Reklama

Reklama

Mia a bílý lev

  • Francie Mia et le lion blanc (více)
Trailer 2
Rodinný / Dobrodružný
Francie / Německo / Jihoafrická republika, 2018, 98 min (Alternativní 94 min)

Obsahy(1)

Král přírody, majestátný lev jako ten nejlepší kamarád a domácí mazlíček? Proč ne? Jedenáctiletá dívka Mia se s rodinou přestěhuje na farmu v jižní Africe, kde se jí ve lví rezervaci splní dávný sen snad všech dětí světa. Dostane malého lvíčka, mládě vzácného bílého lva. Charlieho. Během pár dalších let se z nich stanou nerozluční přátelé, parťáci na celý život, jejichž pouto a láska stírá rozdíl mezi světem lidí a zvířat. Z mláděte ale vyroste opravdové zvíře, z roztomilého lvíčka se stane skutečný úžasný silný lev. A Mia zjistí, že rodinné farmě se zase tak dobře nedaří a táta musí obětovat jejího jedinečného bílého lva jako trofej pro lov turistů. Mia a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct, a vydat se spolu na úžasnou cestu do africké savany, aby v divočině daleko od pušek lovců našli pro Charlieho bezpečné místo a lví království. Přátelství totiž není jenom slovo, ale závazek a opravdové dobrodružství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (66)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Krásný a čistý rodinný film hlavně pro starší děti. Příjemný, pozitivní, s fajn hudbou a dobrým poselstvím. Kde Hollywood dnes už umí zvířata a přírodu pouze tvořit lacině počítačem, realitě blízké koprodukční filmy jsou skoro zjevením. To už ani není film, ten příběh tu existuje. A roky práce se zvířaty, časosběrné scény... Nicméně čtvrtá hvězda v mých očích o vlásek uniká, je tam šablona i klišé a hlavně celková zjednodušenost pro děti, ale funguje to. Chcete-li dospělejší variantu, zvolte třeba Koupili jsme ZOO, nebo Pí a jeho život. 65 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o vzniku priateľstva medzi bielym levom a mladou slečnou (ktorá vďaka tomu začne viac vážiť to, čo má). Celý je to zakomponované do Afriky, ale až tak veľa z toho nevidíme (až na záver). Záver trošku uťahaný, bez výraznejšieho emocionálneho vybuchnutia. Z hľadiska pozitív sa ešte určite dá hovoriť o tom, ako film vznikol (viac v kolónke Zaujímavosti // „druhá zaujímavosť“) . Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Milý, ale i dramatický příběh o svobodě a volnosti z krásného prostředí. Pro celou rodinu, milovníky divoké přírody i odpůrce hnusného komerčního, tzv. trofejního lovu zvířat v Africe, kam si turisté jezdí za těžké prachy zbaběle vraždit zvířata, jež jsou k tomuto účelu vychovávána na soukromých farmách, film proti těmto aktivitám doslovně bojuje a vyzývá k podpoře a ochraně divoké přírody. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi nadherny film odohravajuci sa v krasnej prirode o vztahu cloveka a zvierata,nedavno som videl,ked sa na filmovom platne objavil chlapec a pelikan,tentokrat je to dievca a biely lev,musim vyzdvihnut herecky vykon Daniah De Villiers,bola perfektna,ale aj samotny pribeh vas chyti za srdce,mile,dojemne,krasne,som rad,ze to moje oci videli,spokojnost nadovsetko...:-) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víc než filmu jako takovému, který nebyl ale špatný ani v nejmenším, tleskám celému projektu. To, jak Kevin Richardson s oběma dětmi a lvem pracoval, nemá obdoby. Nic moc podobného ještě nikdo nedokázal. Neskutečná práce! Film je pohádka pro mladé holky, naplněný ale nádhernými záběry krásné africké divočiny. Nechybí malinko napětí, ale všichni jsme věděli, že to dobře dopadne. Dopadlo :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)
  • Behom záverečných titulkov hrá pieseň "The Lion Sleeps Tonight", ktorá sa mimo iné objavila aj vo filme Leví kráľ (1994). (ČSFD)

Reklama

Reklama