foto

Femi Benussi

  • nar. 4.3.1945 (74 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Femi Benussi se narodila 4.března 1945 na Istrii v Itálii v Rovignu (dnes Chorvatsko – Rovinj) pod jménem Eufemia Benussi. Debutem byl pro Femi gothický horor IL BOIA SCARLATTO (1965) od režiséra Massimo Pupilla. Jednalo se o film založený na spisech markýze de Sade a vytvořila zde roli Annie. Tento snímek natočila pod jménem Femi Martin což byla společně se jménem Femi Benuzzi její alternativní jména. V roce 1966 měla skvělou příležitost pracovat na filmu UCCELLACCI E UCCELLINI, spolu s velkou hereckou osobností jako byl Toto. Jednalo se o jeden z nejlepších filmů Piera Paola Pasoliniho.

Zlom v její kariéře nastal v roce 1968, kdy dostala roli Yasmin ve filmu Giuido Malatesta SAMOA, KRÁLOVNA DŽUNGLE (Samoa regina della giungla). Jako Samoa se tu objevuje další krásná herečka Edwige Fenech. Od této chvíle se Femi stává jedním ze sexy symbolů. První opravdový erotický film natočila v roce 1969. Jednalo se o snímek TARZANA, SESSO SELVAGGIO, zde ztvárnila Tarzanu. Veřejnost začíná Femi vnímat jako „sexy panenku“ a její kariéra je postavena na její kráse a smyslnosti, která přitahuje širokou veřejnost. Stává se miláčkem publika a objevuje svou nahotu téměř v každém snímku. Roku 1972 se objevuje v Corbucciho hvězdně obsazeném filmu IL PRODE ANSELMO E IL SUO SCUDIERO v roli Laury.

Počátkem osmdesátých let dostává méně a méně příležitostí a tak ukončuje svou kariéru ve filmu Amasiho Damianiho CORPI NUDI (1983). Femi natočila přibližně 80 filmů v období let 1965 – 1983. Kariéru Femi Bennussi ovlivňoval od počátku skutečný nedostatek kvalitních filmů. Hrála vyloženě v „béčkových“ filmech zejména komediích a filmech s erotickou tématikou. To nenaskytovalo moc pravděpodobností k tomu, dostat role ve filmech „lepší“ kategorie. Přesto zůstává Femi Benussi v paměti mnoha diváků a jako „eurobabes“ dokázala své.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

1983 Corpi nudi
Mizzzzica... ma che è proibitissimo?
1982 Erotiko pathos
1980 Viziaccio, Il
1979 Supersexymarket
1978 Dolce pelle di donna
Infermiera di campagna, L'
Isola meccanica
Malabestia
1976 Cameriera nera, La
Campagnola bella, La
Cara dolce nipote
Che dottoressa ragazzi
Classe mista
Le impiegate stradali
Moglie di mio padre, La
Peccatori di provincia
Plameňák Romeo
Professoressa di lingue, La
Stangata in famiglia
1975 Collegiale, La
Commessa, La
Dolci zie, Le
Giustiziere sfida la citta, Il
L'assassino è costretto ad uccidere ancora
Lezioni private
Mala, amore e morte
Novizia, La
Nude per l'assassino
Sanguisuga conduce la danza, La
Sette del gruppo selvaggio, I
Vergine in famiglia, Una
1974 Adolescence pervertie
C'est plus facile de garder la bouche ouverte
Carnalità
Domestico, Il
Là dove non batte il sole
Pugni nudi, A
Sette magnifici cornuti, I
1973 Bruna, formosa, cerca superdotato per tango a Milano
Frau Wirtins tolle Töchterlein
Giochi proibiti dell'Aretino Pietro, I
Il tuo piacere è il mio
Paolo il caldo
Quando l'amore è sensualità
Ragazza di Via Condotti , La
1972 Calde notti del Decameron, Le
Canterbury proibito
Decameron No. 3 - Le più belle donne del Boccaccio
Finalmente... le mille e una notte
La mala ordina
Poppea... una prostituta al servizio dell'impero
Prode Anselmo e il suo scudiero, Il
Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile
Storia di sangue
1971 Belve, Le
Questa libertà di avere... le ali bagnate
Se t'incontro, t'ammazzo
Un apprezzato professionista di sicuro avvenire
Un prêtre a marier
1970 Che fanno i nostri supermen tra le vergini della giungla?
Il rosso segno della follia
1969 Blonde Köder für den Mörder
Le calde notti di Poppea
Quintana
Tarzana, sesso selvaggio
1968 A suon di lupara
Assassino ha le mani pulite, L'
Frau Wirtin hat auch einen Grafen
Lišák Zorro
Radhapura - Endstation der Verdammten
Réquiem para el gringo
Samoa, regina della giungla
The Biggest Bundle of Them All
Vacanze sulla Costa Smeralda
1967 Hombre vino a matar, Un
Nato per uccidere
Tempo degli avvoltoi, Il
1966 00/ciak operazione mondo
Dravci a vrabci
Tre pistole contro Cesare
Un brivido sulla pelle
Una vergine per il principe
1965 Il boia scarlatto

Dokumentární

2016 FantastiCozzi - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace