foto

Twink Caplan

  • nar. 25.12.1947 (71 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA

Biografie

Twink Caplan je americká herečka, komička a producentka. Divákům je nejvíc známá díky jejím rolím z komedií CLUELESS /1995/ a LOOK WHO'S TALKING /1989/. Jako producentka je podepsaná pod již zmíněnou komedii Clueless /jako associate producer/ a jeho televizní spin-off verzi /executive producer/.

V produkci Sony Pictures Entertainment se podílela na výrobě romantické komedie LOSER /2000/ s Jasonem Biggsem a Menou Suvari. Caplan zároveň hrála postavu Meniny nejlepší kamarádky Geny – barové striptérky.

V roce 2007 se vrací z Londýna, kde se snažila prorazit ve filmové branži a následně hraje a produkuje romantickou komedii I COULD NEVER BE YOUR WOMAN s Michelle Pfeiffer a Paulem Ruddem. Caplan ztvárnila v tomto filmu roli kostýmové návrhářky Sissy. V tomto filmu se Caplan a Pfeiffer znovu sešli společně na filmovém plátně po dvaceti letech od natáčení filmu FALLING IN LOVE AGAIN.

V kasovním trháku Look Who's Talking hrála Caplan nejlepší kamarádku Ronu hlavní postavě ztvárněné Kirsty Alley. Jako Rona se objevila v pokračování této komedie s názvem LOOK WHO'S TALKING TOO /1990/ spolu s Eliasem Kotasem – jejím objektem lásky. Nicméně spolu s Kotasem odmítli hrát ve třetím finančně neúspěšném pokračování LOOK WHO'S TALKING NOW /1993/.

V televizním seriálu FAST TIMES /1986/ hrála učitelku ekonomie spolu s Courtney-Thorn Smith a Wallacem Langhamem. V komedii A NIGHT AT THE ROXBURY /1998/ hrála po boku Willa Ferrella a Chrise Kattana.

V roce 2012 se Caplan objevuje v roli Katie v komedii TIM AND ERIC'S BILLION DOLLAR MOVIE napsané a režírované Timem Heideckerem a Ericem Wareheimem. V televizním seriálu COMMUNITY ve 14 epizodě první série hrála učitelku tance v díle nazvaném Interpretive Dance. Roli číšnice B.Lawney si střihla ve filmu THE FLOCK /2007/ s Richardem Gerem, jako řidička autobusu Mary Benett v krimi seriálu CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost 2013/ a konečně jako vyhaslá hvězda snažící se o svůj velký comeback ve filmu SECRETS OF A HOLLYWOOD NURSE.

V současnosti /2013/ dokončuje filmování snímku 9 FULL MOONS v režii Tomera Almagora, ve kterém bude hrát manželku Harryho Deana Stantona.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Noirland
2014 Meet Me in Montenegro
2013 9 Full Moons
2010 Everything Will Happen Before You Die
Zabít Katie Malone
2009 Love at First Hiccup
2008 Four Cent Carol
Secrets of a Hollywood Nurse (TV film)
Sweet Tessie and Bags
2007 Nestanu se tvojí ženou
Osobní spravedlnost
Půlnoční polibek
2006 Changing Spots
2005 Hand Job, The
2002 Crazy as Hell
2000 Flamingo Dreams
Křupan
1998 Noc v Roxbury
Táta z billboardu
1995 Bezmocná
1993 Dobrodružství létající okurky
1992 Little Sister
1990 Kdopak to mluví 2
Noční anděl
Pucker Up and Bark Like a Dog
1989 Kdopak to mluví
1988 Perfect People (TV film)
The Boy From Hell
The New Homeowner's Guide to Happiness
1987 Talking Walls
1981 Hotel Pod duhou
Pennies from Heaven
Underground Aces
1980 A zase zamilovaná
Murder Can Hurt You (TV film)
1978 Shame, Shame on the Bixby Boys
1977 American Raspberry

TV seriály

2017 Zlá krev (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2015 Gigi Does It (TV seriál)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Výrazový tanec (S01E14)
2006 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zabiják (S06E14)
2002 Frasier (TV seriál)
Svatební okruh (S10E01)
2000 Takový je život (TV seriál)
1998 Cousin Skeeter (TV seriál)
Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Praštěná holka (TV seriál)
1990 Get a Life (TV seriál)
My Talk Show (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1986 Fast Times (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
Mr. Belvedere (TV seriál)
1984 Divorce Court (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Bare Essence (TV seriál)
Still the Beaver (TV seriál)
1981 Private Benjamin (TV seriál)

Dokumentární

2001 Clueless: The E! True Hollywood Story (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2008 Secrets of a Hollywood Nurse (TV film)
2000 Křupan

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace