Reklama

Reklama

Martha Higareda

Martha Higareda

nar. 24.08.1983 (40 let)
Villa Hermosa, Tabasco, Mexiko

Biografie

Martha se narodila 24. srpna 1983 v hlavním městě Mexického územního celku Tabasco, Villahermosa. Od mala ji rodiče vedli k umění a to nejen k herectví, ale i k hudbě a tanci. Herectví, jako její nejsilnější stránka, ji zavedlo na Mexický institut umění, kde také promovala. Již v průběhu studií se objevovala na prknech Mexických divadel.

Filmový debut si Martha odbyla ve snímku AMAR TE DUELE. Významným pro ni byl film LOVE HURTS ve kterém si zahrála hlavní roli. V její vlasti mělo toto dílo více než úspěch a jí samotné přineslo několik ocenění včetně stříbrné bohyně od Mexican Cinema Journalist za objev roku. Dále pracovala na nekolika filmech jako jsou: CASA DE LOS BABYS, 7DIAS, ENAMORATE, LAS JUANAS a další. Prošla si i populárními televizními pořady. Díky spolupráci s režisérem Carlosem Carrerou se dostala do podvědomí Mexika jako nejvýraznější začínající herečka. V roce 2006 ztvárnila roli postížené dívky ve filmu SEXO, AMOR Y OTRAS PERVERSIONES za kterou byla znovu nominována na cenu stříbrné bohyně. Mexická pobočka Columbia Pictures ji obsadila ve svém prvním filmu CHARM SCHOOL. Další nominace na stříbrnou bohyni přišla v roce 2007 za film FUERA DEL CIELO.

V roce 2007 také realizovala první kontakt s americkým stříbrným plátnem a našla v Los Angeles agenta Stephana Frease. Tomu se pro ni podařilo sehnat roli ve snímku STREET KINGS, kde si zahrála vedle Keanu Reevese a svým výkonem potvrdila předpoklady pro žádanou Hollywoodskou herečku mladé generace.

Jan "Warsheek" Varšo

Herečka

Host

Producentka

Scenáristka

Reklama

Reklama