foto

Oliver Andrásy

  • nar. 15.11.1957 (61 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenský moderátor, scenárista a režisér, Oliver Andrásy, sa narodil 15. novembra 1957 v Bratislave. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského.

Pôsobil v rozhlase, kde moderoval svoje cyklické rozhlasové relácie (Humorikon, Päťadvadsať...). Výraznejšie sa preslávil ako zabávač a moderátor humoristických relácií v TV Markíza. Spolu so svojou obľúbenou kolegyňou Elenou Vacvalovou zabával od roku 1998 slovenských divákov programom Aj múdry schybí, kde zdroj humoru objavil v pokladaní jednoduchých otázok obyčajným ľuďom na ulici.

S Elenou Vacvalovou tvoril humoristickú dvojicu viac ako štrnásť rokov. Okrem Aj múdry schybí začali o rok neskôr napĺňať televízny program satiricko-politickou zábavnou reláciou Dereš, kde si na paškál zobrali vždy jedného známeho slovenského politika a podrobovali ho menšiemu výsluchu. Obidve relácie si získali sympatie divákov, čo sa odrážalo na nadpriemernej sledovanosti. Za svoju prácu si Andrásy vyslúžil štyri ceny TOM a taktiež aj cenu OTO.

Adrián "Greenpeacak" Berecz

Režijní filmografie

TV pořady

2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1999 Bonzáčik (TV pořad)
Dereš (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad) - mod.
2011 Hviezdna dráha Markízy (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
1999 Bonzáčik (TV pořad)
Dereš (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1993 Čo dokáže ulica (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace