Reklama

Reklama

Zločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městě

(TV film)
  • Česko Po celém městě (více)

Obsahy(1)

Studentka opět prožívá trauma z dětství, kdy byla unesena a zneužívána.  Studentka Laurrie Kinmountová byla ve svých dvou letech unesena neznámými lidmi, kteří ji další dva roky zneužívali. Dívenka se ke své rodině vrátila s těžkým psychickým traumatem. Dnes se navíc již dospělá Laurrie musí vypořádat s tragickou smrtí svých rodičů při autohavárii. Pomáhá jí její starší sestra Sára. Otřesené Laurrie se vracejí děsivé přízraky z dětství, jež navíc násobí nečekané objevy předmětů, které souvisejí s někdejším traumatem. Psychiatr dr. Donelly z jejího rozporuplného jednání zjistí, že dívka trpí disociační poruchou osobnosti - má v sobě několik osobností, jež ji chrání, či se naopak o její já sváří. Ukáže se, že ji manipulují její někdejší trýznitelé, manželé Carla a Bill Hawkinsovi, nyní populární odborníci na duševní harmonii, jejichž výnosnou existenci by Laurriino rozpomenutí se silně ohrozilo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady televizních thrillerů, co si dal navíc úctyhodné předsevzetí. Tedy státi se thrillerem psychologickým. Žel dílu stal se z toho spíš psychárensky zamotaný kolotoč situací, u kterých když prošvihnete začátek nemáte šanci se do děje příliš vpravit. Atmosféra jest umocňována krychloismem, tedy pokoji odpovídajícím nastalé situaci – psychologické vyšetření ve velké místnosti skromně osvícené. Hra na rozdvojení, posléze roztrojení a posléze rozkrojení......tedy rozčtveření osobnosti by sice jindy vyšla ale tady v kontextu s nepřesvědčivou herečkou jenž onu dívku ztvárnila to připomíná divadelní tragédii co se šábla o tragičnost s komedií. V titulcích na výši figurující Nastassja Kinski opravdu dominuje jen titulkům, v příběhu hraje druhořadou postavu. A včlenění Komisaře Rexe bez Rexe Tobiase Morettiho navíc dělá z filmu na pohled klasický thriller evropského, spíš možná německýho střihu. Brát to jako ve škole tak napětí 3-, příběh 4, ztvárnění 4. Dvě hvězdičky dávám spíš za odvahu se pustit do nelehkýho tématu jakýmžto psychologický thriller má (oficiálně) být. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Dala bych dvě a půl, to nejde, tak jsem to dala na dvě. Na nedělní odpoledne s odbíháním vyndat prádlo z pračky, pověsit, nachystat večeři během reklamních přestávek fajn. Žádná pecka, ale jde to. U představitelky Sáry jsem měla občas pocit, že se dívám na Pavlu Ptáčkovou-Vitázkovou. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Televizní film, který svoje zaměření vůbec neskrývá. To, že se prakticky celý děj odehrává v několika málo místnostech nikoho nepřekvapí. Velice podivně pak působí pársekundové záběry typických městských budov určené k navození místa děje; očividně se jedná o ukradené záběry, což je poznat jak z jiného způsobu záběru, tak i ze zvukové kulisy. Samotné téma filmu není samo o sobě nezajímavé, ale bohužel až příliš překombinované. Jednotlivé dějové činitele spolu takřka nesouvisí, což sice vytváří nepřehlednou atmosféru, kdy si nemůžeme být jisti naprosto ničím, ale v konečném účtování to spíše vytváří efekt zbytečnosti a nenaplnění. Rozdvojení osobnosti je jistě zajímavé. Naproti tomu rozpětění působí už zoufale. Jsem rád, že jsem měl příležitost vidět Tobiase Morettiho v pro něj netypické roli. Ještě bych se chtěl důrazně pozastavit nad jedním faktem. Chápu, že je nutné respektovat oficiální text distributora, ale už v první větě je naprostý až nechutně působící nesmysl. Laurrie v žádném případě nebyla unesena ve 2 LETECH! V samotném filmu se objevuje údaj o 4 rocích a herečku bych odhadoval spíše na pět až šest. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Michaela Shankse a to je tak všechno... Ne že by v tomhle filmu bylo všechno špatně, ale bohužel spolu nic nefunguje tak jak má... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama