foto

Arnošt Vašíček

  • nar. 27.8.1953 (65 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Náš svět není tak obyčejný, jak se zdá."

Arnošt Vašíček je českým záhadologem, který mimo jiné napsal také spoustu knížek, napsal scénáře k pár filmům a natočil několik dokumentů. Narodil se 27. srpna roku 1953 a vystudoval Fakultu žurnalistiky UK v Praze ve filmovém a televizním oboru.

Arnošt se zaměřuje na nevyluštěné záhady, a to především na podivné archeologické nálezy, tajemné rituály a spoustu dalších nevysvětelných jevů po celé zeměkouli. Kvůli tomu také navštívil přes 80 zemí na pěti kontinentech, a to se ještě nepočítají četné ostrůvky Tichomoří a v Indickém oceánu.

Tento nejvýznamější záhadolog současnosti poprvé vstoupil do filmového světa v roce 1994, když pro kanál Nova napsal scénář k 13dílnému seriálu SETKÁNÍ S TAJEMNEM. O dva roky později začal natáčet svůj vlastní seriál s názvem PLANETA ZÁHAD pro ČT, přičemž si vzal na starosti jak scénář, tak kameru a režii. Seriál skončil v roce 1999 s 52 epizodami.

Po třetím seriálu STRÁŽCE DUŠÍ z roku 2005 a 2008, u kterého Arnošt psal scénář, se podepsal také coby scénárista u pohádky ZAJATCI ĎÁBLOVA CHŘTÁNU z roku 2006 a též jako scénárista u 3dílného thrilleru ĎÁBLOVA LEST z roku 2008. Mezi jeho nejzajímavější dokumentární snímky dosud patří NA LOVU PŘÍŠER (2001) nebo o dva roky mladší MIMOZEMŠŤANÉ.

Arnošt se mimo to také zapsal do dějin jako ten, který například poprvé začal zkoumat sachamamu - gigantické hadovité zvíře z amazonské džungle nebo pořídil fotografie trpasličího humanoida a spoustou dalších úspěchů.

Martin "StrYke" Mihula

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Zajatci Ďáblova chřtánu (TV film)

TV seriály

2012 Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2009 Ďáblova lest (TV seriál)
Brána nebes (E03)
Vražedný kód (E02)
Noc hadů (E01)
2003 Strážce duší (TV seriál)

Dokumentární

2016 Moravskoslezská mysteria
2015 Labyrint záhad (TV seriál)
Tajemství Voynichova rukopisu (TV film)
2009 Film o filmu Ďáblova lest (TV film)
2001 Na lovu příšer
2000 Panoptikum podivností
1999 Mimozemšťané
1996 Planeta záhad (TV seriál)
Utajený svět (TV film)

Spisovatelská filmografie

TV seriály

2012 Ztracená brána (TV seriál) - kniha
2009 Ďáblova lest (TV seriál) - kniha

Režijní filmografie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2001 Na lovu příšer
2000 Panoptikum podivností
1999 Mimozemšťané
1996 Planeta záhad (TV seriál)
Utajený svět (TV film)

Herecká filmografie

Dokumentární

2004 Tajemství Strážce duší (TV film)
1996 Planeta záhad (TV seriál)
1994 Setkání s tajemnem (TV seriál)

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2006 Před půlnocí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace