Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (286)

plakát

Prometheus (2012) odpad!

Správně by se to mělo jmenovat Prometheus, aneb Scottův pád na držku. Co tohle sakra vůbec mělo být?! To je snad nějakej zlej vtip, ne?! Nebo jsem já někde jinde. Na tomhle filmu je špatně úplně všechno. Počínaje hrozným scénářem od Damona Lindelofa, kterýho doplňuje tupec s předchozím, předpotopním filmem 'Kovbojové a vetřelci' (blbí taky je, že se to po stylový stránce, hodně k němu blíží a to dokonce sviňským krokem) , až po mizerný herecký výkony, téměř všech zúčastněných. Dlouho jsem váhal, zda si mám tenhle film vůbec pustit. Nenašel jsem ale naprosto nic, co by stálo za udělení alespoň jediný hvězdy, kterou dávám zpravidla za snahu. Od celé ságy vetřelců jde úplně obloukem, navíc s velkou nelogičností a ke všemu nízkým ratingem. Diváka zblbne už jen faktický porovnání techniky a zázemí lodě. Takže mi vlastně připadalo, jak kdyby se děj měl odehrával až v daleké budoucnosti, než-li v minulosti. S ohledem na ságu Vetřelce je to hanba a urážka celé tvorby. Nechápu vůbec jak tvůrci mohli vymyslet vetřelce, který má květák ve tvaru trojúhelníka. A tak bych to tu mohl dál a dál všechno rozepisovat, tyhle všecky kekely, až by tu byl z toho telefonní seznam. Ale na tohle to nervy fakt nemám. Prostě je to hrozný ostudný shit, který vůbec nikam nepasuje, co mám víc povídat. Opravdu velký zklamání a mrzí mě, že se do tohohle Ridley Scott vůbec pouštěl.

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Výběr hostů se mi zdá rok od roku horší a horší. Co mně ale nejvíc leze na nervy je, že se Kraus snaží neustále vytvářet humor tím, že ze sebe často dělá neschopnýho d*bila.

plakát

Žižkovská věž (2012) (TV film) 

Celkem dobrý dokument, zbytečně však dlouhý a s dokolečka opakující se kritikou.

plakát

Riddick (2013) odpad!

Jedním slovem - debilita!

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Opravdu by James Wan měl přemýšlet, jest-li by neměl raději režírovat filmový komiks. Ten by jistě a zdárně ukočíroval. Ale Rychle a zběsile 7 to je opravdový výsměch akčnímu žánru. Film je nehorázně přetřískaně klišovitý. Mám akční filmy přitažený za vlasy opravdu rád, ale žel, čeho je moc, toho je příliš. Asi jsem od tohohle 'blockbusteru' až příliš mnoho očekával.

plakát

Telefonní budka (2002) 

U tohoto filmu bych uvítal remake. Vyústění zápletky se mi zdá značně slabé a záporák se objeví příliš krátce. Může se přeci skrytý objevovat i průběžně, ne? Taky chybí pořádná honička, když už to všechno praskne, vč. pořádného 'attacku' policejního komanda. Pokud jde o výkon herce Colina Ferrella, tak ten ač se sice snažil, v určitých záběrech do toho mohl rozhodně dát emočně ještě víc. Nějaký 'vzrůšo' v podobě psycho-afektu s mlácením telefonního sluchátka, by neuškodilo. Závěrem musím také podotknout, že v originále padá příliš jedno (143krát) ohrané sprosté slovo. Takže summa summarum, tenhle film je tak akorát dobrý, pouze na jedno shlédnutí a to já vysoko nikdy nehodnotím.

plakát

Hodina pravdy (2015) (pořad) 

Hnusná znělka a stupidní moderátor Aleš Háma s debilními poznámkami, kazí celý pořad. Nechápu, proč v pořadu nezůstal bezkonkurenčně nejlepší Petr Svoboda. Jednu hvězdičku dávám, za celkem solidní úkoly pro soutěžící.

plakát

Chappie (2015) 

Taková jedna velká splácanina. Děj připomínající scénu, kdy 'číslo 5 žije' je zneužit bandou 'Los locos' a tato scéna je natažena na celý film. Přičemž tito gangsteři jsou jakože drsnější, ale rozhodně ne chytřejší. Hlavním záporákem je zde postupně 'hamižný neřád', toužící po slávě, který použije jako nástroj pomsty (a sám i řídí) vylepšený 'ED-209' z 'Robocopa'. A do filmu ještě Neill Blomkamp vtiskl slaboduchý 'District 9', - jako status nežádoucí. Je to sice 'trochu' bláznivá kombinace, ale ještě se to dalo zkouknout. Odmyslím-li si toto všechno, tak Neill Blomkamp se o něco málo ve vyprávění zlepšil, než co jsem viděl v předešlých filmech. Nicméně konce mu furt unikají a nedaří se mu je dotahovat. Nezbývá tedy, než doufat, že snad jednou přijde s opravdovým trhákem.

plakát

Attenborough - 60 let v divočině (2012) (seriál) 

Rozhodl jsem se udělit nakonec 'pouze' tři hvězdy. S tím že první díl byl skvělý a mapoval Attenboroughovu celoživotní práci, kterou přispěl k poznávání přírody a hlavně fauny. Druhý díl však byl horší, kde se to až příliš točilo kolem opic. A třetí díl mě zklamal také, neboť byl na můj vkus až příliš optimistický, pokud jde o obnovu a zachování kriticky ohrožených zvířat. Attenboroughovy komentáře, byli příliš smířlivé. Hlavně pokud jde například o japonský trestný a lživý, neetický rybolov, při zneužívání mezinárodních pravidel, jakožto záminka pro rybolov za vědeckým účelem, atd. To, že se od těch dob velryby rozmnožily na dvojnásobek, ještě nic významného nepřináší, vzhledem k velikosti oceánů. Ještě je stále co dohánět a chránit. Stále to nepřináší to tížené ovoce, k zachování globálního ekosystému. A to nejen co se týče velryb samotných.

plakát

Osudy hvězd - Veronika Týblová (2007) (epizoda) 

Velmi špatný dokument. Prakticky 90% z dokumentu, již zaznělo dříve v pořadu 'Pokračování příště' z roku 2003.