foto

Irm Hermann

  • nar. 4.10.1942 (75 let)
    Mnichov, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Irm Hermann absolvovala po základní škole učební obor prodavačka. Poté pracovala v Mnichově u ADAC (německý automotoklub), kde se v roce 1966 seznámila s režisérem Rainerem Wernerem Fassbinderem. Ten ji obsadil do svého filmu DER STADTSTREICHER. Stala se jeho nejbližší spolupracovnicí a společně s ostatními (Rainer Werner Fassbinder, Peer Raben, Doris Mattes, Hanna Schygulla, Kurt Raab, Hans Hirschmüller, Ingrid Caven, Rudolf Waldemar Brem, Harry Baer a Jörg Schmitt.) zakládají scénu Antitheater, kde působila do roku 1969. To už měla za sebou s režisérem Fassbinderem čtyři filmy a jejich spolupráce trvala do roku 1975. Přestěhovala se do Berlína, kde začala spolupracovat s režiséry Percy Adlonem (FÜNF LETZTE TAGE), Wernerem Herzogem (WOYZECK) a Hansem W. Geißendörferem (STERNSTEINHOF). Projevila se jako vícestranná herečka. V letech 1979 až 1980 hrála v Freien Volksbühne. Byla třikrát oceněna cenou Zlatý filmový pás. Poprvé v roce 1970 za filmy GÖTTER DER PEST, KATZELMACHER a LIEBE IST KÄLTER ALS DER TOD. V roce 1972 následovalo STEJNÉ ocenění za film DER HÄNDLER DER VIER JAHRESZEITEN, a nakonec v roce 1983 za film FÜNF LETZTE TAGE. Její hlas je znám též z rozhlasových her. V roce 2009 získala Deutscher Hörbuchpreis, která se uděluje v Kolíně nad Rýnem režisérům a hercům z oboru rozhlasová hra. Herečka žije v Berlíně a je provdána za spisovatele Dietmara Roberga, s kterým má dva syny.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zwei Herren im Anzug
2017 Fakjů pane učiteli 3
2016 Der Bulle und das Landei – Goldrausch (TV film)
Eine Sommerliebe zu dritt (TV film)
Tatort – Wofür es sich zu leben lohnt
2013 Die Erfindung der Liebe
2012 Die Libelle und das Nashorn
Lotta a nečekaná změna (TV film)
2011 PlayOff
Rozmarné jaro: Ženská k pohledání (TV film)
2009 Krauseho kúra (TV film)
Místo činu: Mnichov - Zpěv neživých věcí (TV film)
Čarodějka Lilly: Drak a kniha kouzel
2008 10 Sekunden
Schokolade für den Chef (TV film)
Žena v Berlíně
2007 Osamělé fjordy (TV film)
Reine Geschmacksache
Trust.Wohltat (TV film)
2006 Mann von der Botschaft, Der
2005 Die Letzte Schlacht (TV film)
Herzlichen Glückwunsch (TV film)
In einem anderen Leben (TV film)
2004 Franz (TV film)
Germanikus
Můj bratr je pes
Tajemství šéfkuchaře (TV film)
2002 Dalších deset minut II.
Die Novizin (TV film)
2001 Gnadenlose Bräute (TV film)
2000 Maries Herz
Paradiso - Sieben Tage mit sieben Frauen
Případy profesora Capellariho: Vysněný dům (TV film)
1999 Gefährliche Hochzeit (TV film)
Männer und andere Katastrophen (TV film)
Případy profesora Capellariho: Hořící srdce (TV film)
Případy profesora Capellariho: Ve vlastní věci (TV film)
Zum Sterben schön (TV film)
1998 Polizeiruf 110 - Live in den Tod (TV film)
Případy profesora Capellariho: Klidné vody jezera (TV film)
Případy profesora Capellariho: Smrt krále (TV film)
Schalom, meine Liebe (TV film)
Tigerstreifenbaby wartet auf Tarzan
Walli, die Eisfrau (TV film)
1997 Die 120 Tage von Bottrop
Die Oma ist tot (TV film)
Polizeiruf 110 - Über den Tod hinaus (TV film)
1996 Babuschka (TV film)
Ein starkes Team - Eins zu Eins (TV film)
Gnadenlos - Zur Prostitution gezwungen (TV film)
Starkes Team - Mörderisches Wiedersehen, Ein (TV film)
Victory
Willi und die Windzors (TV film)
1995 Die Tote von Amelung (TV film)
Hades
Pack mich
Starkes Team - Erbarmungslos, Ein (TV film)
Zu treuen Händen (TV film)
1994 Fünf Millionen und ein paar Zerquetschte (TV film)
1993 Grüß Gott, Genosse
1992 Die fliegenden Kinder
Frauen über R. W. Fassbinder (TV film)
1991 Lippels Traum
Loriots Pappa ante Portas
1989 Adrian und die Römer
Johanna D'Arc of Mongolia
Tatort - Schmutzarbeit (TV film)
Wallers letzter Gang
1988 Der Passagier - Welcome to Germany
Der Weg zum Ruhm
Europa und der zweite Apfel (TV film)
Rosalinds Elefant
Schafe in Wales (TV film)
Z.B. ... Otto Spalt
1986 Close Up
Seven Women, Seven Sins
Tatort - Leiche im Keller (TV film)
Totenreich, Das (TV film)
1985 Marie Ward - Zwischen Galgen und Glorie
1984 Dorian Gray im Spiegel der Boulevardpresse
Ediths Tagebuch
1983 Die Schaukel
Eisenhans
Zappler, Der
1982 Kouzelný vrch
Posledních pět dnů
1981 Heute spielen wir den Boß
Kater Lampe (TV film)
Lili Marleen
1980 Endstation Freiheit
Wer anderen eine Grube gräbt (TV film)
1979 Drømme støjer ikke når de dør
Woyzeck
1978 Mittags auf dem Roten Platz (TV film)
1977 Frauen in New York (TV film)
1976 Schatten der Engel
Sternsteinhof
1975 Cesta matky Küsterové do nebe
Pěstní právo svobody
Strach před strachem (TV film)
1974 Effi Briestová
Nora Helmer (TV film)
Strach jíst duše
1973 Něžnost vlků
Wildwechsel (TV film)
1972 Hořké slzy Petry von Kantové
1971 Ahnfrau - Oratorium nach Franz Grillparzer, Die (TV film)
Obchodník se zeleninou
Posádka v Ingolstadtu (TV film)
1970 Americký voják
Götter der Pest
Mathias Kneissl
Proč posedl amok pana R.
1969 Katzelmacher
Liebe ist kälter als der Tod
Revolte, Die (TV film)
1968 Der Bräutigam, die Komödiantin und der Zuhälter
1966 Stadtstreicher, Der

TV seriály

2018 Labaule & Erben (TV seriál)
2013 Mordshunger - Verbrechen und andere Delikatessen (TV seriál)
2011 Frühling (TV seriál)
Deník doktorky (TV seriál)
Pane vrchní! Můj happy end je studený (S03E08)
2008 Die Stein (TV seriál)
2003 Das Büro (TV seriál)
Einmal Bulle, immer Bulle (TV seriál)
Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Affäre Semmeling, Die (TV seriál)
Der Tod ist kein Beinbruch (TV seriál)
1999 Sturmzeit (TV seriál)
1998 Die Verbrechen des Professor Capellari (TV seriál)
1997 Mama ist unmöglich (TV seriál)
Pusinka (TV seriál)
1996 Deutschlandlied (TV seriál)
Mit einem Bein im Grab (TV seriál)
Wolkenstein (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)
Šimpanz Charly (TV seriál)
1994 Die Wache (TV seriál)
Ein starkes Team (TV seriál)
Gletscherclan, Der (TV seriál)
Ve jménu zákona (TV seriál)
1993 Její vrazi (TV seriál)
Motzki (TV seriál)
1992 Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
Wolffův revír (TV seriál)
1987 Doktor z venkova (TV seriál)
1986 Großstadtrevier (TV seriál)
1985 Gespenstergeschichten (TV seriál)
1980 Berlín, Alexandrovo náměstí (TV seriál)
1974 Münchner Geschichten (TV seriál)
1972 Acht Stunden sind kein Tag (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2015 Fassbinder
Fassbinder: Milovat bez nároků
2012 Ulrike Ottinger - Die Nomadin vom See
2008 Gegenschuss - Aufbruch der Filmemacher
2005 Mit meinen Filmen bau ich ein Haus (TV film)
2003 Loriots 80. Geburtstag (TV film)
2000 Für mich gab's nur noch Fassbinder
1991 Schneeweißrosenrot
1970 Ende einer Kommune

TV pořady

1999 Beckmann (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace