Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nechapu nadseni SW fandu. Tohle je prakticka ukazka toho, jak lze z epicke filmove sagy, ktera je klasickou co se stribrneho platna tyce, udelat neskutecny skvar. Nelogicke, trykove spatne, dejove porad stejne, vetsina postav je nesympaticka a pribeh celeho filmu, ktery se odehraval behem par hodin "filmovveho casu" stal za starou belu. Dve positiva jsem schopen naji. Nevtiravej humor, ktery se neomezuje na otravneho tricipeho O a skutecnost, ze je to o neco malo lepsi nez Episode 7.

plakát

Světová invaze (2011) 

Původně jsem chtěl dát 2-3*, ale po zralé úvaze jsem dal zasloužený 4. Hodnocení lze rozdělit na dvě části: Klady - Místy až neuvěřitelná realita bojů proti neznámému protivníkovy, skvěle zobrazené vojenské operace, dynamicky měnící se podmínky boje, samotná akce je naprosto uvěřitelná, postupující destrukce města provázená uspěchy invazních sil a když má člověk čas sledovat i to co se děje na pozadí, je iluze války dokonalá. Říká se že nejlepší zbraní na válečném poli je pěšák a SI to jen dokazuje. Zápory - "Americké" kecy mi nevadí, hlášky celkem v pohodě a nad většinou dialogů sem se nijak nepozastavoval. Co mě ale dorazilo je scéna - SPOILER!!!!! - odehrávající se ve zničené základně předsunutého velitelství. Poprvé sem se přistihl, že začnu v kině křičet "Proboha tohle přetočte". Ne, skutečně ne, hlášky jako "Ty seš můj malý mariňáček" do takovýho filmu nepatří. Skoda že ve scénáři někdo neudělal změnu a do toho vrtulníku nenarvali ty civilisty. Můj celkový dojem je jasný - 85 procent. Rád si film koupím na DVD jakmile vyjde.

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Ano je to teprve první díl. Ano chybí mě Andy. Ale to co sem dostal místo něj překonalo všechno na co sem čekal. Lze říct jen, že čekání se víc než vyplatilo.

plakát

Machete (2010) 

Mno dnes jsem měl to "potěšení" vidět tento vychvalovaný kousek filmového "umění". Pravdou je, že rozhodně nejsem fanoušek dua Tarantino/Rodrigues, ale našel bych dva filmy *4+. Skutečností však je, že toto overrated duo poslední roky plodí jeden škvár za druhým, člověk by si až řekl, že si tím chlapci něco kompenzují. Ale zpět k filmu. Akce je tu hodně, místy přepálená až hrůza. Nekoukám na realitu, ale přežít průstřel hlavy? Useknou na jeden zátah hlavu čtyřem týpkům? A hlavně nezapomenout zmínit 15 metrovej let motorkou s rotačním kulometem (jde sem to jen viděl?? ALe fuj, vykrádat sám sebe:-))) Hlášky které tu spousta lidí zminuje se omezují na 3 věty, ve kterých o sobě Trejo lmluví ve třetí osobě....strašně směšný...Trejo má nacvičené dva tvrdácké výrazy, frajerky jsou v jeho přítomnosti mokré až za ušima, všichni padouši jsou strašně neschopní a Macheteho brácha nepřežije přibití na kříž (zato Rodriguezová ustojí i průstřel hlavy:-))) Je jasn=, že se tu vnucuje srovnání s Expandables. Pro je to naprosto jasné - Expandables vyhrávají na celé čáře. Jednu hvezdu dávám jen proto, že jsem před tím viděl Megapirana........i když je fakt, že Asylum si nehrajou na umění, narozdíl od někoho....

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Ach jo....možná je v tom dobrý úmysl, ale forma je opravdu špatná. Autoři by si měli položit otázku, zdali to bylo opravdu nutné. Na druhou stranu i špatná reklama je reklama. Takže se jim záměr povedl, ale pro mě je to odpad...

plakát

Stahovák (2009) (pořad) odpad!

Udělat pořad z videí na internetu???? Ten koho tohle napadlo musí být opravdu "inteligent". Proč mám sakra sledovat pořad o něčem k čemu má populace s nejhustší internetovou infrastrukturou na světě přístup každý den??? Zoufalost, kterou uvadí......raději no comment

plakát

Klub sráčů (2000) 

Film milovaný a nenáviděný zároveň. Film vyvolávající vlnu nechuti a opovržení. Ale já se ptám proč? Jediné slovo co může tento film charakterizovat je - nepochopený. Člověk který se podílel na tvorbě Červeného trpaslíka předci nemůže natočit tak špatný film. Dvojice totálních outsiderů toužících se stát špičkovými DJs se vydává za tímto snem na Ibizu, kde se setkají s děvčaty svých snů, se svým novým nejlepším kámošem Paulem Bulvou a kde se jejich sen splní. Scénář je jednoduchý ovšem dvojice Kevin a Perry tomu dávají osobitý styl, kterým zcela parodují všechny teenagerské rodinné komedie, navíc zasazené do tehdy "IN" taneční popkultury (kdo nebyl na Ibize jako by nebyl). Možná jen těch tělesných tekutin mohlo být méně. Když k tomu přidáme naprosto skvělý soundtrack s dílny Judge Julese s interprety jako Binary Finary, Signum atd., dostaneme komedii ke které se já osobně po čase vždy vrátím. 90 procent.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

"Are you Spock?" "I dont like this game." Ano, mnoho už bylo napsáno, mnoho řečeno. Tento seriál se v podstatě nedá k ničemu přirovnat. Každý týden s napětím očekávám další a další díl s touto různorodou čtveřicí nerdů v čele s otravným Sheldonem, který je tak trochu tahounem celého seriálu. Nicméně nejen na něm stojí vše. Perverzní Wolovitz, kteý stále žije se svojí matkou, před ženamy nemluvný Rajesh a po normálním životě toužící Leonard dotváří celek, ze kterého se prostě nedá ukrojit. Krásná Penny už jen dotváří celkovou atmosféru seriálu (nicméně i ona začíná dostávat více prostoru). V současnosti u mě tento seriál naprosto rozdrtil všechny konkurenty v žánru sit-com. Celkově 95 procent. "I am the sword master!!!"

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Jak to všechno začalo? Jednou jsem šel takhle do videopůjčovny a v regálu vidím: Stargate: SG-1. Vzhledem k tomu, že jsem viděl původní Hvězdnou bránu od Emmericha a líbila se mi, tak jsem si film půjčil. Netušil jsem co to spustí Ano, seriál se stal pro mě kultem, kterým doposud existuje u milionů lidí po celém světě. 10 sezon, 2 spin-off seriály a 2 celovečení filmy (Carterové dokumenty nepočítám. Zpočátku jde sice jen o "náhodné" příběhy, které tvoří celkem nevýrazný příběh, nicméně seriál se rozvíjí a nakonec se z něj stane epická sága o záchraně vesmíru (vlastně nejen toho našeho). Krásná a inteligentní Carterová, vtipný místy až sarkastický O'Neill, spočátku ustrašený Dr. Jackson a ledový Teal'c tvoří výborně namixovaný team, který funguje. Ano seriál má slabší místa a není jich málo, ale pak příchází díly jako Fifth race, 2010 či odpočinkový a vtipný 1969. ano tohle je můj šálek čaje - 95 procent!!