Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (922)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Zastav a nepřežiješ 3 s prvky Tarantina, v kulervoucím stylu, s celým katalogem brutality a s Sharltem Copleyem, který si své role musel neuvěřitelně užívat. A s tou scénou se soundtrackem ze Sedmi statečných. A se všemi ostatními. ‪#‎tenfilmmavsechno‬ ‪#‎panskajizda‬ ‪#‎zenesedelalospatne‬

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Buddy detektivka s maximálním množstvím popkulturních odkazů. Jaktože jsou ty nejzábavnější filmy poslední doby animované? P.S. Lenochodi jako úředníci jsou naprostej geniál.

plakát

How to Plan an Orgy in a Small Town (2015) 

Takovej ten hipsterskej indie, na kterej se podíváte už jen proto, že ho skoro nikdo jiný neviděl. A uděláte dobře. Plánování orgií v maloměstě je totiž docela sranda a zároveň docela drama - byť nikdy neopustí feel-good rovinu. Herecké obsazení je supersympatické, a tak co víc chtít. :)

plakát

Správní chlapi (2016) 

Silný, vtipný, staromilecký, smrtonosnozbraňózní a posledněskautský čtyři hvězdy. Crowe a Gosling fungují, jak mají, a především Gosling si svou roli užívá. Black se vrací do dob, kdy filmy měly koule a nehrály si na nic víc než čím byly. A ano, u tohohle filmu bych moc moc moc chtěl sequel, tak snad se zadaří i finančně. Škoda jen, že tolik vtipů prozradily trailery a že je někdy až moc tlačeno na pilu.

plakát

Hraje skupina Spinal Tap (1984) 

Vlastně dost chytrá parodie o stereotypech v metalu a populární hudbě vůbec, ve které najdete i několik dobrých narážek na skutečné situace (byla Jeanie Yoko? Vsadil bych si na to). Bavilo mě od začátku do konce, některé texty jsou geniální a u scén s Nigelovými kytarami jsem pravidelně slintal. A samozřejmě, aparáty Marshall s možností vohulit to až na 11, to je přesně to, co bych od nejhlučnější kapely Anglie čekal!

plakát

OUTsideři (2014) 

Řekl bych poměrně klasický indie "feel good & melancholy" film, ozvláštněný psychologickými poruchami hlavních hrdinů. A funguje. Je vtipný, správně touchy... a to vlastně na jeden příjemný večer bohatě stačí.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Já jsem prostě cílovka i pro tohle, méně intelektuální, komiksu vskutečnosti bližší podání. Spoře oděné hrdinky, supermocní padouši, sympatičtí hrdinové, velké trikové scény a lehce naivní motivace (které nejsou naivnější než u pánů v DC nebo Marvelu). Má být? Když to obsahuje tolik fanouškovských pomrknutí a pojítek s předchozími X filmy, mrkám spolu s filmem.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Těsně pod čtyřhvězdím, klasickejch 70 %. Těším se na ten hype, vyzvdihující Civil War a zatracující Batmana se Supermanem - tak to dneska je se všeobecným příjímáním Marvelu. A přitom oba filmy jsou si tuze podobné co do coolovosti některých detailů a slabosti celku - ty body zápletky, které mají posouvat příběh, jsou u obou dost věchétka. (Celá expozice Civil War je na hlavobol, postavy jsou na svou stranu barikády dotlačeny až přespříliš uměle, a vážně měli při Winter Soldierově akci v 91. roce kamery snad na každém stromu, kdyby svůj cíl náhodou zlikvidoval o zatáčku později?). Navrch, Civil War by více slušil sevřenější, komorní příběh, osudovost... Ani jednoho však nedostává. (Tedy, pokud hlavní story nepovažujete za alternaci milostného trojúhelníku o chlápkovi, co se chce rozvést s manželkou, protože se do jeho života vrátila ta velká láska jeho mládí...) Ale nakonec, proč ne, je to JEN spotřební zboží. Nic víc. A tak to i vypadá - dynamika, akce, vtip a nadhled ("Nečekal jsem, že budeš mít tak mladou tetičku," shrnuje Stark za diváky tetu May) a celek, nad kterým se prostě nesmí přemýšlet. Potěšil Black Panther a Ant Man. Spider-Man v pohodě - ale být v pohodě na ploše cca pěti scén není zase tak těžké. Druhej Cap pořád omnoho lepší, Civil War si jakoukoliv apoteózu v žádném případě nezasluhuje.

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Poctivý, byť trochu naivnější soudní drama. Žádný přehnaně laciný sbírání emocí, ani chladnokrevný odstup (byť blíže to má k prvnímu), fajn herecké výkony a bezchybná režie. Za mě cajk.