Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (997)

plakát

Pokušení (2000) 

Po 20 letech jsem to viděl znovu a nebylo to kupodivu tak zlý. Elegantně zrežírovanej a zahranej thriller, kterej sice nepřináší nic novýho, ale to co dělá, dělá na slušný a zábavný úrovni.

plakát

Prisoners of the Ghostland (2021) 

Zábavná zmatlanina bez ladu a skladu, která mohla být skutečně skvělá, kdyby tvůrci film líp promysleli.  Místo toho se tahle japonská verze Útěku z New Yorku natočená v Troma stylu odehrává v nefunkčním světě, kterej působí dojmem, že do něj filmaři naplácali všechno, co našli ve skladu kostýmů a ojetin. Ale jako zábavná jednohubka to obstojí. Cage samozřejmě bombasticky over the top, tak jak ho máme rádi.

plakát

Ochránce - Slabý kus (2021) (epizoda) 

Nerad hodnotím seriál po prvním díle, ale ČT konečně vyrobila po dlouhé době něco, za co se nemusíme ani v zahraničí stydět.

plakát

Karen (2021) odpad!

Suverénně ten nejhloupější a nejprotivnější film, co jsem kdy viděl. Naprosto stupidní, neohrabaná politická agitka, jejíž debilitu umocňuje totálně over the top výkon hlavní představitelky. Jako po řemeslný stránce to není nijak otřesný a je to na úrovni běžných TV filmů pro Lifetime, ale ta angažovanost, která z toho každou vteřinu kape, činí ten film naprosto nekoukatelným. Ale není se co divit, křestní jméno toho idiota, co tohle napsal a natočil, je Coke.

plakát

Candy Corn (2019) 

Na to, kolik to muselo stát, je to řemeslně slušně udělaný. Má to pěknou kameru, zajímavou hudbu i solidní podzimní atmosféru. Největší slabinou tak jsou mordy, který jsou sice jakž takž krvavý, ale chybí jim jakákoliv gradace. Jako divák bych uvítal, kdyby oběti někdo naháněl a bylo by to aspoň trošku napínavý. Celkově jde ale o takovou fajn jednohubku, která slušně pobaví.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Tváří se to sice sofistikovaně, ale je to jen infantilní film pro přerostlý děcka. Čím jsem starší, tím míň mě takový filmy baví.

plakát

První krok (2009) (seriál) odpad!

Z málokterýho seriálu se mi chce tolik zvracet. To, jak je to rádboby cool pro mladý, je fakt otřesný.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Zábavnej zombie akčňák, kterej víceméně dává divákovi to, co mu slibuje v traileru. K mýmu zklamání to není příliš hororový a i když je to občas napínavý, je to především akční heist film. Každopádně to má, jako většina hollywoodských blockbusterů, mraky logických děr a kokotského chování postav, který tady ztělesňuje dementní dcera hlavního hrdiny. Všichni víme, že v USA letí emancipace, ale za starých dobrých časů se takovým holkám říkalo "nevychovaná arogantní kráva" a rodiče by jim dali pár facek. Časy se holt mění.

plakát

Shark! (1969) 

Solidní dobrodružnej snímek, kterej je lepší, než naznačuje jeho reputace. Co ho odlišuje od toho zbytku ostatních dobrodružných filmů je míra cynismu, se kterou se postavy vzájemně využívají. Navíc Burt Reynolds byl ve svojí předknírkovský éře sekáč a scény s reálnejma žralokama jsou působivý a dobře natočený.

plakát

Trigger Point (2021) 

Slušnej akční thriller, kterej při 78 minutách bez závěrečných titulků, nemá příliš šanci nudit. Vlastně jediný, co se tomu dá vytknout, je scénář, kterej spíš než jako regulerní film, působí dojmem pilotu TV seriálu. Jinak mě ale styl, jakým tvůrci film pojali, vcelku vyhovoval. Pepper se na hlavní roli hodí a líbila se mi i režie Brada Turnera. Co se týče originality, opravdu od filmu, ve kterým bývalýho agenta na odpočinku, přesvědčí jeho ex nadřízení, aby pro ně udělal poslední fušku, nečekám nějaký gejzíry originality.