Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Aladin (2019) 

Myslela jsem si, že verzi Aladin (1992), kde džina dabuje Robin Williams, nemůže absolutně nic ani zdaleka dostihnout. Opak je však pravdou a Guy Ritchie ukázal, že umí dělat i výpravné pohádky pod taktovnou Disneyho. Aladin a Jasmína mi nepřišli příliš charismatické postavy, ale bohatě to vykompenzoval Will Smith jako super cool rapující džin. Písničky dostaly nový, modernější kabát, virtuální bordel dokázal epicky vykouzlit pořádnou greenscreenovou zábavičku. Určitě si ještě někdy pustím znovu.

plakát

Most do života (2016) 

Ústřední dvojka mě bohužel za srdíčko příliš nechytla. Námět dvou ztroskotanců, kteří mají spolu život o něco hezčí je sice zajímavý, ale scénář nepobral ani tolik humoru, ani tolik hloubky, co by zasloužil. Tuctová road movie, která neurazí ani nenadchne. Místy se bude divák bavit, ale většinu spíš pronudí.

plakát

Wakefield (2016) 

Velmi originální oneman show. Drama o člověku, který má v životě všechno a přesto se v něm necítí komfortně. Námět je naprosto top, ale zpracování má pár hluchých míst, kdy jsem kapku ztrácela pozornost. Možná by tomu slušela o 20 minut kratší stopáž. Zas na druhou stranu závěr je na můj vkus příliš otevřený. Myslím, že by tomu slušelo ukázat ještě kousek navíc. Super HBO počin s výborným Bryanem Cranstonem.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Přiznám se, že jsem to čekala ještě kapku lepší. "Něco" tomu chybělo na plný počet hvězd. Jinak opravdu fajn ačková komedie. Hvězdně obsazeno. Příběh odráží aktuální náladu ve společnosti. Za kometu se dá dosadit jakýkoliv globální problém. Nakousne spoustu témat, co lidstvo aktuálně trápí, ale nijak hlouběji se jimi nezaobírá. Scénář je svěží, příjemně odsýpá, ale asi to nená tak moc inteligentní a cool, jak by to asi chtělo (a mělo) být. Na komedii mi tam v závěru přišlo i relativně málo humoru. Ale jo, příjemná jednohubka.

plakát

Jasper Jones (2017) 

Ačkoliv se jedná o produkci HBO, tak je to velké zklamání. Drama je odvyprávěno nikoliv odžito. Kriminální zápletka i hlubší témata mají jen okrajový prostor. Ani Toni Collette celé dílko moc nezachránila. Nemastný neslaný příběh jednoho chlapce bez větší hloubky. Utahané, pomalé, bez špetky šťávy. Ovšem oceňuji, že jsem se výjimečně podívala na australský kontinent.

plakát

Převýchova Cameron Postové (2018) 

Šikovná Chloë Grace Moretz v nešikovném filmu. Rozhodně se jedná zajímavý námět o převýchově a léčení homosexuality. Bohužel jsem se nedokázala na film absolutně naladit. Chybí tu hlubší scény a celkově je téma zpracováno velmi povrchově a z rychlíku. Bohužel slabší kousek s nevyužitým potenciálem..

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

Věřím, že postava Richarda Williamse bude daleko komplikovanější a ne tak růžová, jak prezentuje tento snímek. Každopádně americká sportovní dramata miluju a tady jsem dostala přesně tu konzumní zábavu, jakou by člověk očekával. Je to jako pohádka o Popelce. Jen jsou ty Popelky dvě a mají tmavou barvu pleti. A mají ten svůj "americký sen" pěkně vydření především díky ambiciózním rodičům. Ačkoliv má film přes dvě hodiny, tak jsem se ani minutu nenudila a moc ráda jsem se dozvěděla něco nového ze světa vrcholového sportu. Myslím, že film řekne jen to, co sama rodina chtěla prezentovat.

plakát

Zmizení ženy Roberta Dursta (2017) (TV film) 

Další kousek, který byl zmíněn v podcastu Opravdové zločiny a který jsem si nemohla nechat ujít. Bohužel je to taková ta klasická "televizní americká" produkce dokumentárního typu, která je stejně plochá jako jakákoliv tuctová telenovela. Odvyprávěno jen tak, aby se neřeklo. Stejně tak mělce zahráno béčkovými herci. Neurazí nenadchne, ale je fajn "slyšet" zločin odvyprávěný včetně vizuálního zážitku.

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Nechápu, že mě tenhle komediální horůrek svého času úplně minul. A proto, když na něj v podcastu holky z Opravdové zločiny narážely, nemohla jsem si nepustit. Dneska už to nemá ty grády, ale tehdy to muselo být fajn béčko s hvězdným (zejména ženským) obsazením. Příjemé překvápko pro mne byl můj oblíbenec Chris Pratt v miniroličce. Fajn relax pro fandy žánru.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Asi to nebude úplně původní myšlenka, natočit jeden příběh z pohledu tří postav, ale rozhodně se mi tohle zpracování moc líbilo. Líbí se mi, že není svět černobílý, ale má spoustu odstínů šedi a každý je ve svém vlastním životě vlastně hrdina. Matt Damon obecně platí za skvělého herce, ale myslím, že Adam Driver ho naprosto v klidu přehrál. Tenle chlapík mě baví čím dál tím víc. Jodie Comer má také rozhodně našlápnuto na hvězdnou kariéru, jak už dokázala v nedávno viděném Free Guy. Historická dramata mám moc ráda a tohle patří rozhodně k těm povedenějším.