foto

Julia Dietze

  • nar. 9.1.1981 (39 let)
    Marseille, Francie

Biografie

Julia Dietze (nar. 9.1.1981, Marseille, Francúzsko) je nemecká herečka. Je dcérou nemeckého umelca, ilustrátora a maliara Mathiasa Dietza. Jej matka pochádza z Marseille. Vyrastala so svojimi dvoma mladšími sestrami v Mníchove.

Dietze získala svoju prvú filmovú úlohu v televíznom filme MÄDCHEN NR. 1 (2003) režiséra Stefana Holtza. Ďalej sa objavila v krimi filme DIE STIMMEN (2003), v dráme LOVE IN THOUGHTS (2004) či v komédii LIEBES LEID UND LUST (2006). Na konte má aj niekoľko televíznych seriálov, ako IM NAMEN DES GESETZES (1994), DER STAATSANWALT (2005), DIE PROSIEBEN MÄRCHENSTUNDE (2006), ale zahrala si aj v KOBRE 11 (2006), v časti s názvom Der Fahrer. V roku 2012 sa predstavila v akčnom sci-fi IRON SKY.

Herecká filmografie

Filmy

2021 Killing Frank
2020 Inga Lindström: Feuer und Glas (TV film)
2019 Berlin, I Love You
Best Christmas Ball Ever (TV film)
Iron Sky: The Coming Race
2018 Feierabendbier
2017 Fakjů pane učiteli 3
Montrak
Onkel Wanja
Smile
2016 5 Frauen
Plán B
2015 Halbe Brüder
Nicht schon wieder Rudi!
2014 Bullet
Frauenherzen (TV film)
2013 Der große Schwindel (TV film)
Einmal Hans mit scharfer Soße (TV film)
Ironicity
2012 Die Geisterfahrer (TV film)
Iron Sky
Komisař Kreutzer: Msta (TV film)
Kunduz
Slave
2011 205 - Zimmer der Angst
90 minut – Berlínský projekt
Dating Lanzelot
2010 Rosa Roth - Notwehr (TV film)
Schenk mir dein Herz
2009 Lucky Fritz
Tatort - Architektur eines Todes (TV film)
2008 Běž o život
Jeden a půl rytíře
Little Paris
Robert Zimmermann žasne nad láskou
Warum Du schöne Augen hast
Werther (TV film)
2007 Ein Fall für KBBG (studentský film)
Schöne Aussicht (TV film)
2006 Bez důkazu: Pět kamarádů
Die ProSieben Märchenstunde: Zwerg Nase - 4 Fäuste für ein Zauberkraut (TV film)
Die Sitte - Club der Jungfrauen (TV film)
Hra lásky a života (TV film)
2005 Der Tod kommt krass
Oktoberfest
Schwarze Erdbeeren
2004 Láska v myšlenkách
Männlich, ledig, jung sucht...
Sladký život na Ibize
2003 Echte Männer? (TV film)
Hlasy minulosti (TV film)
Lili
Mein erster Freund, Mutter und ich (TV film)
Mädchen Nr. 1 (TV film)
Soloalbum
2002 Cuba
Fickende Fische
Ghetto-Kids (TV film)

TV seriály

2020 Rozmarné jaro (TV seriál)
Keine Angst vorm Leben (E27)
Spuren der Vergangenheit (E25)
2018 Beck is back! (TV seriál)
Ausbruch (S01E10)
Der falsche Mandant (S01E09)
Liebe bis zum Schluss (S01E08)
další epizody (8)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Zerbrochen (S18E05)
2017 SOKO Wismar (TV seriál)
Herzschmerz (S14E21)
Kobra 11 (TV seriál)
Duchové minulosti (S22E07)
2015 Frauenherzen (TV seriál)
Wilsberg (TV seriál)
Bauch, Beine, Po (E47)
Správná dvojka (TV seriál)
Tödliche Verführung (E60)
2014 Bez hranic (TV seriál)
Home Is Where the Heart Is (S02E05)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Warte, bis es dunkel ist (S05E15)
2013 Vraždy na severu (TV seriál)
Car a tesař (S02E06)
Stubbe - Von Fall zu Fall (TV seriál)
Tödliche Bescherung (E48)
2012 Die Bergretter (TV seriál)
Mit dem Rücken zur Wand (S03E05)
2010 SOKO Wismar (TV seriál)
Ein Stich ins Herz (S07E14)
2009 Nachtschicht (TV seriál)
Wir sind die Polizei (E07)
2007 Lilly Schönauer (TV seriál)
Odbočka ke štěstí (E03)
2006 Die ProSieben Märchenstunde (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Řidič (S10E10)
Správná dvojka (TV seriál)
Zahn um Zahn (E34)
2005 Das geheime Leben der Spielerfrauen (TV seriál)
Der Staatsanwalt (TV seriál)
2003 Mravnostní oddělení (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1994 Rosa Roth (TV seriál)
Ve jménu zákona (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)

Dokumentární

2012 Making of Iron Sky
Tim Sander Goes to Hollywood

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce