foto

Jack Wagner

  • nar. 3.10.1959 (60 let)
    Washington, Missouri, USA

Biografie

Tento populární americký herec se narodil 3. října 1959 v Missouri ve státě Washington. Celým jménem se jmenuje Peter John Wagner. Pravidelně se objevuje ve filmech i v televizních seriálech. Střídá jak kladné tak záporné postavy. Po vystudování univerzity v Missouri a po několika výhrách v golfovém šampionátu, využil svých sportovních výsledků k získání stipendia na arizonské univerzitě. To bylo v roce 1980. Když v roce 1982 odpromoval, odcestoval Jack Wagner do Los Angeles, kde našel práci cestovního průvodce ve filmových studiích Universalu.

Jako většina jiných herců, i Jack Wagner svoji kariéru odstartoval hlavně v soap operových seriálech. K těm prvním patřily SANTA BARBARA a GENERAL HOSPITAL. Prvním filmem, ve kterém si zahrál, byl akční snímek POHYBLIVÝ TERČ, ve kterém ztvárnil postavu nájemného zabijáka.

Největšího úspěchu dosáhl v roce 1995, kdy byl obsazen do role doktora Petera Burnse v jednom z nejuspěšnějších seriálů devadesátých let, v MELROSE PLACE. Jeho postava byla nejprve napsána jako záporná ( lékař závislý na drogách, kvůli pokusu o vraždu skončil za mřížemi ). Vypadalo to, že Jack Wagner ze seriálu zmizel, avšak na konci třetí série se vrátil.

Nakonec se z doktora Burnse stala jedna z nejkladnějších a nejoblíbenějších postav celého seriálu. Jako jeden z mála herců vydržel Jack Wagner v MELROSE PLACE až do jeho úplného konce, do roku 1999. O rok později získal jednu z hlavních rolí v dalším seriálu Aarona Spellinga, v seriálu TITÁNI. I přes hvězdné obsazení ( Casper Van Dien, Victoria Principal, Perry King, Yasmine Bleeth a samozřejmě Jack Wagner ) seriál v Americe nezabodoval a po třinácti natočených epizodách byl ukončen.

V letech 2001 až 2003 natočil několik televizních filmů jako např. V PASTI, KUPIDOVA OBĚŤ, HUNTER/ DUCH PSA nebo NENÍ KDE PŘISTÁT. Právě poslední jmenovaný patří k nejznámějším. Byl natočen v americko – australské koprodukci. Vypráví o statečném pilotovi ( hraje ho Jack Wagner ), který za pomocí své kolegyně musí na palubě svého letadla zneškodnit bombu s velmi nebezpečným plynem, kterou na palubu letadla propašoval nebezpečný psychopat ( hraje ho australský herec Mark Lee ), který se chce tímto způsobem zbavit své bývalé manželky.

V roce 2003 nastoupil do úspěšného seriálu BÁJEČNÍ A BOHATÍ, ve kterém účinkuje dodnes. Jeho postava patří v celém seriálu k nejoblíbenějším. Když se v roce 2009 začalo natáčet nové pokračování MELROSE PLACE, proslýchalo se, že Jack Wagner, jako jediný z původních herců, se do seriálu vrátí nastálo. Kvůli tomu zvažoval odchod z Báječných a bohatých. Vzhledem k tomu, že nové díly MELROSE PLACE nedosáhly takového úspěchu, jak se předpokládalo, natáčení seriálu bylo zastaveno. Jack Wagner se rozhodl v Báječných a bohatých zůstat. Kromě herectví se také věnuje hudbě a moderování. Jako moderátor měl vlastní pořad nazvaný OFF COURSE WITH JACK WAGNER. Několikrát po sobě také moderoval americkou Miss. Občas si zahraje také v divadle. V roce 2000 se objevil na Broadwayi v muzikálu JEKYLL A HYDE.

Se svojí bývalou manželkou Kristinou Wagner má dva syny. Jmenují se Peter a Harrison. Jeho velkým koníčkem je golf. V současné době žije se svojí kolegyní ze seriálu MELROSE PLACE, s herečkou Heather Locklear. Hostoval v seriálech SUPERMAN, MŮJ PŘÍTEL MONK a SABRINA, MLADÁ ČARODĚJNICE.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2019 Svatební pochod 5 – Staronový přítel (TV film)
2018 Svatební pochod 3: Přichází nevěsta (TV film)
Svatební pochod 4 – Něco nového, něco starého (TV film)
2017 Láska na víně (TV film)
Svatební pochod 2: Staronová láska (TV film)
2016 A When Calls the Heart Christmas (TV film)
Svatební pochod (TV film)
2014 My Gal Sunday (TV film)
2003 Duch psa (TV film)
2002 Kupidova oběť
V pasti (TV film)
2000 Není kde přistát (TV film)
Předstírané lži
1998 Temné úmysly (TV film)
1997 Nebezpečná podoba (TV film)
1996 Frequent Flyer (TV film)
1995 Trapped in Space (TV film)
Zajímavý muž (TV film)
1990 Play Murder for Me
1989 Swimsuit (TV film)
1988 Pohyblivý terč (TV film)

TV seriály

2020 When Calls the Heart (TV seriál)
Don't Go! (S07E10)
New Possibilities (S07E09)
Into the Woods (S07E08)
další epizody (10)
2019 When Calls the Heart (TV seriál)
Two of Hearts (S06E09)
A Call from the Past (S06E08)
Hope is with the Heart (S06E07)
další epizody (9)
2018 When Calls the Heart (TV seriál)
The Greatest Christmas Blessing (S05E11)
Close to My Heart (S05E10)
In My Dreams (S05E09)
další epizody (11)
2017 When Calls the Heart (TV seriál)
Heart of a Fighter (S04E10)
Heart of a Secret (S04E09)
Healing Heart (S04E07)
další epizody (7)
2016 When Calls the Heart (TV seriál)
Prayers from the Heart (S03E09)
Hearts in Question (S03E08)
Heartbreak (S03E07)
další epizody (8)
2015 When Calls the Heart (TV seriál)
New Year's Wish (S03E01)
Heart and Home (S02E08)
With All My Heart (S02E07)
další epizody (9)
Ray Donovan (TV seriál)
Snídaně šampionů (S03E04)
2014 Lamači srdcí (TV seriál)
When Calls the Heart (TV seriál)
Prelude to a Kiss (S01E12)
Rules of Engagement (S01E11)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Důležití lidé (S05E10)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a Sharona (S08E10)
2002 Off Course with Jack Wagner (TV seriál)
2000 Celebrity Dish (TV seriál)
Titáni (TV seriál)
1999 Melrose Place (TV seriál)
Asses to Ashes (S07E35)
Dead Men Don't Shut Up (S07E34)
Lexi Gets Stiffed (S07E33)
další epizody (16)
1998 Melrose Place (TV seriál)
The Usual Santas (S07E19)
Suddenly Sperm (S07E18)
When Cheerleaders Attack (S07E17)
další epizody (32)
1997 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Jenny's Non-Dream (S01E13)
Melrose Place (TV seriál)
A Tree Talks in Melrose (S06E13)
A Bump in the Night (S06E12)
Everybody Comes to Kyle's (S06E11)
další epizody (33)
1996 Melrose Place (TV seriál)
Crazy Love (S05E13)
Quest for Mother (S05E12)
Sole Sister (S05E11)
další epizody (30)
1995 Melrose Place (TV seriál)
Oy! to the World (S04E15)
Two Flew Over the Cuckoo's Nest (S04E14)
Hook, Line and Hayley (S04E13)
další epizody (18)
1994 Melrose Place (TV seriál)
Holiday on Ice (S03E15)
Sex, Drugs and Rockin' the Cradle (S03E14)
Just Say No (S03E13)
další epizody (10)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1982 New Day in Eden, A (TV seriál)

Dokumentární

2003 Melrose Place: The E! True Hollywood Story (TV film)

Režijní filmografie

TV seriály

1998 Melrose Place (TV seriál)
Not Quite All About Eve (S07E11)

Host

TV pořady

2019 Christmas Cookie Matchup (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2008 The 35th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2007 Crowned: The Mother of All Pageants (TV pořad) - mod.
2006 The 33rd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
The 32nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The 31st Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
The Apprentice (TV pořad)
2003 The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)