Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Očekával jsem seriál nepostrádající nádech tajemna, napínavý, originální, s patřičnou atmosférou. Tajemno se zde sice vyskytuje, ale atmosféra je "vydýchaná", napínavé je to jako guma od starých tepláků a originální jen do určité míry (ale faktem je, že v žánru tajemných a mysteriózních příběhuů se nedá stále přicházet s něčím novým, neboť vše "strašidelné" již bylo někým objeveno). Navíc zpracování hodně zavání amatérismem. Nicméně za odvahu pustit se do podobného projektu mají tvůrci mé uznání. To je však asi to největší pozitivum. A popravdě řečeno, diváky odvaha tvůrců zase tak moc nezajímá... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zuzanó Norisovááááá...!!!! Ach jo, kde jsou ty časy, kdy jsem vysedával každej pondělní večer u televize a díval se na tenhle na české poměry dost netypický seriál. Jó, to mi tehdá bylo devatenáct a děsně jsem po Zuzce šílel. Ale ani ona, ani můj neoblíbený Klein, nemají za vinu moje hodnocení. Bavil jsem se dost a díval jsem se na něj dost... 75% ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám spíš z nostalgie, protože na nižším gymplu jsem považoval Strážce duší za mrtě hustej seriál. Náhodné sledování „po (neceleých) deseti letech“ způsobilo ztrátu dalšího dětského ideálu, ach! Z dechberoucí mysteriózní podívané nabyté úžasnými výpravami v prostoru i čase zbyla najednou jenom nemastná, neslaná ochotnická parodie na zápaďáckou záhodologii. Technické slaboučké, takže se dívím, že se Česká televize snaží horečně vecpat do záběru, aby všichni věděli, kdo má tenhle epos na starosti. A ze světovosti je jenom srandovní světáctví. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pár postřehů: A: Zuzce Norisové krátké vlasy prostě nesluší, takže mě potěšilo, že ve většině dílů je měla delší. B: Intro k první sérii by bylo vhodné do nějakého seriálu někdy v 80. letech, dnes je spíše k smíchu. C: David Suchařípa tu měl velice náročnou úlohu :-) _____ Tolik pár mých postřehů. Strážce duší je seriál, jehož díly jsou většinou vyrovnány, co se týče kvality. A určitá kvalita tu je, protože z hlediska toho, čím Češi poslední dobou zaplavují televizní obrazovky (VKV, Ordinace), je tohle svěží vánek, mezi jinak zatuchlým vzduchem. Sice není zas tak dobrý, ale v porovnání s výše uvedenými by si zasloužil Zlatý Glób. K obsazení prakticky nemám výtek. Je mi totiž zcela upřímně šumák, že Zuzka neumí tak dobře hrát, protože to je jedna z mála, u které mi to zas tak nevadí. Vaculík má taky nejlepší léta za sebou, je to ale pořád velký sympaťák, takže nepůsobí (alespoň na mě) trapným dojmem. A takhle by se dal označit tento seriál, který není vynikající, ale je minimálně sympatický. Za mě neurážející průměr. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

No, co si budem povídat, Arnošt Vašíček není žádný scénarista a podle toho to taky vypadá. Snaha naroubovat jakýs takýs příběh na téma některá známější i méně známější legendy z našich luhů a hájů nebo i ze světa prostě nedopadá v celkovém pohledu moc dobře. Některé epizody zajímavější, ale některé byly bohužel skoro bych řekl tragické. Nelituju, že jsem se koukal, ale znovu se nejspíš koukat nebudu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Kostel, ve kterém se filmovalo, se nachází v Heřmanovicích. Jde o kostel sv. Ondřeje. (LaCasita)
  • Faustův dům, kde Armín (Lukáš Vaculík) pátrá po původu záchvatu mladé dívky, která při rituálu představoval médium, se nachází v Praze na Slovanech. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama