Reklama

Reklama

V zajetí železné opony

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o krutosti i absurditě komunistického režimu v bývalém Československu. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. A myslím si že se jedná jen o další zcela zbytečný pořad ČT jakých tady už bylo dávno předtím natočeno nezpočet. A Jaroslav Hutka? No jasně nemohli přeci vybrat nikoho povolanějšího, než bývalého chartistu a člověka který ztrávil většinu svého osobního života v exilu a který celý svůj život (ostatně i dnes) bojoval a vlastně i stále bojuje proti jak on sám říká zákeřnému komunistickému režimu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Několik témat mě sice zaujalo, ovšem jako celek se jedná o zbytečný pořad, ve kterém si průměrný, až podprůměrný písničkář (snad kromě jeho úprav Sušilových lidovek) Jaroslav Hutka, který si vystavil image na zdůrazňování svého utrpení za bolševika, léčí své vlastní mindráky pod záštitou nevinných lidí, kteří se skutečně stali oběťmi komunistického režimu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to stereotypní, neobjevné a stále se opakující. Tento způsob propagamdistického dokumentu se ve výsledku postupně obrací v pravý opak a odrazuje nejen sám od sebe, ale i od témat, na která by se skutečně zapomínat nemělo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Člověk má někdy pocit, že komunistické zločiny už nikoho nezajímají, ale je třeba se o takový boj s větrnými mlýny pokoušet." To jsou slova Luďka Navary, redaktora MF Dnes, jehož publicistické texty byly předlohou pro dokumentární sérii o železné oponě. ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: 2. díl: 3. díl: 4. díl: 5. díl: 6. díl: 7. díl: 8. díl: 9. díl: 10. díl: 11. díl: 12. díl: 13. díl: 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: Tanec s nepřítelem 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: Díly ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Rozsahem poměrně velký pomník malým příběhům... Někdy významnějším, jindy méně, někdy zajímavějším, jindy nudnějším. Víceméně průměr, kterému nepřidává zpracování totálně na jedno brdo a už vůbec ne průvodce pořadem - velký disident, velký bojovník a hlavně velkohubý dřistal a žvanil, který by bojoval i s máslem na chlebě, kdyby mu nevymysleli komunismus - Jaroslav Hutka... ()

sister 

všechny recenze uživatele

Spíše pomník obětem, než dokumentární cyklus. Přesto však je pro mě tenhle pořad cenný pro své informování o malých příbězích velkého utrpení. Odjinud bych ty lidi neznala. ()

mischa 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že vznikají tyhle filmy, protože je nemálo těch, kteří by děsivou oponu a nesvobodu chtěli zpátky.A nejlépe asi pro ně, aby vše držely ruské tanky! ()

Reklama

Reklama