Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na Borderland jsem se vcelku těšil a plný očekávání sledování dalších lidských jatek film konečně zhlédl. Bohužel při naskočení závěrečných titulků jsem věděl, že mé naděje na nadprůměrný film byly až přespříliš a to i přesto, že úvod filmu tomu vůbec nenaznačoval. Poté děj přeskočí na druhou kolej a začne být ne až tak zajímavý. Ani to prostředí Mexika se mi příliš nezamlouvalo a střídání Anglické mluvy se Španělštinou taky na kráse příliš nepřidalo. Kladně bych přeci jen ohodnotil reálny podstavec, který si nehraje příliš na sci-fi obraz ikdyž samotný záměr padouchů je samozřejmě směšný. Jako celek však jde o slabší podprůměr a raději bych se podíval po jiných podobných titulech. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajimavá kamera sleduje dění Za hranící strachu. Pokud člověk uvěří, že se opravdu jedná o inspiraci skutečnými událostmi, získává tímto snímek lépe ocenitelný rozměr. Na rozdíl od tisíce ostatních hororů/thrillerů podle pravdy, tady se mnoho nepřehání, namísto toho je spíše kladen důraz na realističnost celého příběhu. Jen je škoda, že snímek poměrně rychle zabředne do tohoto všedního stereotypu nudného reálu a tu nejakčnější část vystřídají v podstatě vzápětí závěrečné titulky. Do té doby se snímek soustředí jen na občasné výjevy krve a různých náznaků vražedné sekty. 50% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po úvodu jsem si říkal ty vole tohle bude dobrá řezničina, ale bohužel. Nejlepší na celém filmu byl právě ten úvod. Prostředí bylo fájn, těžkej humus, postavy celkem ujdou, to že je to podle skutečné údálosti, no jo no Mexiko :o) Čekal jsem masakr v podání amíků ( těšil jsem se jak to schytá ten mexický plešoun a jeho kamarádi ) a ono nic. A když se na scéně objevil ten "bůh" tak to šlo všechno do háje. Škoda. Dvě - tři dobré scény, jinak v celku nic extra. V tomhle roce vznikly lepší řezničiny. Atmosféra tu přidává asi nejvíc na tomto filmu, ta je zde opravdu depresivní. Za zhlédnutí to ale určitě stojí. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

60 % u tohoto filmu naprosto nechápu. Naivně jsem si myslel, že půjde o exploitation, ale nešlo. Moje chyba. Film byl, jaký byl a já mám za úkol ho tak i chápat. Když ale budu opravdu tolerantní, musím říct, že se jedná spíše o epizodu z nějakého kriminalistického mystery seriálu. Film navíc oplýval mnoha nerozumnými kroky, jako například pomoc americkému studentíkovi mexikánskou dívkou se životními zkušenostmi. Navíc, když viděla zavražděnou známou, prostě ani to jí neodradilo. Z amerického studentíka se stane Rambo atd., atd. Těch pár celkem stupidních gore scén prostě nemůže pozvednout tento filmek na dvě hvězdy ani náhodou. A když ještě přičtu dalšího studentíka, který se zamiloval do prostitutky... PS: Každý normální člověk by vzal nohy na ramena, jel zpátky do USA a uvědomil úřady až tam. A skutečně nikdo by mu to nemohl vyčítat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Označení horor bych u tohohle snímku zcela vypustil. Na film se dá dívat z pohledu všech Hostelů, Motelů smrti, Hor s očima i s krví, vybaví se i francouzská brutální vlna posledních let. Mě ale zaujaly dvě věci - připomínka, že jakákoliv víra ve své fanatické podobě je zvrhlost, za kterou platí nevinní. Kromě magora, co si myslí, že je bůh, nesmí chybět úchylná ženská, jež je jeho pravou rukou (tohle klišé je buď strašně oblíbené, a nebo je to pravda). Druhá věc je příjemně stupňované napětí (pro někoho možná nuda), které graduje s blížícím se koncem a očekávaným masakrem. Otázka, zda je opravdu jednoduché zabít člověka v krajní situaci, je záhy nastolena. Trochu mi vadilo, že když se parta mladých sjede, mně se kvůli tomu třese a rozplývá obraz....naštěstí jen krátce. Jinak peníze světu vládnou a nedělám si iluze, že nejen v Mexiku lze hravě koupit policii i kohokoliv jiného. Spravedlnost bývá jen v knihách a filmech (některých)... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama