Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od roku 1994 připravují Hana Cielová a Štefan Uhrík pro Českou televizi filmový magazín, měsíčník FILMOPOLIS, zaměřený především na nekomerční a nezávislý film. Premiéra FILMOPOLISU byla 4. 2. 1994 na ČT2. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro axiom: Jedná se skutečně o nepravidelný pořad, v tomto případě o mesičník zaměřený a postavený převážně na netuctových filmech a filmových festivalech jen a nebo převážně jen z Evropy..Dozvíme se zde hned i několik skutečných filmových specialit jak ze zákulisí tvůrců tak i z natáčení a nakonec i výpovědí samotných filmařů..Vždy vysílaný převážně k nějaké významnější filmové akci. Tedy třeba k Festival de Cannes, MFF Karlovy Vary, Benátkám a Berlínu. Ale i tak se jedná na našich obrazovkách o celkem unikátní projekt, na který si i přes tu nepravidelnou nepravidelnost vždy udělám čas. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně nejlepší filmový pořad u nás. Samozřejmě nesmíte být pouze hltači hollywoodského popcornu ( jinak nic proti němu, pokud neni úplně stupidní - abychom si rozuměli ), protože tady se Vám dostane výkvětu zejména z festivalových kolbišť. Můžete se tak dostat ke kouskům, který naši kinodistribuci často nic neříkají ( s čestnou výjimkou "Aera" ). Škoda, že už ho nebude zdobit hlas pana Navrátila... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím plným počtom bodov. FILMOPOLIS vypĺňa medzeru, ktorá vo filmovej osvete na Slovensku tak zúfalo chýba, resp. je redukovaná do pofidérnych a nekoncepčných relácií typu UMENIE 0X. Zároveň by som rád upozornil na vysokú úroveň a príjemné hlasy komentátorov, ktorí sa tu za tie roky vystriedali: RICHARD HONZOVIČ, SOŇA DVOŘÁKOVÁ, TOMÁŠ KARGER, BOŘIVOJ NAVRÁTIL, FILIP ŠVARC a ďalší. Istý čas bol FILMOPOLIS z finančných dôvodov prerušený. Som rád, že sa vrátil. (1.8.2007) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jediný a logicky tedy i nejlepší pořad svého druhu na českých televizních obrazovkách. Narozdíl od Kinoboxu se nezaměřuje na aktuální filmové premiéry, ačkoliv mu také nelze upřít snahu o aktuálnost. V poslední době přináší především ohlédnutí za různými filmovými festivaly, sestávající z delších rozhovorů s tvůrci a z filmových ukázek. Jindy bývá věnován jedné konkrétní filmografii (rakouská, jihokorejská...). Filmopolis jde více do hloubky, rozšiřuje obecné povědomí o nekomerčních snímcích a nevyhýbá se ani vlastnímu názoru na věc, za což zaslouží pochvalu. Škoda, že není vysílán pravidelně (vzhledem ke zdejším podmínkám to ani nepřekvapí) a v nápadnějším vysílacím čase (již několikrát se mi stalo, že jsem stihnul až reprízu). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad o umělecké tvorbě stran filmu, důlěžitý a velice dobře připravený dokument s hlasem vždy nestárnoucího Bořivoje Navrátila. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama