foto

Peter Carsten

  • nar. 30.4.1928
    Weißenburg, Německá říše
  • zem. 20.4.2012 (83 let)
    Lucija, Slovinsko

Biografie

Peter Carsten, občanským jménem Peter Ramsentaler vyrůstal ve Weißenburgu. Absolvoval studia ekonomie a pracoval krátce v bance. V 19 letech se přestěhoval do Mnichova, kde začal brát kurzy herectví u Friedricha Ulmera. Roku 1948 nastoupil k hannoverskému Jungen Theater do svého prvního angažmá. Odsud se vrátil do Mnichova, kde jej pro film objevil Artur Brauner. Carsten si roku 1953 filmem UNSTERBLICHEM LUMP odbyl svůj filmový debut, aby o dva roky později vytvořil Kowalskeho ve válečné satiře 08/15. Tato role jej proslavila jako představitele vojáka a vojáky, ať již obyčejné, či vysoké důstojníky si zahrál i v NACHTS, WENN DER TEUFEL KAM, HUNDE, WOLLT IHR EWIG LEBEN, či FABRIK DER OFFIZIERE. Nakonec byl obsazen i do mezinárodních filmů. S Yvesem Montandem hrál v DIE GROSSE, BLAU STRASSE, nebo s Rody Taylorem v KATANGA. A nezůstal jen u vojáků. Spolupracoval s italskými, francouzkými, či britskými produkcemi. V komedii SCAMPOLO si zahrál s Rony Schneiderovou, či DAS TODESAUGE VON CEYLON s Lexem Barkerem. Peter Carsten hrál v 54 filmech. Byl třikrát ženatý. V 70-letech se po třetím sňatku odstěhoval za manželkou do Jugoslávie, kde se věnoval produkci a hraní.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1998 Kad mrtvi zapjevaju
1990 Das Serbische Mädchen
1989 Donator
1985 Dvostruki udar (TV film)
Wallenberg: A Hero's Story (TV film)
1982 Soumrak
1981 Variola vera
1980 Dud (TV film)
Čekatel na životní příležitost
1979 Partizanska eskadrila
Pekelný ostrov
1978 Okamžik
Stići pre svitanja
The Squeeze
Trener
1977 Das Gesetz des Clans
Štvanice
1976 Dívčí most
Útok do pekla
1975 Milano: il clan dei Calabresi
1974 Partizani
1972 Tutti fratelli nel west... per parte di padre
1971 Pomsta vlkodlaka
Vzducholoď
1970 A přišel den černých citrónů
E Dio disse a Caino
Inafferrabile invincibile Mr. Invisibile, L'
Wenn du bei mir bist
1969 Die nackte Bovary
Hannibal
1968 Katanga: Jednou do pekel a zpět
1967 Da Berlino l'apocalisse
Der Tag, an dem die Kinder verschwanden (TV film)
Heubodengeflüster
Masakr v Černém lese
The Vengeance of Fu Manchu
1966 All'ombra delle aquile
Der große Schwindel - Musical aus der Welt des Stummfilms (TV film)
Jmenuji se Pecos
Quillerovo memorandum
Sympatický dareba
1965 Der Fluch des schwarzen Rubin
Studie strachu
1963 Barras heute
Das Todesauge von Ceylon
Wochentags immer
1962 Marcia o crepa
1961 Bis zum Ende aller Tage
Diesmal muß es Kaviar sein
Es muß nicht immer Kaviar sein
Geheimnis der schwarzen Koffer, Das
Küß mich Kätchen (TV film)
1960 Fabrik der Offiziere
Freddy und die Melodie der Nacht
Kriminaltango
Mal drunter - mal drüber
Soldatensender Calais
Sotto dieci bandiere
Wenn die Heide blüht
1959 As the Sea Rages
Drillinge an Bord
Freddy, die Gitarre und das Meer
Heimat, deine Lieder
Heiße Ware
Psi, chcete žít věčně? aneb Peklo u Stalingradu
1958 Peter Voss, der Millionendieb
Scampolo
U47 - Kapitänleutnant Prien
1957 Dívka ze saliny
Noc, ve které přišel ďábel
Sedm let neštěstí
Velká modrá cesta
1956 ...wie einst Lili Marleen
Anastasia - Die letzte Zarentochter
Keiner stirbt leicht (TV film)
Kirschen in Nachbars Garten
Liebe
Nina
Protože jsi chudý, musíš dříve zemřít
1955 Das Lied von Kaprun
Fröhliche Dorf, Das
Jednotka 08/15 - Ve vlasti
Jednotka 08/15 - Ve válce
1954 Jednotka 08/15 - Před bojem
Na počátku byl hřích
1953 Der unsterbliche Lump

TV seriály

1990 Ein Schloß am Wörthersee (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1987 Vom Glück verfolgt (TV seriál)
1985 ...Erbin sein - dagegen sehr (TV seriál)
1984 Der Sonne entgegen (TV seriál)
1980 Tren (TV seriál)
1979 Slom (TV seriál)
1978 Razmena (TV seriál)
SOKO München (TV seriál)
1977 Marija (TV seriál)
Starej (TV seriál)
1976 Na putu izdaje (TV seriál)
Povratak otpisanih (TV seriál)
1975 Pesma (TV seriál)
1974 Partizani (TV seriál)
1970 11 Uhr 20 (TV seriál)
1969 Der Kommissar (TV seriál)
Paul Temple (TV seriál)
Stewardessen (TV seriál)
1966 Polizeifunk ruft (TV seriál)
1964 Slim Callaghan greift ein (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky