Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mama / syn: "Ukaz, od ceho mas takove modriny? - Ale, kopali jsme se s holkama. - S holkama, a proc? - Protoze sou pitomy..." :-) Peknej detskej film, s pohlednou a moc sympatickou Gabinou W. v mensi roli. Vsechny ty holky a kluci jsou bezva, o takovych hercich se dneska filmarum muze jen zdat... A nebo je jeste varianta, ze filmari to driv umeli s detma lip. P.S.: maminka na tridni schuzce: "...vdyt ja ho kazdej vikend koupu, a zadnou pubertu jsem na nem nepozorovala.".. :-) ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek o dospívající mládeži z roku 1980 . Zřejmě jediná hlavní role sígra dětského herce Daniela Šediváka. Dostalo se mi překvapivě kvalitní kopie a ta atmosféra Prahy těch let , kdy se budovalo a nic nebylo dostavené , vše staré se bouralo , a všechno zároveň zůstávalo rozvrtané a nedodělané , tak to byla klasika. ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sociální drama na pozadí dětského filmu tepe zejména do maloměšťáctví.  Odlehčené štrapáce dospívajících děcek střídají ty vážnější v konfrontaci s pokryteckou morálkou dospělých.  Mádl osmdesátek, tedy Daniel Šedivák ve své první roli rozšafného dětského hrdiny a hodně dobrý Suchánek v nejlepších letech svého charakterního herectví jako malý submisivní mlíčňák.  Až překvapivě hořká žánrová pilulka, která si to nejsilnější schová na konec, byť SRPŠ  taky stojí za to. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že mladý Michal Suchánek byl mentálně starší (vyzrálejší) než byla jeho postava v příběhu. Musím uznat, že režisér Karel Smyczek měl pravdu, když v jednom rozhovoru řekl, že tenhle film je o tom, že něco jiného se dětem říká a něco jiného se ve skutečnosti dělá. Přesně takhle to ve filmu bylo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Po slavnostní premiéře snímku přišla za tehdy třináctiletým Danielem Šedivákem neznámá paní a v slzách mu děkovala, že jí připomněl syna, který zemřel. (Olík)
  • Dětští představitelé byli vybrání na základě náročného dvouměsíčního konkurzu, kterého se zúčastnilo na 2 000 dětí. (Olík)

Reklama

Reklama