Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

S chlapcami z OD VECI K VECI sme sa vybrali pozrieť horor Strašiak od CinemArt SK a legendárneho spisovateľa Stephnena Kinga. Že sa zasmejeme ako to zase Hollywood pototo... Neznámi režisér bez hitu, neznámi herci a kliatba Kinga a jeho adaptacii... A ŠOK!!! Dostali sme vizuálne nadštandardne nakrútený film, s totálne depresívnou atmosférou, ktorá vás okamžite vtiahne, napätie, ktoré vám nedovolí dýchať, žrať popkorn, piť alebo sa sústrediť na čokoľvek iné ako plátno. Áno dej je štandardne Bčko ale herecké výkony a réžia z neho robia jeden z TOP hororov za pekne dlho!!! Monštrum dlho neuvidíme a keď už, ide z neho iba strach, aké mocné je zverstvo!!! Jeho dizajn tiež potešil... Áno, finále už bolo jemne prestrelené ale moje hodnotenie nezmení, takže 8,5/10 a na csfd 4,5/5. Za mňa hororové prekvapenie roka!!! ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Každý má svojho strašiaka, s ktorým sa musí vysporiadať. Je to určite boj, ktorý človek buď vyhrá alebo tomu podľahne. A ešte, ak vás terorizuje aj skutočný boogyman, máte čo robiť, aby ste ostali nažive. Takto celé by som to asi zhrnul. Väčšina príbehov Stephena Kinga má prevažne psychologický podtext, kde sa hlavné postavy musia vyrovnať alebo sa vyrovnávajú s reálnymi problémami, rovnako ako aj v tomto filme. Ja osobne som spokojný. Niekedy je lepší horor aj ten, ktorý má aj hlbokú myšlienku. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

... aneb  když se řekne průměr. Český název je zase od nějakého fiškuntálka, který od maminky slyšel frázi "kostlivec ve skříni " a aniž by tušil co to znamená, tak s vtipem a ignorancí sobě vlastní strašáka přejmenoval na symbol starých hříchů. Což zejména u  klasickýho strašidla pro děcka fakt dává smysl. Kingovo jméno je taky spíš jen marketing, ale panu Králi asi stačila nějaká ta koruna, ostatně jako v poslední době pořád, a bylo vymalováno. Film je to pak zejména snesitelný, přeloženo nenudíte se,  a jako horor by se dalo užít slova obstojný.  Příběh se dá tedy shrnout větou:  máme tu strašidlo, děcka, uááá, musíme ho porazit, uááá.  Dozvíme se o něm, že tu bylo vždycky a že straší slabší kusy, oslabené třebas smrtí blízké osoby. To je pak celkem fajn, ale zároveň je to bubák mentálně zaostalý, poněvadž každej normální a průměrně inteligentní paranormál přece ví, že mámy se vracejí a můžou mu tu žranici pěkně překazit. Kolikrát stačí i jen fouknout do zapalovače, pche.   Ale jinak vlastně slušná filmařina a povedený řemeslo s neokoukanými tvářemi, o nichž se zase nedá říct, že by to byla trdla či motovidla. Čili když se řekne průměr... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že nemôžem dať 4*. Miestami je to fakt dobré. Ľakacie a strašidelné scény sú ľakacie a strašidelné napriek tomu, že čakáte, že sa každú chvíľu dostaví ľakačka a ona sa dostaví a vy sa napriek tomu zľaknete. Nápad so svietiacou guľou super, dal by som jej spin-off. V mnohom to pripomína Kruh a iné klasiky: nepríjemné, tiesnivé a sympaticky pomalé pátranie (a v rámci možností realistické, aj keď si uvedomujem istú naivitu tohto vyhlásenia) po obludnom nebezpečenstve s imidžom urban legendy. Prečo teda „len“ 3*? Herci sú fajn, ale minimálne v hlavnej ženskej úlohe som čakal „silnejšiu“ herečku. A to, že sú ostatní herci fajn, ešte neznamená, že postavy nemohli byť prepracovanejšie. Takisto si (inak „príjemne“ bezútešná) atmosféra koledovala o výraznejšie zatlačenie na pílu, čo sa týka zobrazenia „apokalyptickej“ štvrte (á la Barbar, Neutečieš alebo Muž v temnote). ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla hodnotit porovnáním, tak adpatace prohraje vůči předloze na plné čáře. Kostlivec je totiž skvělá povídka. Jenže filmový Kostlivec působí tak trochu jako Černý telefon, protože nemá na výběr a musí myšlenku původních pár stran rozvést do něčeho většího. Trochu se změní pointa (která je v Kostlivci skvělá) a vznikne film, který si ze své předlohy bere to nejlepší a dává do toho své vlastní. Myslím, že to je právě ten balanc, kdy se film může líbit tomu, kdo povídku četl i nečetl. Pouze zamrzí ta lehce rozmělněná pointa, která zde není až tak úderná, ale postupně ťuká v celé druhé polovině. Ale zároveň to je jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. Proč? Bála jsem se, bylo to hezky natočené a skvěle zpracované. Já skutečně víc nepotřebuju. Ale pokud potřebujete vidět krev a přišeru hned od začátku jasně a zřetelně a zároveň jste například snímku Babadook dali jednu hvězdu, udělejte si tu laskavost a na Kostlivelce nechoďte, co dostanete, se vám nebude logicky líbit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama