foto

David Blue

  • nar. 17.1.1982 (37 let)
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 17.1.1979 na Long Islandu v New Yorku jako nejmladší ze tří synů. Jeho kariéra se dala do pohybu poté, co se celá rodina přestěhovala do Clearwater na Floridě. Zde také navštěvoval střední školu Countryside High School. Po jejímž dokončení zamířil na hereckou konzervatoř na University of Central Florida.

Poprvé se objevil ve filmu WINTER FOLLIES, který režíroval Darren Lynn Bousman (Saw II). Po vystudování byl společně pouze s dalšími sedmi uchazeči vybrán do prestižního hereckého programu - Actor's Theatre of Louisville. Po několika měsících si uvědomil, že ve srovnání s jeho divadelní kariérou, mu velice chybí zkušenosti z televize. Proto se téměř ze dne na den sbalil a přestěhoval do Los Angeles, aby zjistil, jaké má možnosti dál.

Po letech během, kterých dostával pouze malé zakázky na reklamy nebo modeling se konečně prosazuje i v televizi a filmu. V epizodních rolích se objevuje v seriálech SCRUBS, VERONICA MARS, THE SUIT LIFE OF ZACK AND CODY, DIRT nebo THE GAME. V několika vedlejších rolí poté ztvárňil v seriálech MOONLIGHT a UGGLY BETTY, díky němuž byl vybrán do užšího výběru o nominace na Emmy v roce 2008. V roce 2007 se také objevil ve filmu THE COMEBAKS (Bacha na balóny).

V současné době se proslavil nejen v USA, ale i ve světě díky roli brilantního matematika Eliho Wallace v novém spin-offu dnes již kultovního seriálu STARGATE – STARGATE UNIVERSE.

Sony1994

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Competition
2017 12 Days of Giving (TV film)
The Concessionaires Must Die!
2016 Injection
V rytmu smrti
2015 Shevenge
2012 Divorce Invitation
2007 Bacha na balóny

TV seriály

2014 Chlebáci (TV seriál)
2013 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dokonalé vraždy (S04E12)
Castle na zabití (TV seriál)
Vražda je věčná (S06E08)
2012 Eastsiders (TV seriál)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Epilog (S02E18)
další epizody (10)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Návštěva (S02E09)
Pomsta (S02E08)
další epizody (20)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Spravedlnost (S01E10)
Život (S01E09)
Čas (S01E08)
další epizody (10)
SGU Stargate Universe Kino (TV seriál)
2007 Dirt (TV seriál)
Za svitu měsíce (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
The Game (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Vejce do skla (S03E09)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj šťastný den (S02E09)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2004 Akta UFO (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace