Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (303)

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Další nevšední kousek, který přináší akci, vtipné hlášky a jako obvykle neobvyklého Deppa! Mě se to teda líbilo, ani mi moc nevadilo, že je to westernovský kousek, právě naopak, protože byl proveden úplně jinak. Dobrá zápletka, kterou jsem neprohlédla než mi ji nabídla režie, celkem ani nevadilo stálé opakování stejného vtipu = objeví se na scéně bílý kůň. Zbytečně dlouhá stopáž na to jakou povahu má tenhle snímek, ale budiž. SPOILER: Nejvíc mě pobavil výhybkový manévr, když umřel černý kůň a prostě Johnnyho pohyby a grimasy :) Na konci krásná symbolika - to co ho zkazilo, ho i zabilo.

plakát

Kleopatra (1963) 

Na tehdejší dobu skvěle zpracovaný film, s úžasnou výpravou, kostýmy, hudba, to vše se musí ocenit! :) Bohužel stopáž mi přijde zbytečně dlouhá, ačkoli jde o historický film, rozhodně by se to dalo o nějaké zbytečnější scény, či rozhovory zkrátit. Herci byli dobře vybráni, ale přeci jenom Elizabeth Taylor září tak, že zastínila všechny ostatní, což je jasný, je to Kleopatra.

plakát

Vzpomínky na Afriku (1985) 

Tak především jsem film už dlouho chtěla vidět a říkala jsem si, že klasiku jako jsou zrovna Vzpomínky na Afriku, člověk musí vidět. Rozhodně se tady dá mluvit o skvělém výkonu Meryl Streep, protože ta je dokonalá všude, hrát někoho tak silného, odhodlaného v cizí zemi, potýkat se s nemocí, špatnými podmínkami a nejistotou. Vybrat si muže, který chce za každou cenu být svobodný, není pro ni úplně ideální. Překvapivě ale na mě film jako celek natolik nezapůsobil. Konec byl jemně dojemný, ale nebyla jsem z toho hotová. Nepřilnula jsem tak k hlavním hrdinům, jak bych si myslela, protože oba herci jsou prostě úžasní. Bohužel mi tam něco chybělo a bylo to dlouhé. Ale mělo to pár pro mě opravdu kouzelných a nezapomenutelných scén - zážitků.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Dlouho jsem se tak nepobavila. Jako vážně. Je to kravina, ale jak je to blbý, tak je to taky vtipný. Z hlášek jsem nemohla, jo, je to překombinovaný, ale jinak paráda. Songy tam skvěle padly, mělo to spád a konec... dobře zabili :D

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Po LAWLESS další pětihvězdičková záležitost. Ze začátku to vypadá na odlehčenější materiál, než Země bez zákona, ale zbytek už má jiný grády. Žádný zbytečný kecy, ale skvělej plán, akce, střílečky, lehce vtipné momenty, bez překážející romantiky. TAKHLE vypadá pravej gangster a hnusák. Nesnášim nespravedlnost a korupci. Film ukazuje, jak je život křehkej a že role policisty nebejvá zrovna lehká. Asi nevím, co bych filmu vytkla, byl nabitej od začátku do konce a Josh Brolin mě baví čím dál tím víc. Jen mě pobavilo, jakej hlas má Ryan Gosling... jako malej kluk ještě :D

plakát

Skyfall (2012) 

Craiga mám ráda, ale bohužel už pro mě začíná Bond postrádat kouzlo, napětí či cokoli nového a zajímavého. Jednou za čas pěkná kamera, jinak pomalé, nudné, unylé... Ona i pořádná Bond-girl tu chyběla, poslední sestřelka ve Skyfall a celkově konec byl dobrý, ale scéna soudu trapná, nepřítel stopátý už, nic zábavného. Ty scény, které se mi líbily by se vešly do delšího 30-minutového sestřihu, kde by byly nejdůležitější scény a polovina rozhovorů se klidně může vyházet. A nejlepší je samozřejmě úvodní píseň.

plakát

Prometheus (2012) 

Napínavé, poutavé, super scény a efekty, prostě Ridley Scott... Fassbender tady byl naprosto skvělý, jak jen mohlo být na robota, zato role Charlize Theron je tu naprosto nadbytečná. Kdyby tam nebyla, nic by se nestalo, vůbec tam nepasovala. První půlka sice lepší, ale závěr byl OK. Na můj vkus by tam už ale nemusela být úplně poslední scéna.

plakát

Láska na druhý pokus (2004) 

Zajímavý nápad a pohled na věc, krásný film a zážitek! Líbila se mi stopáž a že nic tam nebylo navíc, vše, co mělo být řečeno, tam bylo a jako celek to na mě působilo jen jako životní situace. Protože člověk si uvědomí, co měl, až když to ztratí, je to tak... bohužel. Jennifer tu byla rozkošná a zároveň hrála přesvědčivě. A posledních 20 minut jsem neviděla na monitor, takže režii nemůžu upřít hru na city. Romantika hadr no.

plakát

Králova láska (2011) 

Kde najít slova... Dlouho jsem se po shlédnutí filmu necítila tak dojatě a přesvědčeně. Velmi emotivní film, který se mi líbí jakým způsobem je pojatý, prolínaní mezi dvěmi rovinami mě zaujalo. Obě ženy silné, krásné, se stejným jménem, se stejným osudem, jejich manželství skončilo stejně. Krásně natočeno, o to víc uznávám Madonnu, že věděla, co dělá a mám ji takhle radši než jako zpěvačku. Každopádně krásný příběh, dojemné prolínaní scén, promyšlené střihy, úžasná hudba a perfektní šaty obou hlavních hrdinek. Ať už dokonalá móda 30.-40. let nebo elegantní oblečení Wally. Také se mi líbí symbolika WE, psané rtěnkou na zrcadlo,která sedí na oba příběhy... Ani nevím co víc dodat, prostě mi sedlo, jaký příběh mi řekli a já si chci o nich něco přečíst.