foto

Mariana Klaveno

  • nar. 25.10.1979 (38 let)
    Endicott, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka se narodila 25. října roku 1979. Společně se třemi sourozenci prožívala šťastné dětství v malém městě Endicott ve státě Washington, kde její rodina vlastnila farmu. Po vystudování střední školy St. John-Endicott byla přijata ke studiu herectví na University of Washington v Seattlu. Poté, co promovala s vyznamenáním, se Mariana Klaveno přestěhovala do Los Angeles.

Její první filmovou rolí byla Michelle v GAMEBOX v roce 2004. Později se objevila v několika epizodních rolích seriálů GOOD GIRLS DON'T..., LAWS OF CHANCE, PO PRÁVU a po náhodném setkání s producentem J.J.Abrams byla obsazena i dobře hodnoceném seriálu ALIAS. Postava Kari Nichols, kterou si zahrála v POLICEJNÍCH VYJEDNAVAČÍCH v roce 2006, pomohla dosud začínající herečce stát se známější.

Hlavní roli psychopatické opatrovatelky dětí, Abby Reedové, ztvárnila v roce 2007 ve filmu VRAŽEDNÁ CHŮVA, jejíž děj je přirovnáván k lépe hodnoceným thrillerům Ruka na kolébce a Skleněný dům. Nicméně i po tomto debutu opět následovalo pouze pár vedlejších rolí v seriálech K-VILLE a POHOTOVOST.

Zlom v její kariéře nastal teprve v roce 2008, kdy Mariana Klaveno dostává důležitou roli, Lorena Krasiki, představující stvořitelku hlavní postavy Billa Comptna v seriálu PRAVÁ KREV. Za tuto roli byla odměněna oceněním "Holy Shit Scene" na předávání cen Spike 2010 Scream za scénu ze třetí série seriálu, kdy ji představitel Billa Comptna, Stephen Moyer, při sexu otočí hlavu o 180 stupňů.

Antonín "Anton1991" Kobliška

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cesta bez návratu
2015 West of Redemption
2013 No God, No Master
2012 Eden
2011 Carrier, The
Nevinný (TV film)
2007 Nebezpečný let (TV film)
Vražedná chůva (TV film)
2006 Tenkrát a dnes (TV film)
2004 Gamebox

TV seriály

2017 Designated Survivor (TV seriál)
One Hundred Days (S01E15)
2016 Designated Survivor (TV seriál)
The Results (S01E08)
The Traitor (S01E07)
2014 Stalker (TV seriál)
2013 Devious Maids (TV seriál)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
To čím jsem, je tvoje dílo (S05E03)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Svědkyně v ohrožení (S01E16)
Dexter (TV seriál)
Temné sbohem (S06E06)
Anděl smrti (S06E05)
2010 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Tvrdý dopad (S03E07)
Mám právo zpívat blues (S03E06)
Potíže (S03E05)
další epizody (6)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Opět povstanu (S02E09)
Časovaná bomba (S02E08)
Propusť mě (S02E07)
další epizody (5)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Začíná to jiskřit (S01E05)
2006 Po právu (TV seriál)
Policejní vyjednavači (TV seriál)
2005 Alias (TV seriál)
Čisté svědomí (S04E17)
2004 Good Girls Don't... (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace