foto

Soňa Dvořáková

  • nar. 18.1.1951 (68 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vyučila se švadlenou, ale rychle od šití utekla. Učila se zpívat, hrála dětské role v muzikálech v Karlínském divadle a v amatérském souboru Orfeus Radima Vašinky. Nakonec složila zkoušky na pražskou DAMU, kterou absolvovala v roce 1973.

Následně začala působit na liberecké scéně Divadla F. X. Šaldy. Strávila zde tři sezóny a vytvořila několik zajímavých rolí, především mladých dívek a žen (nejznámější je zřejmě postava Nadi). Od roku 1977, kdy opustila činohru, zkusila něco úplně odlišného. Coby členka Černého divadla J. Srnce navštívila řadu zemí, aby se nakonec věnovala hlavně monodramatické tvorbě a moderování v rozhlase (pořad Host do domu).

V letech 1990 - 1991 byla redaktorkou zpravodajství ČST, poté až do roku 1998 hlasatelkou České Televize. Odvysílala na 150 reportáží a několik samostatných pořadů. S Mirkou Čejkovou střídavě moderovaly Minuty dne. Od roku 1998 je herečkou na volné noze a učí moderování na herecké škole.

Krom toho se věnuje dabingu, občas jsme ji mohli vidět i ve filmu (jmenujme např. Mášovo RODEO či Skalského drama ČISTÁ ŘEKA).

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2000 Dopisy v krajkách (TV film)
1995 Den, kdy unesli papeže (TV film)
1990 Dáma z Berlína
1989 Divoká srdce
1988 Herec (TV film)
Iba deň
Setníkův štít (TV film)
1987 Náhodou je príma!
1986 Ahoj sídliště (TV film)
Není sirotek jako sirotek
1985 Já nejsem já
1984 Letní pohádka (TV film)
Všichni mají talent
1983 Záchvěv strachu
1979 Nositelé zeměkoule (TV film)
1978 Pohár pro vítěze (studentský film)
Čistá řeka
1974 Hodinky bez vodotrysku (TV film)
Postižení (studentský film)
1973 Rodeo
1972 Jak to bylo v Únoru? (TV film)
Opory společnosti (TV film)

TV seriály

2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)

TV pořady

2005 Všechnopárty (TV pořad)
1994 Filmopolis (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace