Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Na jedničce se mi líbilo zapojení historické části děje.. Ve dvojce tahle stránka chybí.. Dvojka je temnější, akčnější, vtipnější navíc máme povedený protipól Captaina Americy :-) Rozhodně se mi líbila vyspělá technika (auto, lodě), konspirační teorie celkem ušla, trošku mi chyběl moment překvapení, protože většina zápletek a akcí je dopředu lehce odhadnutelná.. Třešničkou na dortu bylo doplnění kladných postav o okřídleného sympaťáka Anthony Mackie a šéfa projektu Roberta Redforda.. Jak už to bývá u komiksáků - nad pár věcma nesmí člověk přemejšlet (proč třeba necinknout zbytku party Starkovi, Thorovi a Hulkovi, aby dorazili píchout kámošům v nouzi atd.) Hezky otevřené pro další pokračování :-) Celkový dojem = za mě dobrý :-D

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Chjo, já osobně mám slabost pro single Marveláky a Avengers mi k srdci moc nepřirostli :-( Nemám ráda zmatené, chaotické maxibitvy, kde divák ztrácí přehled a příběh je konstruován na efekt monstrózních scén a honiček.. Monohem více si vychutnám komiksové hrdiny, kteří mají svůj vlastní film a mnohem více se u nich řeší psychika a okolnosti.. "Captain America: Civil War" je sice názvově zaměnitelný se single hero filmem, ale daleko více je to o nekompletní sestavě Avengers. Světélkem v tunelu je, že se příběh odehrává především uvnitř partičky a nejde o žádné velké mezigalaktické padouchy.. Chybí mi tu Thor a Hulk, ale chápu, proč je do bitvy superhrdinů nepřizvali :-) Sympatické je, že Captain America a Tony Stark jsou oba zároveň kladní a záporní.. Naopak nesympatické mi byla naprostá ztráta humoru členů komiksového týmu vč. Tonyho Starka (už mu připravují půdu pro odchod?).. Antman se tu jen mihne, takže to moc neutáhne.. Afričan je příliš afektovaný.. Spiderman trošku nadbytečný.. Nenudila jsem se, ale žádný velký šlágr to taky nebyl.. Skalní fanoušci, hurá do kina, má to punc Marvelu, je tam spousta superhrdinů, takže je v podstatě nepodstatné o co v příběhu kráčí, hlavně co nejrychleji natočit další kasovní trhák, než známé tváře odejdou do důchodu.. Jediná akční scéna, která mě nadchla byla s řidítkem motorky, ale něco podobného před pár lety předvedl i Bruce Willis.. Ps: Můj drahý mě za tenhle koment vážně nebude mít rád :-D

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Veřejně musím přiznat, že nemám ráda komiksy.. Musím však přiznat, že tento se mi zatím líbil snad nejvíc.. Jasně ve většině filmů podle komiksové předlohy se objevuje trapáček v "sexy" kombinézce, všude jsou krásné ženy a všude je nějaký záškodník velepadouch.. "Captain America" mě ovšem dostal atmosférou filmu.. Strašně pěkně udělaný a skvěle dobarvený !!! Krásně se na to kouká, i když k vnímání děje stačí zlomek vytížení běžně používané kapacity mozku..

plakát

Captain Marvel (2019) 

Nic proti ženským hrdinkám, hodně proti Marvelu.. S Marvelem nám to prostě dlouhodobě nějak nejde.. Nemám ráda rychlokvašky se spoustou grafického bordelu a prvoplánovým scénářem.. V tomhle fakt (hlavně díky mythologii) bodovala stran ženských ikon „Wonder Woman“.. Možná je megamoderní mít silnou hrdinku bez kluka, která kámoší s matkou samoživitelkou, ale ten příběh prostě není dobrej.. Není to dobře natočeno.. Captain Marvel chybí sebemenší citový přesah.. Romantika osmdesátek.. Něco, co mi i za týden utkví v paměti.. Vesmír je zase v ohrožení, zase zachráněn a to prostě už po 125. v řadě v jiném kostýmu vidět nechci..

plakát

Cargo (2009) 

