Reklama

Reklama

Rozvedená pětačtyřicetiletá Rosie je scénáristkou televizního seriálu pro -náctileté You Go Girl, pracně chytá výrazivo od své třináctileté dcery Izzie, a vůbec se snaží ze všech sil udržet krok s mladšími ve světě, který mládí tak nezřízeně a nekriticky preferuje. Její pořad ztrácí na ratingu, ale v pravou chvíli se objeví přitažlivý a šikovný mladý komik Adam, který by jej mohl zachránit. Navíc věnuje dosud velmi atraktivní Rosie  romantickou pozornost - což ji sice velmi lichotí a těší,  zároveň se však cítí být  vůči značně mladšímu (Adamovi je 29) muži v pozici nevýhodné a velmi zranitelné.  Kromě toho musí Rosie ještě bojovat s intrikami sekretářky Jeannie a řešit milostné problémy Izzie, který se právě poprvé zamilovala. Romantické komedie ale končívají šťastně, a tak se Rosie přesvědčí, že Adamův zájem o ni je opravdový, a dokonce díky němu získá novou práci poté, co její seriál jde definitivně do kopru. A když i Izzie dokáže získat pozornost svého vyvoleného, je všechno - aspoň pro tuto chvíli - v nejlepším pořádku... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (124)

Lopic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně mnohem lepší než Prime, který pojednával o stejném tématu. A to hlavně kvůli ústřední herecké trojici. Bylo to tu řečeno už několikrát, ale Michelle Pfeiffer je prostě kočka nehledě na to kolik jí je. Saoirse Ronan se ukázala jako talentovaná mladá herečka a byla mi tady mnohem milejší než v Pokání, kde byla celkem na ranu :). Byla prostě cute a její imitace písničky Britney Spearse mě dostala :D. No a nakonec Paul Rudd. Ja mám tohodle chlapíka rád už dlouho, škoda že nedostává moc příležitostí. Ale tady předvedl jakej je sympaťák k čmuž mu pomohla skvěle napsaná postava. No prostě můžu tuhle oddychovku všem doporučit. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

scénář a režie : žena .. hlavní role : matka a dcera .. výsledek : příjemná, pohodová romance určená nejen pro ženy .. Michelle Pfeiffer vypadá pořád víc než dobře a ten ženský pohled na svět, zde určitě nemůže nikoho urazit .. nezklamal mě ani Jon Lovitz : klasicky skvěle zahrál bývalého manžela Nathana, jeho postavou jsem se bavil určitě nejvíc : připomínal mi silně mou ex... .. vše podbarveno výbornou muzikou, které vévodí známá hitovka "Wouldn't It Be Nice" od The Beach Boys a dále tři pěkný songy The Cure … ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie, které vévodí pěkná tvářička a postavička nestárnoucí Michelle Pfeifferové, která však neustále řeší svůj věk. Ten ale není na překážku nově najmutému herci, který je přece jen o nějaký ten pátek mladší než Pfeifferová. Ale samozřejmě děj neplyne až tak hladce, ti dva se scházejí a rozcházejí a tomu skvěle sekunduje dospívající dcera, která už vyrůstá z panenek Barbie. Nic světoborného, ale na všechny se dobře kouká a vše má 97 minut, které poměrně příjemně utečou. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že mě pobaví i nějaká romantická komediální pohádka. Ovšem nikoliv u tohoto filmu. Není zábavný a není ani příliš vtipný. Problémy se řeší sami od sebe a zápletku přináší pouze zapšklá nepřejícnost jedné líné osoby. Co jiného film nabízí? Stále šarmantní vzhled hlavní postavy a nesmyslné kočkování úspěšných hezkých lidí. A opakovaně se ptá, zda má atraktivní a úspěšná žena středního věku právo na vztah s mladším mužem. Kdyby to mělo alespoň závan elegantního nadhledu a netočilo se vše dokola na jednom místě. V podobných chvílích jsem rád, že nejsem žena, nespokojená se svým životem a s podivným uspokojováním při sledování podobných filmových výtvorů. Hlavní postavou je uznávaná televizní producentka Rosie (elegantní Michelle Pfeiffer). U ní stojí za povšimnutí její svěže atraktivní vzhled i v pokročilejším věku. To ostatní je především trucovitost a zmatenost dospívající mládeže. Hlavní mužskou postavou je herec Adam (sympatický Paul Rudd), oblíbený kašpárek na vzestupu své začínající hvězdné filmové kariéry. Všichni ho milují, všechny baví. Z dalších rolí: v teenagerovském věku zmatená Rosieina dcera Izzie (Saoirse Ronan), nespokojená hvězda televizního seriálu pro mládež Brianna (Stacey Dash), bezohledný a poživačný televizní šéf Marty (zajímavý Fred Willard), sebevědomý povaleč a Rosiein bývalý manžel Nathan (Jon Lovitz), zahořklá a škodolibá Rosieina sekretářka Jeannie (pohledná Sarah Alexander), či jízlivá komentátorka matka Příroda (Tracey Ullman). Ta lidská touha omezenosti po popkulturní zábavě je prázdnota a marnost a nechuť se strachem po osvobození lidského ducha. Každý den stavíme své kvazisymboly demokracie na odiv světu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na Michelle vydržím koukat do zblbnutí, doslova je mi fuk, co se na na plátně děje, je to totiž, krom luxusního vzhledu, mimořádně zábavná, přirozeně vtipná ženská. Tahle komedie svoje mouchy má, ale je natolik střelená, že se vidět dá, protože chvílemi je vyloženě fajn. A mladinká Saoirse Ronan? Když vypálila Ironic? Byla vážně k sežrání. Bavila mě víc, než afektovaná Alanis, kterou jsem celou dekádu rušila skokem na každé rádio. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Anglický název filmu I Could Never Be Your Woman je také názvem skladby od skupiny White Town, která ve filmu zazní. (Aknah)
  • Film měl původně zamířit do kin, nakonec byl ale distribuován přímo na DVD. (Pompaj)
  • Role Rosiina (Michelle Pfeiffer) ex-manžela byla původně svěřena Normu MacDonaldovi, který si proto dokonce nechal narůst velký knír. Když mu pak režisérka Amy Heckerlingová přikázala, aby si jej oholil, rozhodl se od projektu odstoupit. (Aknah)

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

A „půvabné kosti“ získává...

A „půvabné kosti“ získává...

18.07.2007

Zapomeňte na Dakotu Fanning stejně to pro spoustu z vás bude úleva ;-). Nejzářivější dětskou (nebo spíš teen, je jí 13 a roste jako z vody) hvězdou budoucnosti bude irská dívenka jménem Saoirse… (více)

Reklama

Reklama