Reklama

Reklama

Stvořeni pro lásku

  • Hongkong Hua yang nian hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě stěhují dva manželké páry: novinář Chow se svojí ženou a krásná sekretářka Li-zhen s manželem. Jejich protějšky tráví mnoho času na cestách a tak si Chow a Li-zhen společně zkracují osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi spôsob akým v tomto filme budovali atmosféru, pomocou takmer všetkých filmárskych prostriedkov. Kamera, strih, úžasná hudba, scenérie ale toto bolo aj všetko čo sa mi páčilo. Atmosféricky dokonalé, pocitovo však u mňa veľmi nejednoznačné a príbehovo slabé. Pocit, ktorý mal tento film vo mne vyvolať ma prešiel len veľmi okrajovo. Príbeh mi preto začal byť postupne ľahostajný, nakoľko bolo veľmi rýchlo jasné ako to vlastne približne skončí...a aj to tak skončilo, žiadne prekvapenie sa nekonalo. Videné v rámci Season challange tour. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom ako môžu byť letmé dotyky intímne a romantické a o to viac, keď sú zakázané. Voyerska kamera sa mi veľmi páčila, aj celková vizuálna stránka. Mám rád lyrické diela, čiže aj filmy a preto som od Stvorených pre lásku čakal viac. Urobilo to na mňa dojem, že v deji niečo chýbalo, že sa toho udialo príliš málo. SPOILER: Asi len v Ázií je možné natočiť film o zaľúbenom páre v hlavnej úlohe (ktorých jedinou prekážkou sú manžel a manželka, ktorí ich aj tak podvádzajú spolu), bez jediného bozku... Tie titulky počas filmu, ktoré mali asi ozrejmiť pocity hlavných hrdinov divákom, boli podľa mňa trochu zbytočné... KONIEC SPOILERU a aj môjho hodnotenia, 85%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Že já kráva pitomá od Kar-wai Wonga zase čekal děj a přitom vono nic nepřišlo! Co se týče vyobrazení lásky, subtilnost zde nabyla nového rozměru, ten se nazývá "nula dé", protože si jí skoro nevšimnete. Přijde mi, že emoce byly až příliš přiškrceny. Pán a paní Čongovi se míjí na chodbách, nic se neděje, dají si spolu nudle, nic se neděje. Nakonec pan Čong pošeptá své tajemství do díry, přičemž ta díra nepatří paní Čongové... Sorry, neberte mě vášně (já je v romantických filmech totiž potřebuju). 4/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já bych tak chtěl tomuto filmu dát lepší hodnocení, opravdu. Jenže to nejde. Tenhle film jsem si pustil bez nějakého očekávání, nevěděl jsem, o čem přesně je, prostě jsem se chtěl nechat překvapit. Jediné, co mi po pár týdnech od té doby, co jsem jej viděl, utkvělo v hlavě byla parádní kamera. Toť vše, bohužel, protože na zbytek (herci, soundtrack) jsem se nemohl soustředit kvůli té neskutečné nudě. Mám rád pomalé filmy, ale co je moc, toho je příliš. Opravdu mi přišlo, že tenhle film prostě musí mít přes tři hodiny, jak se vlekl a když jsem se pak podíval na hodiny, tak jsem nevěřil, že to bylo sotva hodina a čtyřicet minut. Nevím, kde se stala chyba, když všichni kolem mě tady dávají nejvyšší hodnocení. Já se upřímně přiznám, že jsem málem párkrát usnul. Objektivně musím uznat, že mě film překvapil, bohužel to nebylo pozitivní překvapení. 40 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film sa ku mne dostal asi s paťročným oneskorením, odkedy som ho chcel vidieť. Pred piatimi rokmi by som ho ale vôbec nepochopil, pretože teraz ho chápem len zhruba. Vizuál je krásny, ale pochopenie chovania postáv v ázijských filmoch mi akosi preteká pomedzi prsty. Oproti pokračovaniu 2046 je to ešte stále pre našinca viac menej zrozumitelné. Asi to chce repete o ďalších pár rokov a možno aj po návšteve nejakej ďalekovýchodnej krajiny. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Pan Chow bydlí později v hotelu na pokoji s číslem 2046, což je zároveň název jednoho z dalších filmů Kar-wai Wonga. (Nosdrolomo)
  • Pôvodná myšlienka a inšpirácia pre film vyplynula z japonskej poviedky o dvoch postavách, ktoré často chodia okolo seba po schodisku, ale nehovoria. V tomto príbehu postavy nakoniec spáchajú samovraždu. (Pat.Ko)
  • Maggie Cheung se v každém záběru objeví v jiných, většinou květovaných šatech stejného střihu. Celkem jich pro film bylo vyrobeno 46, ale ne všechny se dostaly do finálního sestřihu. (Morien)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama