foto

Peter Andersson

  • nar. 12.2.1953 (68 let)
    Masthugget, Göteborg, Göteborgs och Bohus län, Švédsko

Biografie

V letech 1974-1977 studoval na Hudební a divadelní akademii v Göteborgu, poté hrál v Královském divadle ve Stockholmu. Dlouhý seznam jeho filmových a televizních rolí zahrnuje snímky: „Mun mot mun“ (Mouth to Mouth), „Om jag vänder mig om“ (Daybreak) režiséra Björna Runge, „Sprängaren“ (The Bomber), „Gossip, Änglagard“ (Angel Farm), „Sista dansen“ (The Last Dance) režiséra Colina Nutleye a televizní seriály „Bota mig“ (Cure Me), „Graven“ (The Grave), „Aspiranterna“ (The Candidates) a „Hammarkullen“.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2020 ORCA
2019 Dokonalý pacient
2018 Innan vintern kommer
2016 Underworld: Krvavé války
2015 The Vatican Tapes
2014 Boj sněžného pluhu s mafií
Flugparken
2013 Ego
2012 Hamilton: V zájmu státu
Poslední věta
2011 Happy End
Jackpot
Någon annanstans i Sverige
2009 Dívka, která kopla do vosího hnízda
Dívka, která si hrála s ohněm
Johan Falk: Leo Gaut
Muži, kteří nenávidí ženy
2007 En spricka i kristallen (TV film)
Vzpoura v Kautokeinu
2006 7 miljonääriä
2005 Carambole
Z úst do úst
2004 Návrat tanečního mistra (TV film)
2003 Když se otočím
2001 Skuggpojkarna (TV film)
Sprängaren
2000 Blikající světla
Klepy
1999 Noll tolerans
1998 Personkrets 3:1 (TV film)
1997 Spring för livet
1996 Dealer
Ett sorts Hades (TV film)
Kalle Blomkvist - nebezpečný život detektiva
Passageraren
1995 Älskar älskar inte
1994 Andělský rod: Druhé léto
Utmaningen (TV film)
1993 Och ge oss skuggorna (TV film)
Sidste dans
1992 Änglagård
1991 Freud flyttar hemifrån...
1989 Padělané cenné papíry (TV film)
1988 Jungfruresan
Venus 90
1987 Lysande landning (TV film)

TV seriály

2020 Hamilton (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
2016 Black Widows (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 5 (S01E05)
Episode 3 (S01E03)
další epizody (5)
2015 Jordskott (TV seriál)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
další epizody (9)
2014 Viva Hate (TV seriál)
2013 Wallander (TV seriál)
Den orolige mannen (S03E01)
2010 Kommissarie Winter (TV seriál)
Millennium (TV seriál)
Luftslottet som sprängdes, del 1 (E05)
Flickan som lekte med elden, del 2 (E04)
Flickan som lekte med elden, del 1 (E03)
další epizody (5)
2009 Der Kommissar und das Meer (TV seriál)
Der sterbende Dandy (E05)
Wallander (TV seriál)
Cellisten (S02E05)
2006 Rebelové a hrdinové (TV seriál)
2005 Lovci pokladů (TV seriál)
2004 Graven (TV seriál)
Veddemålet (TV seriál)
2001 Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt (TV seriál)
2000 Judith (TV seriál)
1998 Aspiranterna (TV seriál)
1997 Emma åklagare (TV seriál)
Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad (TV seriál)
1996 Anna Holt - polis (TV seriál)
1995 Som löven i Vallombrosa (TV seriál)
1993 Rosenbaum (TV seriál)
Bländverk (E01)
1990 Den svarta cirkeln (TV seriál)
Nepřítel nepřítele (TV seriál)
1983 Spanarna (TV seriál)
1977 Soldat med brutet gevär (TV seriál)

Dokumentární

2016 Förbjuden kärlek
2010 Underkastelsen
2002 Muraren

Host

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky