foto

Jamie Luk

  • nar. 3.3.1954 (66 let)
    Čína

Biografie

Herec, Režisér, Choreograf, Producent, Scénárista, Redaktor, Spisovatel, Editor a Vedoucí výroby celým jménem Jamie Luk Kin-Ming se narodil 3.3.1954 v Číně. Jako herec měl debut v Five Shaolin Masters (1974) společně s mladičkým wushu mistrem Gordonem Liu. Po nečekaném úspěchu snímku byl režisérem Cheh Changem obsazen společně s Gordonem Liu v  Shaolin Martial Arts (1974), který slavil podobný úspěch stéjně tak i v  Heroes Two (1974) po boku Kuan Tai Chena a Fu Shenga či akční fantasy Na Zha (1974) znovu s Fu Shengem a Philipem Kwokem.
  V druhé polovině ´70tých let se stává žádaným zbožím, který má poněkud štěstí na vedlejší role v kritiky ceněných filmech. Za zmínku stojí určitě účast v The Shaolin Avengers (1976), The Sentimental Swordsman (1977), Dead Duel (1977), The Avenging Eagle (1978), The Kung Fu instruktor (1979), Shaolin Abbot (1979) a The Deadly Breaking Sword (1979).

Na začátku ´80tých let po odchodu z Shaw Brothers se všestranně nadaný Luk začíná aktivně podílet na scénářích, režii a editaci, přičemž nadále působil jako herec převážně však ve vedlejších rolích. Za snímek Love with Perfect Stranger (1985) který i režíroval získal při udílení filmových cen v Hong Kongu ocenění za nejlepší scénář. Od té doby se věnuje převážně režírování a psaní scénářů. Jako režisér má na kontě v současnosti na 40 snímků, jako herec více než 150 filmů a jako scénárista se podílel na 20 filmech. Od ranných Kung Fu snímků pozvolna přešel na komedie, fantasy a horory a v současné době natáčí převážně v Hong Kongu televizní dramata.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2018 House No.7
2006 Ban zui ren jian
Syn draka (TV film)
Wo yao cheng ming
2005 Zao shu
2004 Jue shi hao bin
2003 Wang bu liao
Xin zha shi jie
2002 Fan shou shu te qian dui
2001 An dou
2000 Home Sweet Home
Long Way from Home
The Warning Time
1998 Ren rou cha shao bao II: Tian shu di mie
1997 Dui bu qi, duo xie ni
Ye ban san dian zhong
1996 Meng bo
Wang Jiao zha 'fit' ren
1995 Rachot v Bronxu
Si ji sha ren kuang
1994 Bao yu jiao yang
Chai dan zhuan jia bao bei zha dan
Feng chen san nu xia
Zheng yue shi wu zhi yi sheng yi shi
Zuo ye chang feng
1993 Ai zai hei she hui de ri zi
Lian zheng di yi ji
Mang nu: 72 xiao shi
Qing ren zhi ji
Wei Xiao Bao: Feng zhi gou nu
Xiang Gang qi an: Qiang jian
Xin bu liao qing
Zou lao wei long
1992 Cao mang ying xiong
Che shen
Shen suan
Xin jiang shi xian sheng
Xing qi wu zhi wu nan
Ya Fei yu Ya Ji
Ye ye ban fei jiao
1991 Dračí dvojčata
Lei ting sao xue
Nu ji xie ren
Qi ma wu yi zuo
Wu yi tan zhang: Lei Luo zhuan
1989 Wo ai Tang Ren jie
1988 Fei mao liu lang ji
Yu yan nong qing
1987 Tie xue qi jing
1986 Chu yi shi wu
Heroes Shed No Tears
1985 Chase a Fortune
Hoh bit yau ngoh
Tuo cuo che
1984 Kun shi ko kyu
Quan ji xiao ji
The Ghost Informer
Zhi zhuan yi jian
1983 Tian shi zhuang xie
1982 Carry on Pickpocket
Friend guo da Band
San ging daai hap
Xia ke hang
Xiao zi you zhong
1981 Fei dao you jian fei dao
I.Q. ben dan
The Legend of the Owl
The Third Hand
1980 Fighting Fool
Rendezvous with Death
The Convict Killer
The Informer
The Swift Sword
Ying xiong wei lei
1979 Feng liu duan jian xiao xiao dao
Guangdong shi hu xing yi wu xi
Jin bei tong
Jue dai shuang jiao
Kong que wang chao
Lamač kostí 2
Long hu xiong di
Mistr Shaolinu
Qi sha
Rošťák He
Se yu yu chun qing
The Ghost Story
Učitel Kung Fu
1978 Can que
Se yu sha ren wang
She diao ying xiong chuan xu ji
Výkřik žlutého orla
Yi tian tu long ji
Yi tian tu long ji da jie ju
1977 Chrabrý lučištník
Duo qing jian ke wu qing jian
Jiang hu han zi
Jue bu di tou
Lady Exterminator
Pai yu lao hu
San shao ye de jian
Tang ren jie xiao zi
1976 Ba guo lian jun
Chrám Shaolinu
Nová škola šaolinu
Šaolinští mstitelé
1975 Stoupenci Šaolinu
Zuo ye xing chen zuo ye feng
1974 Dva hrdinové
Na Zha
Pět mistrů Shaolinu
Shao Lin zi di
Šaolin: Škola bojových umění
1973 Jue bu di tou

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky