Reklama

Reklama

Po právu

(seriál)
USA, 2006, 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Jason O'Mara, Kyle MacLachlan, Constance Zimmer, Daniel Cosgrove, Marisol Nichols, Rose Rollins, Hector Elias, Bahar Soomekh, Ben Messmer, Victoria Chalaya (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Skutečnost, že za mřížemi končí i nevinní lidé, přivedla soudce k rozhodnutí stát se šéfem projektu na ochranu nespravedlivě obviněných. K ruce má šikovného parťáka, ex-poldu, který neúnavně shání důkazy. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mezi "short-lived" seriály jeden z těch výrazně lepších. Sice nemá na Vengeance Unlimited s Michaelem Madsenem - mimochodem Kathleen Yorková mi svým hostováním udělal velkou radost a dokázala, že na to stále má po všech stránkách - ale rozhodně ční vysoko nad ty pokusy obvykle s velmi utajeným a velmi akčním týmem agentů:P Zdejší postavy byly každá jiná, s jinou motivací a přístupem k práci i k životu, a hlavně - jednotlivé díly byly každý jiný a každý také jinak končil. Otázka je, jak by se scénáristům dařilo tuto kvalitu udržet, kdyby seriál přežil víc než (velmi šťastných) 13 epizod. Takhle nemám důvod dát míň než 80%. A dal bych je, i kdyby tam nehrála Marisol Nichols;) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno na tento kriminální seriál s názvem Po právu jsem narazil náhodou, když jsem projížděl filmografii amerického herce Kylea MacLachlana, který se blýsknul hlavně v titulní roli agenta Coopera v Lynchově tajuplném seriálu Městečko Twin Peaks (1990). Kyle si zde zahrál titulní roli právníka Davida Swaina a i díky skvělému dabingu Aleše Procházky mi v této roli v mnohém připomínal již zmiňovaného agenta Coopera a někdy i Dougieho. Nic jsem od tohoto seriálu nečekal a nakonec jsem byl celkem mile překvapen, zejména jednoduchostí konceptu, který známe z mnoha amerických kriminálních seriálů. Na začátku každého dílu vždy vidíme případ za který byla dotyčná osoba odsouzená. A v tom momentě na scénu nastupuje partička, která si říká „Národní spravedlnost", která se skládá ze skvělých, svěžích a neokoukaných právníků a detektivů, kteří se snaží vždy na něčí popud tyto osoby, které už jsou odsouzeny dostat na svobodu. Vždy ten daný případ převrátí vzhůru nohama, aby bylo učiněno spravedlnosti za dost. Přesněji řečeno, je to nezisková organizace, která se zabývá justičními omyly. Skoro v každém díle máme garantováno, že dopředu nevíme, tedy aspoň já to nevěděl, kdo je viník. Ale hlavně je to pohodový seriál bez zbytečných hlavolamů, obsedantních triků a zbytečných zatáček u kterého se skoro vždy dozvíme pointu příběhu a v závěru si je nutné připravit dostatek kapesníků, jelikož občas ukápne nějaká ta slza. I když to má v tagu napsáno soud, tak se v soudní síni ocitáme minimálně. Za to vězeňských návštěvních místnosti si užijeme až, až. Tyto dojemné příběhy o vině a nevině se v USA nechytly a tak to tvůrci tohoto počinu po první sérii zabalili, což si myslím, že je škoda, protože mě to celkem bavilo i když mi to občas  připomínalo tím konceptem krimiseriál Odložené případy, i když toto je podle mně určitě zábavnější. Za milé překvapení dávám něco přes 80%. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dá se na to koukat, ale pravidelně bych se na to zřejmě nevydržel dívat, nebo bych spíše neměl důvod. Ale jednou za čas, proč ne. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale tento seriál mě, ač mám kriminálních serií až po krk, totálně dostal. Každý díl je něčím výjimečný a o něčem jiném. Určitě tomu napomáhá fakt, že bylo prozatím natočeno pouze 13 dílů. Seriál si vystačí s klasickou zápletkou a nepotřebuje k upoutání diváka všemožné speciální efekty, jako tomu je například v Kriminálce Las Vegas. Skupina říkající si „Národní spravedlnost“ se snaží osvobodit neprávem odsouzené vězně a jde na to setsakramentsky dobře. Pokud na tento seriál narazíte určitě neprohloupíte, když mu věnujete svůj drahocenný čas. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a sympatická kriminálka, která dokáže zaujmout něčím jiným než supermoderními technologiemi a efekty ala CSI. Její devizou jsou sympatičtí hrdinové, nevšední případy a chytré způsoby jejich řešení. Kvalita dílů první série si drží vysokou úroveň a je škoda, že byl seriál zrušen. Kriminálky příliš nevyhledávám, ale u této jsem se doslova těšil na každý díl. 4,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Na konci této epizody ve 37. minutě, když policisté vítají svého kolegu před věznicí, hraje v pozadí skladba „Brothers In Arms“ od britské rockové kapely Dire Straits. (Trajektt)

Reklama

Reklama