Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (997)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Má očekávání byla asi příliš vysoká, protože výsledný film mě bohužel příliš nepřesvědčil. Ok, i přes omezený rozpočet to má slušnou atmosféru, v mnoha ohledech je to působivé, nicméně to divákovi v podstatě nic nenabízí. Alespoň mně to nic nedalo. Charakterová studie, kde se o hlavní hrdince dozvíme jen to, že v mužském oblečení vypadá zatraceně sexy a že v době komunismu se to všude hemžilo sexy lesbami, co se udělají po 20 vteřinách lízání. Spíš to občas připomínalo artové lesbické soft porno, za jehož odvážné erotický scény by se nemusel stydět ani Tinto Brass. Každopádně jsem byl asi naivní, protože jsem čekal nějakou gradaci nebo osvětlení Hepnarové mezilidských nebo rodiných vztahů. Divák se nikdy nedozví, proč tuhle černovlasou holku v podstatě nikdo nemá rád. Na to je hlavní herečka příliš pěkná. Každopádně Michalina Olszańska hraje skvěle a dobrá je i její česká dabérka. Bohužel jsem čekal nějakou působivou cestu do temnot a tu jsem nedostal. Ale je fajn, že se alespoň někdo snaží točil něco trochu jiného. 5/10

plakát

The Guardian (2000) 

Steve Layton (Genesse), syn bohatého obchodníka, si najme profesionálního bodygurda Paula Randalla (Zagarino), aby ochraňoval jeho otce, majitele velké firmy, kterému někdo vyhrožuje. Nic ale není, jak se zdá... Nevím, jestli to bylo způsobený nedostatkem financí nebo Zagarinovou neukojenou touhou stát se seriózním hercem, ale tenhle zapadlej béčkovej kousek není vůbec akční. Jde o konverzační thriller, kde se 99% času jen mluví a mluví. Celej film se odehrává v interiérech a pokud se občas něco odehrává venku, je to vždycky na malou chvilku. Jestli se nějakej fanda akce nechá nalákat na prověřený béčkový obsazení, bude krutě zklamanej. Tohle je prostě takovej po právu zapomenutelnej a užvaněnej televizní film.

plakát

Fifth Patient, The (2007) 

Solidní nízkorozpočtový thriller o chlápkovi (Nick Chinlund), co se probudí v Africké nemocnici se ztrátou paměti a musí zjistit, jestli byl agentem CIA. Zajímavý ambiciózní malý filmy, s překvapivě dobrým obsazením, ve kterém nechybí ani známý režisér Peter Bogdanovich. Taky Nick Chinlund v hlavní roli není špatný a je vcelku škoda, že titulní úlohy moc často nedostává. Jediné, co lehce kazí celkový dojem, je trochu překombinovaný konec. Celkově jde nicméně o slušný malý film, který se snaží diváka překvapovat, což oceňuju. 70%

plakát

GiAnts (2008) odpad!

Neuvěřitelně strašnej a zároveň extrémně zábavnej brak, tak jako ho máme od Davida Hueyho rádi. Jsou tu nacpaný scény z jiných filmů, který Huey produkoval, jako např. Future War, takže to ve výsledku vůbec nedrží pohromadě. Tvůrcům je naprosto šumák, že je poznat, že míchají současný záběry herce Mela Novaka s těmi, co jsou 20 let starý a že příběh vůbec nedává smysl. Každopádně je to kolosálně strašný, takže jsem vlastně spokojenej. Přesně to jsem od toho čekal.

plakát

Matter of Justice, A (2008) 

Rutinní a ploše televizní film, kterej je zajímavej jen jedním vcelku nepředvídatelným dějovým zvratem. Jinak ale nejde o nic extra. Madsen tu hraje realitního agenta, kterýmu unesou dceru a on se ji pokouší najít. Rozpočet zcela evidentně nebyl vysokej, takže tu až na jeden výbuch nejsou žádný atrakce. Jde o klasickou podfinancovanou digitální nudu, jakých se dnes na videotrh točí tuny. Každopádně to má něco kolem 80 minut a koukat se na to dá. 30 %

plakát

Dark Haul (2014) (TV film) 

Překvapivě dobré hororové béčko plné zajímavých nápadů, které v rámci svého rozpočtu nabízí divákovi docela slušnou podívanou. Herecky, scenáristicky i řemeslně solidní tv film kazí jen některé mizerné triky. Celkově si ale milovníci béčkových hororů nemají na co stěžovat. Je to krvavé, pořád se tu něco děje a má to rozumnou stopáž.

plakát

Vampire Assassin (2005) odpad!

Nechci, aby to vyznělo rasisticky, ale pokud se černej bratr rozhodne napsat, zrežírovat, produkovat a zahrát si hlavní roli v upírským hororu, kterej se převážně odehrává v noci, měl by si sehnat dobrýho kameramana. Jinak se totiž jeho hereckej výkon omezuje pouze na oční bělmo a čerstvě vybělený zuby. Tedy ne že by to v tomhle případě vadilo. Hlavní star Ron Hall má charisma pytle s cementem, režijní schopnosti prvoka a jeho pokus, kterak s nulovým rozpočtem kopírovat Snipesova Bladea, budí zaslouženou lítost. Akce, scénář, herecký výkony, kamera, zvuk... V tomhle filmu je špatně prostě všechno. Není se co divit, protože producentem je David Huey a jeho Cineexcel, známá to továrna na superlevný brakový šunty. Každopádně, pokud někdo miluje špatný filmy, královsky se pobaví.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Po všech stránkách solidní film, který bohužel doplácí na své hlavní hrdiny. Takovou bandu ultra kriplů jsem ve filmu neviděl už hodně dlouho. Což bohužel filmu trochu podráží nohy, protože divák pak všem přeje pomalou a bolestivou smrt. Tedy až na tu mladou holku. Ta jediná se chová normálně. Nicméně možná by nebylo od věci, pustit Čarodejnici na TV NOE. Alespoň by místní dutohlavové viděli, co s lidmi dělá víra. 70%

plakát

Finders Keepers: The Root of All Evil (2013) odpad!

Poměrně mě baví, jak tu každej film se Stevenem Seagalem dostává strašnou sodu a pak tu někdo dá týhle megasračce velkorysou jednu hvězdičku. Za co? Mizerná kamera, neexistující příběh, amatérský zpracování a totální nuda. Stopáž je sice 75 minut, ale děj má čistýho času jen asi hodinu a 13 minut jedou stráááááááááášně dlouhý závěrečný titulky. Nicméně je zábavný sledovat, jak je film plnej nesmyslnejch prostřihů, protože se tvůrci snaží podmírečnou stopáž zoufale natáhnout. Dle vyjádření scenáristy geniální pan režisér Woodward vyhodil hotovej scénář oknem a nechal herce improvizovat. A podle toho to taky vypadá. Jinak z tý ušmudlaný hodiny se prvních 45 minul lautr nic neděje.

plakát

EP/Executive Protection (2016) odpad!

Ač vypadá plakát vcelku slibně, výsledek je to, co se dalo po shlédnutí traileru čekat. Amatérsky natočená céčková nuzota, kterou nezachrání ani krátká účast Sashi Mitchella. Nerad to říkám, protože jsem Grunera osobně potkal a je to milej chlapík, ale jako režisér stojí za starou bačkoru a měl by se držet herectví. Natáčet podobný podfinancovaný šmejdy totiž nikam nevede.