Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (922)

plakát

Čtyřicítka na krku (2012) 

Nakonec poměrně snesitelné, místy jsem se fakt zasmál. Leslie Mann je pure MILF. Škoda jen, že některé (co některé, hned spousta) z postav jsou ve výsledku za nesympatické, a (a to především) zcela zbytečné kokoty.

plakát

Rocketeer (1991) 

Pulpové dobrodrůžo pro celé rodinky. Náckové v Hollywoodu, dobývání nebes, Howard Hughes v době, kdy mu ještě nestrašilo ve věži, Hooverova rozjíždějící se FBI, velesympatický hlavní hrdina a pořádně lotrovský záporák Timothy Dalton. Škoda jen toho zkostnatělého, triviálního a naivního příběhu a nenápadité režie. P.S. Z toho výstřihu Jennifer Connelly se jeden doslova potil.

plakát

Východ slunce (1927) 

Čím kdo zachází, tím taky schází. Občas musí člověk projít peklem, aby dosáhl nebes. A občas musí sahat na nebesa, aby mohl padnout do pekel. Vliv expresionismu je na filmu pořád cítit, stejně tak (prakticky opačný) vliv Hollywoodu. Nádherné využití hudby, práce s emocemi, nápaditost (ožralé prase!). Východ slunce se sice nezařadí mezi moje nejoblíbenější němé filmy, ale slušné hodnocení si rozhodně zaslouží. Ke zhlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=GnLVMREVA6M

plakát

Správná posádka (1983) 

Skvěle obsazená (ač mnoho z pánů mělo svoje bohaté kariéry teprve před sebou) osmdesátková "Gravity", popis amerických počátků dobývání vesmíru, velké dobrodružství a zároveň oslava chlapáctví ve všech jeho podobách. Mimořádně povedené vyprávění - co jiného může důkazem, než fakt, že se divák ani jednou za ty více než tři hodiny nenudí? P.S.: V postavě Dennise Quaida se dá celkem snadno rozeznat základ pro Cruisova "Mavericka" z Top Gunu.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Žel, druhý Thor se vydal cestou Avengers: pod všemi těmi super gagy, hláškami, nadhledem a sympatickými postavami (po čertech boží Loki) jsou schovány klišé a přiblblost. Bohužel na Avengery nedosahuje ani akcí, ve které si vypomáhá, kde může (od LOTRa přes seriálového Herkula či Star Wars po X-men: Poslední vzdor). Ze všeho nejvíc pak chybí to shakespearovské charisma, které dodal Branagh první části. 70%

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Uživatel J*A*S*M to řekl pěkně! A teď vážně: řekl bych typická dvojka, která za prvním dílem trochu zaostává. Víc se staví na Mimoně, takže výsledek je možná ještě infantilnější. Ono i těch vtipů je méně. Nicméně, pořád se dá.

plakát

Řezníci (2003) 

Čekal jsem to lepší. Škoda, konstelace byla přinejmenším nadějná - černočerná záplatka (pravda, možná vhodnější spíše pro irské nebo britské zpracování - dokonce mi to trochu (ale fakt jen trochu) připomínalo Burke and Hare), Mads Mikkelsen a oblíbený severní vítr. Snad mi Řezníci nesedli tak moc, jak jsem čekal, jen díky momentální náladě a rozpoložení. Snad to napodruhé bude lepší, pokud se k nějakému napodruhé dostaneme. Film mohl sloužit jako průvodní dopis Madse Mikkelsena pro roli seriálového Hannibala Lectera. Tedy, role to sice není stejná, ale... však vy, co jste viděli, víte, jak to myslím.

plakát

Loganův útěk (1976) 

Ucházející dystopická sci-fi, kterou však sráží přílišná rozvleklost (především v prostřední části) a až dětinská naivita - a to přestože Loganův útěk, jak si můžeme být jisti díky jedné "plnonahotinkové" scéně - pro děti rozhodně není. Vyjma těchto dvou bodů a s přihlédnutím k vyššímu stáří filmu celkem spokojenost. Za zmínku rozhodně stojí i hudba Jerryho Golsmithe (vím, proč tohoto pána žeru).

plakát

Velmistr (2013) 

Lyrický kung-fu příběh plný metafor, filozofování, avšak poněkud chorý na kung-fu. Jenomže když souboje začnou, stojí díky precizní kameře, hojnému využívání technických fines a Wongově režii rozhodně za to (tím neříkám, že by byly tím nejlepším, co jsme kdy viděl, to ani zdaleka - snad to bude tím, že Leung zkrátka není takový bojovník jako jiní). Problém byl, že mě sama poetika ne vždy těšila, někdy těší oko i myšlenky, jindy je natahována až k nevydržení. 70%