foto

Holland Roden

  • nar. 7.10.1986 (32 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Holland Roden je americká herečka, narodená 7. októbra 1987 v Dallase, Texas. Holland bola vzornou študentkou, venovala sa vede, a to ju priviedlo do Los Angeles. Kvôli pracovnému vyťaženiu musela odbor vied opustiť a vymenila ho za odbor "women studies". Štúdiom bola uchvátená a neskôr dostala aj vysokoškolský diplom.

V šiestich rokoch bola fascinovaná britskou kráľovnou a bavila sa tak, že ju doma napodobňovala. Lásku k vystupovaniu získala v divadelných táboroch a na hodinách herectva. Jej herecká kariéra začala okolo roku 2007 s filmom 12 Miles of Bad Road. Neskôr si zahrala menšie roly v seriáloch Nezvestní, Kriminálka Las Vegas, Odložený prípad či Weeds.

V roku 2011 bola obsadená do jednej z hlavných úloh dlho očakávaného seriálu z produkcie MTV "Teen Wolf". Seriál je založený na komédii s rovnakým názvom od Michaela J. Foxa z roku 1985. Holland hrá Lydiu Martin, populárnu študentku s vysokým IQ.

Voľný čas trávi vo svete hudby. Rada vyhľadáva nových nezávislých umelcov alebo počúva svojich favoritov, ktorými sú Ingrid Michaelson, Josh Rouse, Cat Stevens, Mumford & Sons a Crash Kings.

Adriana "deathmoon" Sage

Herecká filmografie

Filmy

2016 Fluffy
2015 Cry of Fear
2013 House of Dust
2011 Charlie Brown: Blockhead's Revenge
Morning Love
2009 Bravo Girls: Bojovat až do konce

TV seriály

2018 Channel Zero (TV seriál)
Insidious Onset (S03E01)
2017 Lore (TV seriál)
Black Stockings (S01E03)
Vlčí mládě (TV seriál)
The Wolves of War (S06E20)
Broken Glass (S06E19)
Genotype (S06E18)
další epizody (15)
2016 Vlčí mládě (TV seriál)
Radio Silence (S06E05)
Relics (S06E04)
Sundowning (S06E03)
další epizody (15)
2015 Vlčí mládě (TV seriál)
Status Asthmaticus (S05E10)
Lies of Omission (S05E09)
Ouroboros (S05E08)
další epizody (10)
2014 Vlčí mládě (TV seriál)
Klam a zmatek (S04E12)
Slib mrtvým (S04E11)
Zrůdy (S04E10)
další epizody (22)
2013 Vlčí mládě (TV seriál)
Zatmění Měsíce (S03E12)
Úmluva alf (S03E11)
Dívka, která věděla příliš mnoho (S03E09)
další epizody (10)
2012 Vlčí mládě (TV seriál)
Mistrovský plán (S02E12)
Válečné pole (S02E11)
Oslava (S02E09)
další epizody (10)
2011 Vlčí mládě (TV seriál)
Zákony lovce (S01E12)
Ples (S01E11)
Druhý kapitán (S01E10)
další epizody (12)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
Událost (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Tetovaný (S05E20)
2009 Pushed (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Tráva (TV seriál)
Nádhera, nádhera (S05E01)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Chata uprostřed džungle (S04E11)
Odložené případy (TV seriál)
Bruslařka (S06E04)
2007 12 Miles of Bad Road (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace