Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (42)

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Naivní a hloupý příběh, záporáci slabí a nezajímaví. Tři hvězdy dávám, protože Chris Pine je fajn, Gal Gadot je pořád krásná a hodí se na tu roli a soundtrack od Hanse je přímo skvělý (líbilo se mi využití skladby Beautiful Lie z BvS nebo Adagio ze Sunshine). Škoda, takový soundtrack si zasloužil mnohem lepší film.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jsem velice spokojen s castingem (hlavně Affleck a Gadot), hudbou (na samostatný poslech nic moc, ale do filmu sedí parádně) a vizuální stránkou (někdy je to sice lehce přepálené, ale zpomalovačky super a akce mě bavila víc než v Man of Steel). Především úvodní scény z dětství a ze souboje Supermana a Zoda + nástup Wonder Woman do akce jsou super. Nespokojen jsem hlavně se scénářem (slabý příběh, hloupé zvraty, nudné konverzace, slabé motivace, nenavazující scény). Preferoval bych spíše zaměření se na souboj Batmana vs. Supermana, větší prostor pro Wonder Woman, méně Lois a Doomsdaye, Chápu, že film měl být brán jako takové úvodní představení Justice League, ale nějak mi to tam nesedělo. Líbila by se mi větší podoba s Návratem temného rytíře. Celkově to nebylo nejhorší, ale má očekávání byla mnohem, mnohem vyšší.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Musím uznat, že jsem velmi mile překvapen. Bohové Egypta jsou příjemnou fantasy, kterou táhne především sympatické herecké osazenstvo. Butler si svou roli užívá, dvojička Nikolaj Coster-Waldau a Brenton Thwaites celou dobu slušně baví a nelze jim nefandit a pokaždé, když se ve filmu objeví Elodie Yung si člověk přeje, aby už nikam neodcházela, protože ten film dělá opravdu mnohem krásnější :-). Jinak z efektů mám rozporuplné pocity, někdy byly celkem fajn (např. hadi), jindy zase bída (přelety nad městem). Škoda trochu přepáleného finále a předvídatelného závěru. Za mě ale 7/10.

plakát

Oscar 2016 (2016) (pořad) 

Jedna hvězda za Leonarda, druhá za Ennia. Jinak nuda, šeď, neustálé omílání rasismu a politiky nemohlo snad bavit nikoho...

plakát

Stážista (2015) 

Feel-good movie, který vám svojí energií a příjemnou atmosférou zvedne náladu a dá chuť do života. První polovina filmu je skvělá. Převládá pohoda, vtip, utváření vztahů mezi sympatickými postavami zahrané skvělými herci, vynikající hudba. Za mě pět hvězd a úsměv na tváři. Ve druhé polovině však začnou převládat emoce, nastávají první krize, film lehce zvážní a jako by se vrátí zpět nohama na zem, zpět do reality. Celkově je film výborně napsán a zrežírován. Donutí vás se zamyslet o moderní společnosti, mezilidských vztazích a o tom, jak je ovlivňuje technologický pokrok. Je dojemný, hezký, prostě fajn. Rád se na něj znovu podívám. P.S. Anne zde neskutečně září a postavu Roberta De Nira nejde nemít rád.

plakát

Šest směšných (2015) 

Docela zklamání. Na to, jaké to má výborné herecké obsazení (většina se pohybuje v komediálním žánru jako ryba ve vodě), tak jsem se moc nebavil. Příběh je jednoduchý a předvídatelný, většina gagů neurazí, ale ani nerozesměje. Pro mě jednoznačně nejlepší výkon podal Taylor Lautner - sice jsem psal, že jsem se moc nesmál, ale on hrál toho blbečka tak dobře, že mě rozesmál téměř vždy. Příště by to ale chtělo vymyslet něco lepšího, takové kvalitní herecké obsazení je škoda takhle špatně využít.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Hateful Eight je super. Film má sice pomalejší rozjezd, ale po seznámení se všemi vystupujícími postavami (skvělí herci, není tam ani jeden slabý článek, hlavně Samuel si to neskutečně dává) nám začíná zábavná hra, kde nelze věřit nikomu a ničemu a kde se pomalu a jistě odkrývají tajemství a lži některých postav, jejich skutečné pohnutky i plán na záchranu, který však nepůjde tak, jak se očekávalo. Nejsem velký fanoušek Tarantina, ale jedno se mu nedá upřít, ten chlap je mistr dialogů. Film je jich opět plný a já si je neskutečně užíval. Závěr filmu je jen taková třešnička na dortu (samozřejmě nechybí trochu té krve, jak je u Tarantina zvykem). Možná jen škoda té délky filmu, tři hodiny je přeci jen hodně.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Luxusní kamera - nádherné scenérie, dlouhé záběry vtahující do děje (jednoznačně nejlepší složka filmu). První film s Tomem Hardym, kdy opravdu hraje, a to nadprůměrně (dokonce je zde lepší než Leo a to už je co říct). Úvodní scéna a dále pak souboj s medvědem nabízí prvotřídní podívanou. Škoda jen přílišné délky filmu (člověk se často nudí), jednoduchého příběhu (survive a revenge) a předvídatelného závěru. Určitě krásně zpracovaný film, který ale neláká na opětovné shlédnutí.

plakát

Krvavý příliv (1995) 

Nemůžu si pomoct, ale mně se tento thriller líbí a to moc. Napětí, skvělá hudba, parádní herci. Za mě spokojenost.

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Luxusní herecké obsazení, výborný scénář (nezaměnitelný styl Tarantina) a parádní finále.