Po dlouhé době hodně povedená sci-finka zejména svou dokonalou skoro až vetřelcoidní atmosférou.. Hodně industriální prostředí, všude teče voda, parta vypsychlý posádky letící do neznáma a něco s námi na palubě je.. Nikdo si nevěří ani nos mezi očima.. Další ekokatastrofa, nadnárodní společnosti a zápletka trošku mezi "Matrixem" a "Ostrovem".. Příběh není žádnou novinkou, ale všechny kousky skládanky do sebe perfektně zapadají (atmoška, herci, režie, kamera, hudba..).. První 2/3 filmu fakt zážitek, konec už trošku zklouzává, ale neuráží :-)

plakát

Carnival Row (2019) (seriál) 

Po I. sérii: Opravdu mne baví atmosféra celého seriálu. Zkřížit mýtické tvory s kulisami pseudoviktoriánské Prahy a poštvat na ně obludu, která řádí jako Jack Rozparovač je prostě boží nápad. Bohužel tvůrci měli nutkání přespříliš vysvětlovat řadu okolnost, které měly raději nést trochu tajemna a hodně se patlat v (ne)romantickém vztahu hlavních hrdinů. Těžší orientace v postavách (některé dostávají příliš mnoho prostoru a pak jejich příběhová větvička rázem zetlívá) navozuje atmosféru dlouhého prologu. A možná je to účel a dočkáme se nekonečného množství epizod, kde budou hrát ještě nějakou opodstatnělou roli..

plakát

Carol (2015) 

Kdybych chtěla film "Carol" popsat zkráceně, asi bych použila přirovnání k filmu "Zkrocená hora", jen místo lásky dvou mužů se tu probírá komplikovaná láska dvou žen především kvůli mravním zákonům tehdejší doby.. Film je velmi komorný, jemný, konzervativní a spíše se zaměřuje na vykreslení společenských poměrů a mentality 50. let než by se zabýval hloubkou citového pouta a zaměřoval se na lascivní nahotu. Pokud film „Carol“ porovnáme se současnými film, které mají šokovat, diváka drtit a držet jako nervi napjaté až k prasknutí, tak může „Carol“ působit poněkud nudně. Nenudila jsem se, ale musím uznat, že trošku nechápu jeho nominaci na několik Oscarů.. Jako televizní film ze šuplíku nějaké kvalitní televizní produkce (např. HBO) si „Carol“ umím představit, ale jako dostihového koně, který závodí o počet udělaných Oscarů nikoliv. Cate Blanchett vynikla mnohem více v „Jasmíniných slzách“ než tady.. A Rooney Mara mě zatím svým hereckým umem zatím neoslovila.. Jediné, co mě na filmu překvapilo byla nápadná podoba Rooney samotné Audrey Hepburn, ať už omylem nebo záměrně.. Film si své fanoušky najde, ale nebude jich moc..

plakát

Carrie (2013) 

Příběh až na detaily zůstává stále stejný.. Samozřejmě se markantně zlepšují efekty.. Tak se dají v podstatě hodnotit "jen" herecké výkony.. Chloë Grace Moretz podle mě neumí hrát a zkrátka jí snad ani jednu emoci nežeru.. Hodí se do Kick-Ass jako vraždící superdítko bez emocí, ale pro tenhle psychologický horor, jak byla taky příběh napsán, se fakt nehodí.. Plus dostává Julianne Moore, která se na šílenou maminku opravdu hodí.. Zbytek obsazení vypadal jak z nějakého muzikálu ze střední.. Atmosféra se hodila na horor pro děti a rozhodně ne pro dospělé.. Nepovedený remake, škoda..

plakát

Carrie (2002) (TV film) 

Původní snímek jsem neviděla, ale tohle zpracování je jako béčko dost ucházející.. Angela Bettis se pro horor narodila :-) Vystihli přesně, co tím tenkrát Mistr King myslel :-)

plakát

Casino (1995) 

Další super gangsterka ze Scorseseho dílny plná hvězd a jejich vynikajících výkonů.. Téměř tříhodinová stopáž se zdála až krátká :-D