Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (220)

plakát

Život v tanci (1939) 

Řekl bych, že tenhle film tak trochu vybočuje z celé série. Ale samozřejmě, že komu se líbily předchozí filmy, nebude ani tentokrát zklamaný. Filmy neskončil happy endem, do děje zasáhla válka a část filmu se odehrává v Paříži. To je to, čím se film liší od předchozích... Jinak zase nechybí spousta tanečních čísel. Z dnešního pohledu spíš jen průměr.

plakát

Malý Cézar (1931) 

Není pravda, že se jedná o úplně první gangsterku. Například Doorway to Hell s Jamesem Cagneym je také typickou gangsterkou, a byla natočena o rok dříve. A to nemluvím o němých filmech. Bezpochyby je ale Malý caesar jednou z prvních známějších gangsterek. Děj jede podle klasické šablony, takže kdo už viděl nějakou gangsterku, nebude dějem zrovna překvapen. Přemýšlím, co je na tomhle filmu nevšedního, ale nic moc mě nenapadá. Akce bylo taky jako šafránu, přece jenom na gangsterku málo... Občas taky pocítíte absenci hudby. Přesto není Malý caesar špatnou gangsterkou, jen už to dnes není tak moc záživné. Z nejlepších scén bych zmínil například atentát na Rica z mlékařského auta nebo finálních 5 minut.

plakát

Mrazík (1964) odpad!

Panebože lidi neblázněte! Nechápu jak to může mít tak vysoké hodnocení...napadá mě snad jenom nostalgie po dobách minulých...

plakát

Příšerný host (1927) 

Tohle je první němé krimi, které jsem viděl. Před tím bych nevěřil, že němý film dokáže celkem snadno vyprávět děj. Hitchcockovi se to dařilo celkem lehce. Film uržitě i po těch letech vyniká skvělou atmosférou, to se musí nechat. Ústřední motiv je shodný se spoustou filmů, které později Hitchcock natočil. Pohrává si totiž s myšlenkou nespravedlivě obviněného člověka (jako třeba Nepravý muž...). Takže pokud vám vyloženě nevadí němý filmy a chcete vidět něco z Hitchcockovi ranné tvorby, tohle bude asi nejméně bolestná možnost :-)

plakát

Dva výtečníci (1977) 

To lepší z filmů dvojice Hill + Spencer. Děj a zápletka jsou konečně o něčem, vynikající vtípky, pořádné rvačky... Komedie jak má být. Pravda ale je, že Superpolicajti z Miamy se mi líbili ještě o ždibíček víc.

plakát

Dalších 48 hodin (1990) 

Solidní kriminálka. Eddie Murphy podává skvělý výkon v další lehce komediální roli. Nick Nolte mu občas lehce nahrává a celkově mu věříte, že je opravdu drsný polda. Spousta vtipných scén (falešný odznak, čínani...). K tomu vyrovnané tempo. Možná, že občas by se dalo ještě něco vystřihnout, pořád je ale délka stravitelná. Celkově film trpí na místy slabší scénář, pár hluchých míst by se taky našlo... Přesto jde ještě o dobrou podívanou, dobrý průměr...

plakát

Vzdušné zámky (1938) 

Podle mě byl tento film o něco málo lepší než předchozí filmy dvojice Astaire - Rogers. Je pravda, že se spíš jedná o komedii, taneční čísla za celý film by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Přišlo mi to prostě o chlup reálnější... I když samozřejmě je ten film z dnešního pohledu strašně naivní. Možná proto se ale na tyhle staré filmy někdy koukám.