foto

Emma Pierson

  • nar. 30.4.1981 (38 let)
    Plymouth, Devon, Anglie, Velká Británie

Biografie

Narodila sa 30. apríla 1981 ako Emma Jane Pierson v Plymouth vo Veľkej Británii. Jej otec, Chales, slúžil v Kráľovskom námorníctve, jej matka bola sestrička. Prvé štyri roky strávila Emma spolu s rodičmi na námornej základni vo Faslane. Počas puberty žila s rodičmi a tromi súrodencami Rossom, Jamesom and Sarou v North Bradley, kde začala navštevovať hodiny herectva v St. Laurence School.

Po ukončení strednej školy odišla študovať právo na City of Bath College. V roku 1997 získala úlohu Becky Radcliffovej v seriáli pre deti z produkcie BBC, GRANGE HILL (1999). V roku 1999 si zahrala Jackie Burgettovú v seriáli DAYS LIKE THESE, britskej verzii amerického komediálneho seriálu THAT '70S SHOW. Seriál si však nezískal divákov a bol zrušený už po desiatich epizódach. Piersonová pokračovala ďalej v práci pre televíziu, účinkovala v sitcomoch ako BEAST (2000), ARMSTRONG AND MILLER (2001) a THE WORST WEEK OF MY LIFE (2004).

Známa je aj svojimi komediálnymi úlohami v seriáli BEDTIME (2001) a televíznom filme LEGEND OF THE TAMWORTH TWO (2004). V roku 2006 účinkovala v britskom nezávislom filme THE LIVES OF THE SAINTS, kde hrala Tinu. Bola to jej prvá väčšia filmová úloha od malých rolí vo VIRTUAL SEXUALITY (1999) a GUEST HOUSE PARADISO (1999) zo začiatku kariéry.

Objavila sa taktiež v rôznych drámach, vrátane TV filmu STRANDED (2002), v politickej dráme THE PROJECT (2002), v minisérii CHARLES II: THE POWER & THE PASSION (2003), v dvojdielnej dráme BLOODLINES (2005), kde hrala policajtku Justine Hopkinovú a v nízkorozpočtovom filme Johna Duigana THE ENGAGEMENT (2011). Známa je aj vďaka svojej postave Anny Thornton-Wiltonovej v seriáli HOTEL BABYLON (2006 – 2009), ktorý bol natočený na motívy rovnomennej knihy Imogen Edwards-Jonesovej a zobrazuje život v londýnskom hoteli. V roku 2008 získala úlohu Fanny Dorritovej v seriáli z produkcie BBC, LITTLE DORRIT.

Emma žije v Islingtone v Londýne s dlhoročným priateľom Damianom Villageom. Medzi jej záľuby patrí horolezectvo, potápanie a fotenie. Rada taktiež cestuje, učila aj angličtinu na Srí Lanke behom zimy 2003 – 2004.

weexie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Wild Geese
2015 Absolutely Anything
2014 Downhill
Sophia Grace a Rosie: Královské dobrodružství
2011 Engagement, The
Nancy, Sid and Sergio
2010 Barbie - Příběh mořské panny
2007 Rozvodoví advokáti (TV film)
2006 The Lives of the Saints
2005 Angell's Hell (TV film)
Bloodlines (TV film)
Riot at the Rite (TV film)
2004 Legend of the Tamworth Two, The (TV film)
2002 The Project (TV film)
Trosečníci (TV film)
2001 Dumping Elaine
1999 Ideální muž
Velký blázinec v malém hotelu
1998 The Whisper

TV seriály

2019 Na mušce (TV seriál)
The Hungry Caterpillar (S02E03)
2016 Kuků (TV seriál)
Mum's Group (S03E03)
Birth (S03E01)
2015 SunTrap (TV seriál)
The Kennedys (TV seriál)
Camping (E06)
Wedding (E05)
Jessopportunity Knocks (E04)
další epizody (6)
2013 Up the Women (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
Death in the Clinic (S02E03)
2012 Dead Boss (TV seriál)
2010 Money (TV seriál)
2008 Malá Dorritka (TV seriál)
2007 Talk to Me (TV seriál)
2006 Hotel Babylon (TV seriál)
2005 Twisted Tales (TV seriál)
2004 Nejhorší týden mého života (TV seriál)
The Brief (TV seriál)
2003 Karel II. - Moc a vášeň (TV seriál)
2002 I Saw You (TV seriál)
2001 Bedtime (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Small Opening (S04E05)
2000 Beast (TV seriál)
My Hero (TV seriál)
Párování (TV seriál)
Time Gentlemen Please (TV seriál)
1999 Days Like These (TV seriál)
1997 Armstrong and Miller (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace