Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (286)

plakát

Pravá blondýnka (2001) odpad!

Vtipy o blondýnách mám sice rád, ale tohle to je vrchol stupidity. Škoda, že jsem ČSFD, tehdy neznal dřív. Jinak bych se tomu vyhnul obloukem.

plakát

Bořiči mýtů (2003) (pořad) 

Zajímavý dokument. Nicméně je to dobré, tak na jedno shlédnutí. A opakující se nesmyslné výbuchy, mě po 50. shlédnutí vždy v následujícím díle dost irituje. Místo nekonečných výbuchu se přeci dají udělat další testy.

plakát

Mariachi (1992) 

Úžasné je, že tento film vznikal doslova na kolenou s velmi malým rozpočtem a přesto si dokáže maximálně, mě jako diváka podmanit. Za což můžu jenom říct, klobouk dolů. Ovšem o to víc je třeba docenit, remake, jakým je Desperado. Tam už si s tím Rodrigues pěkně vyhrál a maximálně film doladil a to vč. scénáře. A právě proto, zde nemůžu dát pět hvězd, neboť tohle je jen takříkajíc zážeh motoru. No a tu další hvězdu ubírám, neboť, přestože se Peter Marquardt snažil, mě jakožto herce v roli gangstera, prostě nepřesvědčil. Koneckonců, mohl Rodrigues roli hlavního gangstera zahrát klidně sám.

plakát

Věž svobody (2013) (TV film) 

Jen samý drmolení o muzeu a památníku. Tyhle pindy mi stačí ve zprávách, na to ještě nemusím čumět na takovýhle mizerný dokument. Ohledně budovy samotné, je zde informací a zvláště ty technické málo.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Místo Popelky je tu Hajzlka. Místo prince, mutant mezi čoklem a vojákem, na konci ještě s křídlama. Děj se odehrává ve vesmíru s přeplácanými efekty. Hlavní padouch, zde až nápadně připomíná Zorga z Pátýho elementu, čili originalita nízská a jeho generálové jsou lidoGodzilly. Konec filmu mi ale naprosto nic neříká. A k tomu celý děj 'dokresluje', (tedy vlastně ve skutečností prasí) občasný hudební štěk z Predátora. Přál bych si už jenom jedno. Ať už Wachowskí raději nic netočí!

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Terminátor 3 mě hodně dost zklamal. Nejenom ty praštěný vtipy v striptýzovým klubu a vykrádačky z předchozího filmu, a taky Exterminátora - navíc je to i stejně tak umělý. Prostě mám rád filmy v komorním duchu a ne hned do toho cpát debilní parodii. Už jen když vezmu ty bitky, tak Šwajcík terminátor je sice stroj, ale z venku je potažen lidskou tkání a když proráží zdi a skoro nikde ani škrábanec vypadá to dost blbě. Neříkám, že je to naprostý odpad, pač příběh tam je a i poměrně solidní zakončení, ale na jedničku, ani dvojku to rozhodně nemá ani omylem. Ke sníženému hodnocení, mě nutí i fakt, že laťka u předchozích filmů byla posazena hodně vysoko.

plakát

Milénium (2008) (pořad) 

Velice malý výběr kvalitních témat.

plakát

Kouzelný měšec (1996) 

Nejspíš úplně poslední solidní pohádka, režiséra Vorlíčka, která se opravdu podařila. Je to vtipný, má to švih, příběh hezky odsýpá. Výkony herců jsou také fajn. Není nic, co bych tomu vyloženě musel vytknout.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice.

plakát

Patrola (2012) 

Nebylo to přímo ono. Konec jsem si představoval úplně jinak. Měl být správně mnohem temnější, drsnější a černější, než jak ho tvůrci předkládají. A v určitém momentu filmu, jsem nepochopil, proč od pachatelů nepřezbrojili na silnější zbraň.