foto

Riccardo Cucciolla

  • nar. 5.9.1924
    Bari, Puglia, Itálie
  • zem. 17.9.1999 (75 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Riccardo Cucciolla, italský herec. Po studiu práv pracoval v rozhlase. Poté namlouval dokumentární filmy. Od padesátých let pronikl do hraného filmu a začal obsazovat vedlejší role. Zlom přišel v roce 1965 v rusko-italské koprodukci ŠLI NA VÝCHOD. Jednu z rolí zde měl i Peter Falk - pozdější poručík Colombo. V roce 1971 na sebe strhl pozornost rolí Nicoly Sacca ve filmu SACCO A VANZETTI. Za tuto roli byl na mezinárodním festivalu v Cannes oceněn jako nejlepší herec. Hrál v několika dalších filmech se sociálně - kritickou tématikou, ale nikdy již nedosáhl slávy své role z SACCO A VANZETTI. Českým divakům je znám jako strýc Zane ze seriálu MARCO POLO.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1999 Morte di una ragazza perbene (TV film)
1997 Brat naszego Boga
Il nostro piccolo angelo (TV film)
1996 Lucky Punch
Zvláštní poslání: Slepé oči žalují (TV film)
1995 Voce del cuore, La (TV film)
1994 Nemici intimi (TV film)
Poslední karta
1993 In Calabria
1992 Ringe des Saturn, Die (TV film)
1991 Pizza Colonia
Vento di mare (TV film)
1989 Rozchod po francouzsku
1988 32 dicembre
1987 Odvaha mluvit
Remake
Tout est dans la fin (TV film)
1986 Affari di famiglia (TV film)
Casa in bilico, Una
1985 Assisi Underground, The
1984 Ragazzo di Ebalus, Il
1981 Nella città perduta di Sarzana
1980 Sophia Loren: Her Own Story (TV film)
1979 Turi e i Paladini
1977 Antonio Gramsci: i giorni del carcere
1976 Dedicato a una stella
Linea del fiume, La
Pronto ad uccidere
Prší na Santiago
1974 Borsalino a spol.
Cani arrabbiati
Cugini carnali
Le hasard et la violence
Poslední den školy před vánočními svátky
1973 Nikoliv! Případ skončil šťastně!
Paolo il caldo
Zločin na Matteottim
1972 24 ore... non un minuto di più
Incensurato, provata disonestà, carriera assicurata, cercasi
Policajt
1971 Eneide (TV film)
La violenza: Quinto potere
Sacco a Vanzetti
Siamo tutti in liberta provvisoria
Un apprezzato professionista di sicuro avvenire
Vyšetřování skončilo, zapomeňte!
1969 Una sull'altra
1968 Rivoluzione sessuale, La
Roma come Chicago
1967 Ad ogni costo
Sedm bratrů
1966 Fantarca, La (TV film)
František z Assisi
1965 Bugiarda, La
Šli na východ
1964 Amore primitivo, L'
1959 Isola del tesoro, L' (TV film)
1957 Rascel-Fifì
1954 Seduttore, Il
1953 Darmošlapové
Domenica della buona gente, La

TV seriály

1998 Dottoressa Giò 2, La (TV seriál)
1997 La dottoressa Giò (TV seriál)
1996 Il maresciallo Rocca (TV seriál)
1993 Prigioniera di una vendetta (TV seriál)
Zámek Oliviérů (TV seriál)
1990 Chobotnice 5 (TV seriál)
1989 Vallée des espoirs, La (TV seriál)
1988 Inspektor Lavardin (TV seriál)
1986 Boss,Il (TV seriál)
1982 Marco Polo (TV seriál)
1978 Racconti di fantascienza (TV seriál)
1969 Il segreto di Luca (TV seriál)
1967 Dossier Mata Hari (TV seriál)
1965 Život Dantův (TV seriál)

Dokumentární

1978 Addio ultimo uomo
1977 Tomboy - I misteri del sesso - vyp.
1975 Faccia di spia
1971 Africa ama
1970 Al Fatah - Palestina
1969 Africa segreta
1967 Via del petrolio, La (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace