Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (271)

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Já prostě postavu Sheldona nesnášim. Tak. Řekla sem to. Dokoukáno do cca osmé série, pak už mi to ani nebavilo a postavy mi byly ukradený.

plakát

Mubeob byeonhosa (2018) (seriál) 

Přiznám se, že nevím, jak moc můžu být se svým hodnocením objektivní, protože Lee Joon-giho miluju. Když promluví tím svým medovým hlasem, tak taju. Postava kterou hrál je přesně ten typ co mám ráda, arogantní, sebevědomý, rozhodný, výřečný, hodný, schopný a ještě se umí bít, kdykoliv je v nesnázích, nejsem si jistá, jestli tam skutečně je nebo je to nějaký plán. Nadpozemsky krásná Seo Ye-ji byla fajn, moc jsem si užila její nehysterickou, vyrovnanou postavu. Romantická linka jich dvou byla téměř nijaká, škoda že mezi nimi nebylo ukázáno víc citů, stačilo by jen málo. Příběh se mi líbil, intriky a podrazy mezi postavama mě bavily, parta okolo Sang Pila byla v rámci možností snesitelná. Co mě dráždilo byl Choi Min-soo, nezařadím se k ostatním pochvalným komentářům, ta jeho mluva a chůze mě strašně vytáčely. Jo, hrál dobře, ale já při jeho výkladech slyšela skřípání nehtů po tabuli a už sem začala klepat nohou a říkala si boha jeho, tak už se vyžvejkni. Poslední díl mi trochu zkazil výsledný dojem, neznám sice korejské soudnictví, ale připadalo mi to dost praštěný. Nedalo mi to a začala jsem se zajímat víc i o systém našeho trestního práva, zejména státní zastupitelství a jejich symbióze s policií a vyšetřováním jako takovým, a sice to je trochu zklamání, že u nás to taková kovbojka asi nebude (a u nich pravděpodobně taky ne), ale to mi nevadí. Aspoň jsem se díky jihokorejskému seriálu dozvěděla víc o trestním stíhání v České republice :D I tak, hezké čtyři hvězdičky.

plakát

Nezastavuj! (2020) (seriál) 

Tenhle seriál se objevil na netflixu a aniž bych si cokoliv zjišťovala, prostě jsem do toho šla, bez očekávání. A moc super. Příjemná, oddechová jednohubka. Nejdřív jsem si myslela, že je hlavní herec prostě korejsky divný, ale po chvíli mi došlo, že to neni ono, že je tak zvláštně až bizarní a to se mi líbilo. Hlavní herečka byla taky moc sympatická, nepištěla, neječela, nehihňala se a měla ráda filmy, to je vždycky milé. Hovory mezi hlavními postavami byly asi to nejlepší na seriálu, byly vlastně úplně normální, dospělé, ale měly jiskru. Další stránkou seriálu je humor, mnohokrát jsem se fakt od srdce zasmála. Jop, ti dva spolu byli moc fajn a byla radost je poslouchat. Konečně jsem se dočkala i nějakého rebelujícího potomka, co se dokáže vzepřít svému šílenému korejskému otci. Pohled do závodního prostředí mě bavil, a Korea mě zase řádně vykolejila (ale myslím, že už se to stává méně a méně) s přístupem k šikaně. Jsem vlastně zklamaná pouze z vedlejších postav (v podstatě všech kromě Me-i). Zajímalo by mě, jestli si Kang Tae-oh někdy zahraje i nějakou normální roli a ne jenom hňupa. Vůbec ta jeho romantická linka byla fest odfláklá, vůbec sem jim nefandila, oba byli spíš otravní. Dokážu si představit, že se k němu někdy v budoucnu vrátím, protože hlavně Siwan a jeho divnost mě hodně bavila.

plakát

Vzpomínky na Alhambru (2018) (seriál) 

Na mnoha frontách to nedává smysl, i v případě že přijmu celý herní svět. Na spoustu otázek nedostanu odpověď. Romantická linka hodně odfláklá. Hlavní hrdina je až příliš tajnůstkářský a má to skutečně mnoho nelogických chyb. Ale koho tohle zajímá, když je hlavní postava ten nejvíce sexy muž na světě?!

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Jsem až překvapená, jak se mi to líbilo. Že mě to dokonce i rozesmálo (na komedie si nepotrpím). Italský originál jsem neviděla, jen podle traileru usuzuji, že jej německá verze hodně kopíruje, ale raději se tím nebudu zabývat. Příjemný, v podstatě konverzační film, který odsejpal, který, i přes delší stopáž, ani na chviličku nenudil, herci se mi líbili (prostě na Floriana se moc dobře kouká) a minimálně mě donutil se zamyslet, co skrývám před svým partnerem a co by na mě eventuálně mohlo prasknout. Dokonce i příšerný německý jazyk se mi dobře poslouchal. Trochu víc se začnu zajímat o německé filmy, protože mám pocit, že mohou nabídnout mnohem víc, než si myslím.

plakát

Machři a šprti (1999) (seriál) 

Nevedela jsem, ze neco z dilny Juda Apatowa muze byt az tak zabavne, neotrele a serialove zajimave. Vyhybala jsem se tomuto serialu leta, presto, ze kamaradka, ktera je mi filmove blizka z neho byla jiz roky nadsena. Ted uz aspon vim proc. Musim rict, ze me paradoxne nejvice zajima Sam a jeho dva geekovsti kamaradi nebo Lindsayni rodice, nez Lindsay a jeji kamaradi samotni, kteri mi proste prijdou jako nezajimavy a trapni pozeri. Kazdy dil se mi zatim moc libil a u Sama, Neala a Billa se smeju na cele kolo. Navic se vzdycky tesim na dalsi mini rolicku nejake zacinajici hollywoodske hvezdicky. Skoda jen za tak malo dilu, nizka sledovanost je pouze dalsi ukazkou toho, jak jsou amici stupid...

plakát

Stvořeni pro lásku (2000) 

Pochopila jsem všechno a zároveň nic. Dává to smysl? Cítím se výjimečně, jako kdybych věděla něco, co zbytek světa ne. Do mé nálady, trochu patetické, trochu odevzdané, trochu vyděšené, smířené, ale vlastně šťastné, mi tenhle snímek sednul výborně..

plakát

Karolína, domácí kuchařka (2014) (pořad) 

V prvních dílech mi Karolína lezla na nervy, se svým projevem a neustále přítomným úsměvem, který nikdy nesundala. Pak už mi protivná nebyla a její vaření se mi líbí. I když ten úsměv má pořád, už mluví normálně. A její jídla vypadají supr delišs.

plakát

La La Land (2016) 

Miloučké! Po celou dobu filmu jsem měla příjemný pocit, zkroucená na sedadle v kině, přitisklá ke svýmu mužíčkovi a naštvaná za své fádní nebarevné oblečení a sny, které nikdy nezrealizuji. Konec jsem si ve své hlavě upravila na tu druhou, nesplněnou realitu. City of Stars, are you shining just for me?

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Sam Rockwell, jak to ti muži dělají, že čím jsou starší, tím víc nemravných představ o nich mám?