Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (75)

plakát

Mare z Easttownu - V nejtěžší chvíli (2021) (epizoda) 

Fantastická "penultimate" epizoda, snad poprvé nás na závěr fakt zkoušejí natahovat... už je celkem jasně rozehrané, co se bude dít, ale stejně bych se vsadil, že v posledním díle nás čekají další šílenosti.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Jeb-ka. To-tál-ní jebka. Ušetřete si peníze a hlavně čas, tohle je pokus o cosi asi uměleckého? zajímavého? Nevím. Komedie to není, možná to je pofidérní art, každopádně to je zcela prvotřídní nuda.

plakát

Lásky čas (2013) 

Moc milý film, sice plný nelogičností, ale množství čistého šarmu to vynahradí. Dobré na takový ten klidný večer doma se skleničkou...

plakát

Most (2011) (seriál) 

Se7en rozvedené do 10 hodin. Neskutečně jímavé a lidské, neexistují tu hluché, jen pro forma napsané postavy, tady se vše děje prostě přímo před vámi. I díky tomu velmi bolestné a vyčerpávající - tuhle minisérii nelze doporučit každému.

plakát

Mariňák (2005) 

Jedno z mych nejvetsich zivotnich filmovych zklamani. Absolutne duta nuda s nulovou vypovedni hodnotou, ktera je ke vsemu spatne obsazena a spatne zahrana. Ze jsem Jarhead nepochopil? Je to klidne mozne, jenze tohle neni Barton Fink, ktery ma v sobe miliardu vysvetleni a kazdy si muze vybrat jako tresnicku ze stromu prave to svoje. Jarhead je duta a prazdna nadoba, do niz kyzene cukrovinky nikdo vlozit nestihl nebo nechtel. Pokud nejake najdete, jsou jen imaginarni a za par vterin se rozplynou. Snad se napriste Sam Mendes, jeden z mych nejoblibenejsich reziseru, opet vzchopi.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Absolutne genialni. Nic vic se o tomto serialovem klenotu rict neda. Pokud mate radi Simpsonovi, South Park nebo Futuramu a myslite si, ze se tezko muze objevit neco podobne kvalitniho, podivejte se na Family Guye a zmenite rychle nazor. Narozdil od zminovanych serialu nestavi na pribehovem humoru, ale spise na akcnich skecich, coz vsak vubec neni na skodu. Budete se smat a smat a smat...

plakát

Procitnutí v Garden State (2004) 

Po všech směrech nádherný nezávislý snímek, kterým si Zach Braff nastavil laťku hodně vysoko. Budu s očekáváním sledovat jeho další kroky na hollywoodské stezce, snad se mu podaří udržet si tak výtečný smysl pro vyprávění příběhů. A kdyby kvůli ničemu jinému, Garden State si zaslouží pět hvězdiček minimálně za to, že má v sobě sílu člověka nakopnout k činům, před kterými dlouho váhal.

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Neskutečně milý film s krásným příběhem, snad jen by nemuselo do původního děje být tak často prostříhávána současnost. Obě Mary jsou v hlavních rolích nádherné a pozitivní nálada z filmu plynoucí je prostě k nezaplacení.

plakát

Collateral (2004) 

Výtečný akční thriller, jeden z nejlepších za poslední léta. Tom Cruise je v nezvyklé roli padoucha skvělý a nejspíše mu stejně jako já dříve nebo později začnete fandit. I komediální herec Jamie Foxx exceluje v pro sebe nezvykle vážné roli, ačkoliv chvílemi snad až příliš přehrává nerozhodnost a váhávé nálady. Příběhově není Collateral nijak průlomový, ale čas od času nonšalantně zboří zaběhlá klišé akčních tuctovek a především odsýpá v tom správném tempu. Akce i relaxační části na sebe skvěle navazují a před Cruisem je třeba smeknout, jak neuvěřitelně efektně se naučil ovládat choreografii akčních scén. Nebýt úplně zbytečného happy endu, neváhal bych dát hvězdiček 5...