Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Ceda 

všechny recenze uživatele

První dvě série zaslouží búro. Ty byly bravurní. Třetí ještě taky nebyla špatná, ale se čtvrtou už to nějak upadalo. Nakonec už byly v jedné sérii koukatelné jenom tak 3-4 díly, s tím, že se všichni těšili na ty největší kulišárny, které tam tvůrci obvykle přihrávají na konci série. Ještě bych nechal rozum stát nad nějak zvláštně rozjetou, ale pořádně nevyužitou psychikou hlavních postav. Ale, jak jsem již zmínil, za ty první dvě série si to nějakou tu šarži zaslouží. Vlastně, kolikrát jsem se na to díval jenom kvůli Emily? ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý krimi seriál, v podstate taká antitéza k C.S.I. Kým Grissom and Co. sa venujú takmer výlučne hmotným dôkazom, partička z Criminal Minds je na opačnej strane barikády - prioritou sú ľudia, ich motívy a čo najlepšie vystihnutie psychologického profilu páchateľa. Herci (aj ich postavy) sú celkom sympatickí, ale neobľúbil som si ich až tak ako práve "konkurentov z forenzného", každopádne ale veľmi príjemné pozeranie. 8-9 / 10 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

I-1° Extreme Aggressor (Krutý útočník) ¤ I-2 ° Compulsion (Nutkání) ¤ I-3 ° Won't Get Fooled Again (Nenechám se znovu napálit) ¤ I-4 ° Plain Sight ¤ I-5 ° Broken Mirror ¤ I-6 ° L.D.S.K. ¤ I-7 ° The Fox ¤ I-8 ° Natural Born Killer ¤ I-9 ° Derailed ¤ I-10 ° The Popular Kids ¤ I-11 ° Blood Hungry ¤ I-12 ° What Fresh Hell? ¤ I-13 ° Poison ¤ I-14 ° Riding the Lightning ¤ I-15 ° Unfinished Business ¤ I-16 ° The Tribe ¤ I-17 °A Real Rain ¤ I-18 ° Somebody's Watching ¤ I-19 ° Machismo ¤ I-20 ° Charm and Harm ¤ I-21 ° Secrets and Lies ¤ I-22 The Fisher King: Part 1° ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Nerozumím snahám nacpat do každé nové kriminálky buď extravagantní kvočnu, nebo nerda s nesmírně širokou oblastí zájmů, nebo preventivně oba naráz. Toho doktora Reida bych ještě pochopil, pro něho tu místo je, ale v seriálu, kde jsou všichni tak šíleně seriózní a vážní, působí Garcia fakt jako pěst na oko, navíc nemůže fungovat ani jako ventil, protože je ve srovnání s takovou Abby z NCIS i ostatními členy svého vlastního týmu děsně trapná. Zbylé (protivné) ženské osazenstvo mi taky vůbec nesedlo. A když nad tím tak přemýšlím, Hotchner, Morgan a Rossi (příp. Gideon) by mi zde bohatě stačili (čím to, že černoši zpravidla zvedají hodnotu kriminálek?). Teď z trochu jiného soudku, seriál je to slušně natočený, ani přes pomalejší tempo mu nechybí napětí a v závěru se většinou vytasí i s funkčními emocemi. Jenom by to chtělo trochu učesat scénáře a s tím i nejspíš lehce prodloužit stopáž jednotlivých dílů, aby to všechno dávalo smysl; takhle se totiž věnujeme vyšetřování, zdá se, že nás čeká bohaté uplatnění sic vyumělkované (jak je u všech konzumních kriminálek zvykem), avšak efektní deduktivní metody v praxi, když tu se často zničehonic objeví kýžené foto zločince na displejích vyšetřovatelů, mnohdy bez dostatečného logického zdůvodnění. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama