foto

Vinzenz Kiefer

  • nar. 29.1.1979 (41 let)
    Weilburg, Hessen, Západní Německo

Biografie

Vinzenz Georg Kiefer, německý herec a syn katolického kněze a zpěvačky, započal svou plodnou hereckou kariéru v seriálu vysílaném RTL Unter Uns již v roce 1997. Od toho času byl Kiefer žádaným hercem do různých německých seriálu či filmů. V 2004 roce obdržel Günter-Strackovu cenu pro talentovaného herce ve filmech jako Im Namen des Herrn (2003) a Místo činu: Mnichov - Na mušce (2003).

V 2008 roce následovaly hlavní role v dobrodružném filmu Mořský vlkBaader Meinhof Komplex (2008). Tyto dva filmy vynesly Kiefera na výsluní v celém Německu. Divákům se vryl do paměti jako houževnatý komisař Alex Brandt v legendárním německém seriálu Kobra 11

Kiefer žije v Berlíně a v roce 2016 si vzal ruskou herečku Mashu Tokarevu. Má sestru Dorkas, která je rovněž herečkou.

Darek "Endavour" Szarowski

Herecká filmografie

Filmy

2021 Jan Žižka
2018 Legenda jménem T-34
2016 Jason Bourne
2014 Highway to Dampus
2013 Zahltag - Nicht mit uns!
2012 Štěstí
2011 Posedlost tancem (TV film)
Schreie der Vergessenen (TV film)
2010 Der Uranberg (TV film)
Liebe ist nur ein Wort (TV film)
Tajná operace (TV film)
2008 Baader Meinhof Komplex
Höhere Gewalt (studentský film)
Mořský vlk (TV film)
Prolomit zeď (TV film)
Sara
Sklaven und Herren (TV film)
Speed Racer
2007 Free Rainer
Schöne Aussicht (TV film)
Was am Ende zählt
2005 Hvězda proti své vůli (TV film)
Mit Herz und Handschellen - Wunderkinder (TV film)
Princes(s)
2004 Za mořem
2003 Im Namen des Herrn (TV film)
Kámoši, holky a prachy (TV film)
Místo činu: Mnichov - Na mušce (TV film)
Seventeen - Mädchen sind die besseren Jungs (TV film)
2002 Poppitz
Seventeen
2001 Mein Vater und andere Betrüger (TV film)
2000 Rausch

TV seriály

2018 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 2 (S01E02)
2017 Professor T. (TV seriál)
2015 Kobra 11 (TV seriál)
Větrná harfa (S20E09)
Bojovnice (S20E08)
Vesmír (S20E06)
další epizody (16)
2014 Kobra 11 (TV seriál)
Na vlastní pěst (S19E07)
Osobní strážce (S19E06)
Skok (S19E05)
další epizody (14)
2012 Letzte Spur Berlin (TV seriál)
Wilsberg (TV seriál)
Halbstark (E36)
2010 Dva muži zákona (TV seriál)
2009 Kobra 11 (TV seriál)
Bratrská láska (S14E05)
2007 GSG 9: Speciální jednotka (TV seriál)
Verrückt nach Clara (TV seriál)
2005 Der Staatsanwalt (TV seriál)
Ein Fall für B.A.R.Z. (TV seriál)
2004 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Speed (S04E19)
Správná dvojka (TV seriál)
Sicherheitsstufe 1 (E28)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
Das Duo (TV seriál)
Stiller Tod (E04)
2002 Důkaz na dosah (TV seriál)
Trautes Heim (TV seriál)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Sprung ins Ungewisse (S05E23)
2001 40. okrsek (TV seriál)
2000 Na plný plyn (TV seriál)
1999 Mallorca (TV seriál)
1997 Pobřežní stráž (TV seriál)
1995 Šimpanz Charly (TV seriál)
1994 Die Wache (TV seriál)
Unter uns (TV seriál)
1992 Stadtklinik (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 Zibb (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)