foto

Glenn Quinn

  • nar. 28.5.1970
    Dublin, Irsko
  • zem. 3.12.2002 (32 let)
    Severní Hollywood, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celé jeho jméno znělo Glenn Martin Christopher Francis Quinn. Narodil se a vyrostl v irském Dublinu, ale v osmnácti letech se i s matkou přestěhoval do USA. Na střední škole hrál na bicí v hudební skupině.

Od mládí se pokoušel o hereckou kariéru. Účinkoval v několika reklamách a hudebním videoklipu Richarda Marxe. Zpočátku měl velké problémy se svým irským přízvukem. Musel si také projít celou řadou jiných povolání – pracoval v továrně nebo jako číšník v restauraci. Objevil se v pilotním díle populárního teenagerského seriálu BEVERLY HILLS 90210, ale trvalou roli v tomto projektu nezískal. Úspěch mu přinesla až úloha Marka Healyho v seriálu ROSEANNE, na níž navázal další zapamatovatelnou postavou Cedrica Greye v historicko-dobrodružné sérii COVINGTON CROSS. V roce 1991 si zahrál vedlejší roli v nepříliš známém dramatu KŘIK s Johnem Travoltou. Nejvíce se zviditenil však až v roce 1999 rolí polovičního démona Doylea v hororovém seriálu ANGEL.

Slibně se rozjíždějící dráha mladého herce skončila předčasně. V roce 2002 zemřel v domě svého kamaráda na předávkování heroinem ve věku pouhých 32 let.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2002 R.S.V.P.
2000 Těžkej rock (TV film)
1998 Some Girl
1997 Campfire Tales
1995 Live Nude Girls
1992 Dr. Giggles
1991 Křik
1990 Call Me Anna (TV film)
Silueta smrti (TV film)

TV seriály

1999 Angel (TV seriál)
Nikdy na tebe nezapomenu (S01E08)
Loučení se svobodou (S01E07)
Rozum a cit (S01E06)
další epizody (8)
1998 Jesse (TV seriál)
1997 Roseanne (TV seriál)
Into That Good Night: Part 2 (S09E24)
Into That Good Night: Part 1 (S09E23)
Roseanne-Feld (S09E20)
další epizody (6)
1996 Roseanne (TV seriál)
Home for the Holidays (S09E12)
Home Is Where the Afghan Is (S09E10)
Roseambo (S09E09)
další epizody (17)
1995 Roseanne (TV seriál) - herec, a.z.
December Bride (S08E11)
Direct to Video (S08E10)
The Last Thursday in November (S08E08)
další epizody (17)
1994 Roseanne (TV seriál)
The Parenting Trap (S07E12)
Maybe Baby (S07E11)
Thanksgiving 1994 (S07E10)
další epizody (19)
1993 Roseanne (TV seriál)
White Trash Christmas (S06E12)
Thanksgiving 1993 (S06E10)
Homecoming (S06E09)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Bratři (E13)
Slavnost (E12)
Pomsta (E11)
další epizody (13)
Roseanne (TV seriál)
Good Girls, Bad Girls (S05E10)
The Dark Ages (S05E03)
Terms of Estrangement: Part 2 (S05E02)
další epizody (7)
1991 Roseanne (TV seriál)
Kansas City, Here We Come (S04E11)
A Bitter Pill to Swallow (S04E01)
Her Boyfriend's Back (S03E20)
1990 Bagdad Cafe (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Becky, Beds and Boys (S03E06)

Dokumentární

2007 Boulevard of Broken Dreams (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace