foto

Mélanie Laurent

  • nar. 21.2.1983 (36 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Herečka, modelka, scenáristka, režisérka a speváčka Mélanie Laurent (1983, Paríž, Francúzsko) hrala vo filmoch Toto je moje telo (Ceci est mon corps, 2001), Tlkot môjho srdca sa zastavil (De battre mon coeur s'est arrêté, 2005), či hlavnú úlohu v dráme Neboj, som v poriadku (Je vais bien, ne t'en fais pas, 2006), za ktorú získala Césara pre najlepšiu ženskú hereckú nádej. Quentin
Tarantino ju obsadil do fi lmu Nehanební bastardi (Inglourious Basterds, 2009) a zahrala si i vo filme Nočný vlak do Lisabonu (Night Train to Lisbon, 2013), ktorý bol uvedený na MFF Bratislava. Dýchaj je jej druhý hraný film.

IFF Bratislava

Režijní filmografie

Filmy

2018 Galveston
2017 Potápění
2014 Respire
2011 Les Adoptés
2008 A ses pieds
De moins en moins

TV seriály

2008 X Femmes (TV seriál)

Dokumentární

2015 Zítra

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Potápění
2014 Respire
2011 Les Adoptés
2008 De moins en moins

TV seriály

2008 X Femmes (TV seriál)

Host

TV pořady

2010 Le petit journal (TV pořad)
2009 Cinémas (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(727)