foto

Linda Hardy

  • nar. 11.10.1973 (46 let)
    Nantes, Francie

Biografie

Linda Hardy se narodila 11. října 1973 v Nantes, jednom z nejvýznamnějších historických center francouzské Bretaně. Jako mnoho jiných filmových hvězd se k současné profesi dostala oklikou. Pro Lindu Hardy představovala tato oklika získání titulu Miss Francie v roce 1992 a následné reprezentování své země na Miss World a Miss Universe.

Poté se dostala k herectví, konkrétně roku 1998. Zmiňme sci-fi snímek IMMORTAL od tvůrce, tehdy jugoslávského původu, Enki Bilala, ve kterém se Linda objevila jako ústřední ženská postava mutantky Jill, která je předurčena k porození významného dítěte, jehož otcem je egyptský bůh Horus.

Obecně se Linda objevuje spíše v televizních adaptacích a na svou další významnější roli čeká.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Des Amours, Désamour
2013 Manželská rána
2009 L'école du pouvoir (TV film)
Taupe 2, La (TV film)
2008 Moje druhá tvář (TV film)
Tu peux garder un secret ?
Řeč nepřítele
2007 Le fantôme du lac (TV film)
Léthé
Martin Paris (TV film)
Skutečný viník (TV film)
Taupe, La (TV film)
2005 Krtek
2004 Prokletí bohů
1999 Rub a líc

TV seriály

2019 Demain nous appartient (TV seriál)
Episode 24 (S03E24)
Episode 23 (S03E23)
Episode 22 (S03E22)
další epizody (24)
2018 Demain nous appartient (TV seriál)
Episode 94 (S02E94)
Episode 93 (S02E93)
Episode 87 (S02E87)
další epizody (98)
2017 Demain nous appartient (TV seriál)
Episode 239 (S01E239)
Episode 237 (S01E237)
Episode 236 (S01E236)
další epizody (19)
Nina (TV seriál)
Un vol sans retour (S03E10)
2014 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 4 (S05E04)
Epizoda 3 (S05E03)
Epizoda 2 (S05E02)
další epizody (4)
Kriminálka Paříž (TV seriál)
Chute libre - Partie 2 (S09E08)
Chute libre - Partie 1 (S09E07)
Le rat et la danseuse (S09E06)
další epizody (4)
2013 Enquêtes réservées (TV seriál)
Morte saison (S06E06)
La Belle endormie (S06E05)
Dose létale (S06E04)
další epizody (5)
2012 Enquêtes réservées (TV seriál)
L'Amour à mort (S05E06)
Le Mort invisible (S05E05)
Routards du crime (S05E04)
další epizody (6)
Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
další epizody (7)
2009 The Philanthropist (TV seriál)
Pátrací oddělení (TV seriál)
Randonnée mortelle (S04E10)
Le Haras (S04E09)
Ciel de plomb (S04E08)
další epizody (10)
2008 Pátrací oddělení (TV seriál)
Surf (S03E09)
Baby-sitter (S03E07)
En plein coeur (S03E06)
další epizody (8)
1998 H (TV seriál)
1997 Joséphine, ange gardien (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
2014 Stars sous hypnose (TV pořad)
2011 Vendredi, tout est permis avec Arthur (TV pořad)
2006 T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Les grands du rire (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1994 Vincent à l'heure (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)
Élection de Miss France (TV pořad)