Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (88)

plakát

Constantine (2005) 

Velká témata jsou vždy zfilmována buď dokonale nebo zapomenutelně. Constantine jistě není špatný film, ale na zmíněnou premisu doplatil.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Dům U tří štítů (1994) (epizoda) 

Jeden z těch filmů, jejichž hlavní klad i hlavní zápor lze shrnout jediným slovem. V tomto případě je to teatrálnost. Snímek má na klasickou detektivku velké množství střihů, jejichž účelem bylo navodit akčnost, jíž Jeremy Brett coby Sherlock rok před svou smrtí už nejspíš nebyl schopen. Vytknout lze i ne zcela povedenou gradaci - tuto konkrétní předlohu neznám a závěrečné titulky mě zastihly nečekaně. Typická atmosféra, kterou fanoušek série zná z předchozích dílů, však ani zde nechybí.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Jeden z mála filmů se skutečně účelným sexem, který navíc přijde ve chvíli, kdy divák definitivně pochopí jednotlivé pozice postav. Cink.

plakát

Sběratelé kostí (2005) (seriál) 

Jsem absolutně neseriálový typ a tohle je jeden z mála, který jsem si oblíbila. Hlavní hrdiny bych brala klidně i zcela odosobněné - bez vzájemných vztahů a slabůstek. Mně se líbí ty krimi příběhy a sofistikované metody pátrání a vrtání se v nechutných lidských ostatcích... podle vlasu usuzuji, že v posledních pěti hodinách jedla ústřice a pak tancovala v baru nahoře bez :-)

plakát

Columbo - Vražda, kouř a stíny (1989) (epizoda) 

Slabší díl, absence jakéhokoliv pnutí, neřku-li napětí :-). Navíc nemám ráda vrahy čajíčky.

plakát

Kmotr (1972) 

Skvělý akční(?) film v rozvážném tempu. Nikdy nebylo mafiánství tak sexy. Milovat rodinu a mstít ji krví...

plakát

Krásný ztráty (2000) (pořad) 

Místy je ta stylovost a pokusy o alternativu vyhnány až na samou hranu nadutého pozérství, ale celkově musím říct, že na tuhle neagresivní talk-show se kouká moc dobře :-).

plakát

Sherlock Holmes a doktor Watson: Seznámení (1979) (TV film) 

Sherlock má ošklivé zuby a Watson působí věčně zaraženě, nicméně navzdory tomu, že jsem od sovětské verze Holmesových příběhů čekala velký průšvih, mile mě překvapili. I na všechny ty prvky které do konzervativní Anglie nepatří - zejména tedy jde o typickou východní teatrálnost - si člověk snadno zvykne. Koupě nelituji.

plakát

V zajetí železné opony (2006) (pořad) 

Spíše pomník obětem, než dokumentární cyklus. Přesto však je pro mě tenhle pořad cenný pro své informování o malých příbězích velkého utrpení. Odjinud bych ty lidi neznala.