foto

George Harris

  • nar. 20.10.1949 (69 let)
    Grenada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George William Harris se narodil 20. října 1949 na Karibském ostrově Grenada. Ve věku 15 let se odešel do Velké Británie, žil ale také třeba ve Švédsku a Izraeli. Vystupoval pak po celé Evropě a ve Spojených státech se svou kapelou, než se stal dramatickým hercem. Hrál v mnoha divadelních inscenacích v Národním divadle a Royal Court Theatre. Za svou dlouhou hereckou karieru se také objevil v muzikálech jako například Hair (hrané v hebrejštině v izraelské produkci) a Jesus Christ Superstar (s původním obsazením v Londýně).

Dlouhá léta se podílel na televizní tvorbě, zahrál si v mnoha seriálech a televizních filmech jako například PROFESIONÁLOVÉ, INSPEKTOR REGAN, či POLDOVÉ. V roce 1981 spolupracoval s Milošem Formanem a Stevenem Spielbergem na filmech RAGTIME a DOBYVATELÉ ZTRACENÉ ARCHY, ve kterých si zahrál menší role. Poté však pokračoval v natáčení nejrůznějších seriálů. Za zmínku stojí až v roce 2001 malá role ve filmu Ridleyho Scotta, ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN.

V roce 2004 ho obsadil Matthew Vaughn do své gangsterky LAYER CAKE, kde si Harris zahrál jednu z hlavních postav. Lidé ho však povětšinou znají až z filmů o Harry Potterovi, kde hrál roli Kingsleyho Shacklebolta. HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI - ČÁST 2 je zatím jeho posledním filmem, uvidíme, jak bude jeho herecká kariera pokračovat.

Miroslav "Fantomas92" Novotný

Herecká filmografie

Filmy

2012 Arne Dahl: Zlá krev (TV film)
2011 Frankenstein (divadelní záznam)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Modrá hlubina
Velká fuška
2009 Agora
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2006 Oko delfína
2005 Tlumočnice
2004 Long Firm, The (TV film)
Po krk v extázi
2001 Císařovy nové šaty
Černý jestřáb sestřelen
1999 Alchymisté (TV film)
1998 Appetite
Madeline
1996 Gulliverovy cesty (TV film)
1995 Soul Survivor
1994 Bermuda Grace (TV film)
Camilla
Profesor odchází
1992 Hlavní podezřelý: Neviňátka (TV film)
1989 Nevidím zlo, neslyším zlo
Otroci New Yorku
1988 Deadline: Madrid (TV film)
1986 Šílená Amerika
1981 Death of a Prophet (TV film)
Dobyvatelé ztracené archy
Ragtime
1980 Flash Gordon
Žoldáci
1979 Amíci
1976 Cat on a Hot Tin Roof (TV film)
Peter Pan (TV film)
1972 Broad Coalition, The
1969 Gladiatorerna

TV seriály

2006 MI5 (TV seriál)
Epizoda 4 (S05E04)
2004 55 Degrees North (TV seriál)
2001 Judge John Deed (TV seriál)
2000 Starhunter (TV seriál)
1996 Osobní strážci (TV seriál)
1995 Dangerfield (TV seriál)
Kavanagh QC (TV seriál)
1992 Downtown Lagos (TV seriál)
Highlander (TV seriál)
1990 Up the Garden Path (TV seriál)
1987 Bust (TV seriál)
Ruth Rendell Mysteries (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Screenplay (TV seriál)
1985 Dempsey a Makepeaceová (TV seriál)
Screen Two (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1983 Affairs of the Heart (TV seriál)
1981 Wolcott (TV seriál)
1979 CBS Afternoon Playhouse (TV seriál)
1978 Profesionálové (TV seriál)
Člen klanu (S01E13)
1975 Inspektor Regan (TV seriál)
1972 Crown Court (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)
1951 Hallmark Hall of Fame (TV seriál)

Dokumentární

2002 Arena: Harold Pinter (TV film)
1975 Arena (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace