Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezaujímalo, že vo filme hrá komisár Rex bez Rexa, ale zato s Renom. Dokonca mi neprekážalo ani to, že film mal slabší scenár a jednoduchý príbeh. Pretože ani u hudobných filmov neočakávam dramatickú smršť. Zaujali ma nádherné obrazy živej i neživej prírody a niekedy som si ani nedokázal predstaviť, akou fintou sa ich podarilo nakrútiť. Videl som podobný film (Kes), ktorý síce mal príbeh so silným dramatickým nábojom, ale príroda tam bola na druhej koľaji. Takže štyri hviezdičky bez najmenších pochybností, pretože mi tento film poskytol to, čo som od neho očakával a ešte aj niečo navyše. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Podobná kategorie jako snímek, který jsem viděla v blízké době, „Bella a Sebastián“.. Rozhodně doporučuji všem, kteří milují masivní nádheru divokých hor.. Všem fandům reklamy na Rajec, protože zviřátka jsou tu natočena obdivuhodným způsobem z bezprostřední blízkosti.. Pro nadšence prostých příběhů a křehkých přátelství mezi dětmi a zviřátky.. „Království hor“ je zejména o dospívání k moudrosti, o hledání životní cesty, o nalezení duševní i fyzické vitality.. Hlavní star Jean Reno je zde pouze okrajově především kvůli svému zvučnému jménu, ale i tak si myslím, že určitou skupinu diváků film nadchne tím, co nabízí.. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pozor, Králové hor je čistě dokumentární film. Není to drama a Jean Reno se tam jen občas projde. Celá ta "filmová" stránka mi přijde jakoby si páni režiséři někde uprostřed stříhání filmu řekli, že vlastně chtějí nějaký příběh s herci. Prostě ne jen fascinující dokument. A tohle je ta největší chyba. Pokud bych to měl brát jako dokument, je to fantastický. Dechberoucí záběry přírody a hor, přesně takový dokumentární film by si každý milovník přírody rád pustil. Jenže tu je natvrdo našroubovaný takový divný "příběh" o klukovi, tátovi a Renovi, kteří chodí po horách a řeší si svůj problém. Je to naprosto nezajímavé a kdyby lidi z filmu vystřihli úplně, byl bych jen rád. Jak pak mám tedy takový film ohodnotit? Jako dokument za 5, jako "film" za odpad". Přivřu oči, protože ty záběry a několikaletá práce si to zaslouží. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Chvilkami se tenhle příběh tvaří jako přírodovědný dokument. Záběry alpských scenérií a zvířat jsou opravdu parádní. Ty mě uchvátily. Pak tu máme celkem jednoduchý příběh o síle lidskosti a přátelství. Kluka mi bylo kolikrát líto. Jean Reno byl naprosto přirozený. On vlastně ani nemusel nic hrát. Tobias Morretti mě štval. Ale ta jeho povaha a chování se dá celkem pochopit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dosti výjimečný filmový počin, který zaujme okolnostmi natáčení i samotným zpracováním. Jednoduchý děj je zasazen do nádherných liduprázdných horských lokací, které mají hlavní náladotvorný podíl na celkové působivé atmosféře. Některé záběry a scény jsou naprosto neuvěřitelné (líhnutí orlích mláďat z vajec, lavina, záběry z orlí perspektivy, západ slunce v horách, lov kamzíka nebo co to bylo...) a celkově na mě tento film udělal hodně impozantní dojem, ačkoli jsem k němu zpočátku přistupoval poněkud skepticky (rodinné filmy z přírody přece jenom příliš nevyhledávám). Obsazení se asi nic vytknout nedá, Reno drží svůj standard (ačkoli herecký prostor jeho postavy zde není příliš velký), Tobias Moretti je pozoruhodná rakouská obdoba českého nerudného Borise Rösnera, a ten španělský kluk Manuel Camacho je vážně talent. Osobně mě tak snad jen zamrzelo, že Bioscop uvádí film kvůli jeho zaměření na dětského diváka do kin výhradně v českém dabingu. (Je mimochodem zajímavé, že premiéra v ČR předchází premiéře v Rakousku i Německu, která je stanovena až na 28. ledna 2016 - čeští diváci tak mají možnost vidět film dříve než ti zahraniční). Velmi pěkný rodinný film, který by měl potěšit všechny milovníky přírody a ptáků a který by neměl v premiérách na konci roku zapadnut nepovšimnut - za sebe mohu film s klidem doporučit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama